Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

• Креатор на темата Креатор на темата Sussaro
  • Време на започнување Време на започнување
Остајте го бе чоекот нека прочита нешто, да го вратиме меѓу живите :)

Како тоа Рим нема цапнато таму.. ?
Набатејците се нивни вазали многу пред да се појави Исламот бе јузе,расчитај се малце за тоа, ако сакаш ќе ти пратам јас нешто од архивите :D

Куранот е напишан по скриптата на набатејците
Знаеш ли колку современи арапски букви се со корени од таа скрипта?
Ал-лат,Уза и Манат се од нивен пантеон исто

Мајка му на Ирод Велики е со набатејско потекло

Ехее, долга тема е таа

Arabia Petraea, расчитај се малце и за тоа :)

Нема потреба да развиваме дискусии, се гледа дека немаш познавање на тој материјал од историјата..
Сум прочитал, исламот е од Hejaz не од Arabia Petraea. Мека и Медина не се во Arabia Petraea. Hejaz никогаш не бил под Рим, комотно види на гугле.
Па уште и јак и нѐ напраи џихадисти сите. :icon_lol:
Ние сме муслимани, а он, што му е мозокот работен од евреи и протестани еретици- е рисјанин.
Гомна да јаде со две раце тој што му ја потпишал визата за таму:icon_lol:
Ширење на исламистичка пропаганда те прави глуп каур, не џихадист. Не си способен ни да разбериш поими.

Сум прочитал, исламот е од Hejaz не од Arabia Petraea. Мека и Медина не се во Arabia Petraea. Hejaz никогаш не бил под Рим, комотно види на гугле.
Добро, јас не реков дека се
Не реков ништо уствари, само споменав нешто така кратко
Сакаш да читаш за да барам или несакаш?

Добро, јас не реков дека се
Не реков ништо уствари, само споменав нешто така кратко
Сакаш да читаш за да барам или несакаш?
Одговорот е секогаш да за читање.

Добар е Јузе со мене, секогаш коректен

Јас ќе му го објаснам потеклото на Исламот, само мора да прочита некои работи сам, да не губам време

Јузе ти кажувам дека овие работи ми се прелистани едно 27473847483727 пати, ти давам сугестии за да скратиме долги одговори

Набатејците имале трговија со евреите многу пред доаѓањето на римјаните на тие простори.

Ширење на исламистичка пропаганда те прави глуп каур, не џихадист. Не си способен ни да разбериш поими.
Дали ти како прав 'мурикан јудео-христијанин планираш да го сунетисаш синот кога ќе се роди / го имаш сунетисано доколку веќе го имаш?

Дали ти како прав 'мурикан јудео-христијанин планираш да го сунетисаш синот кога ќе се роди / го имаш сунетисано доколку веќе го имаш?
Никна и ти во темава. Уште го чекам одговорот твој за тарифите.

Инаку не сум пропонент на кабриолети. Кога ќе ми даде бог син, ќе си оди како од што си е роден.

Остајте го бе чоекот нека прочита нешто, да го вратиме меѓу живите :)
Тој може само од четџипити да чита.
Како инаку би знаел дека имаме светци од Етиопија во сојуз со Византија што уништиле еврејски кралства.(исламисти биле).

Последно уредено:
@Justae Verum

Tyler James Robinson. “Radical left lunatic” или можеби само Latter-day Saints (LDS Church) blind follower?
I won’t ask more critical questions.

Ама едно си во право, треба да се “јава” на политиката за остварување на нашиот интерес без многу филозофии и без разлика на генерални контексти.

Чекајте, нема зошто да се вреѓате, еве нека објасни рабинот.

1761904956369.jpeg

Според рабинот на снимката тоа се Европјаните и генерално сите Европски цивилизации вјкучително Америка, Канада, Австралија и Нов Зеланд кои (пак според него) господ им наредил на Евреите да ги уништат.

Поточно Амалек се Германците а Едом се Европјаните кои мора да бидат истребени до последно бебе според рабинот.

Не дека они сакаат туку господ им наредил.

Чекајте, нема зошто да се вреѓате, еве нека објасни рабинот.

Прегледај го приврзокот 459475

Според рабинот на снимката тоа се Европјаните и генерално сите Европски цивилизации вјкучително Америка, Канада, Австралија и Нов Зеланд кои (пак според него) господ им наредил на Евреите да ги уништат.

Поточно Амалек се Германците а Едом се Европјаните кои мора да бидат истребени до последно бебе според рабинот.

Не дека они сакаат туку господ им наредил.

Тие религиозните текстови им се полни со вакви срања... Ама сето тоа е ваљда премногу езотерична тематика за мнозинството плебси, премногу фантастично за да може да поверуваат дека реално тоа влијае на случувањата во светот.

Еве нешто многу поприземно, и објаснето од рабин - и тоа како предупредување до Евреите за да не им се случи (пак) тоа што циклично секогаш им се случува.

Автоматски споено мислење:

Добар е Јузе со мене, секогаш коректен

Јас ќе му го објаснам ...
Со среќа. :)

Не, не се заeбaвам. Навистина навивам да успееш (иако знам дека нема).

Последно уредено:
Никна и ти во темава. Уште го чекам одговорот твој за тарифите.

Инаку не сум пропонент на кабриолети. Кога ќе ми даде бог син, ќе си оди како од што си е роден.
Ти прво научи кој ги плаќа и дека на македонски се викаат царини, а не тарифи, па после се друго.

Зошто имаш проблем со концептот на сунет? Чим Евреите го прават, сигурно е добро и корисно, нели?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom