- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 46.156
- Поени од реакции
- 86.752
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Работата е шо и јас мислам дека зборвиш од инает.Значи перењето на мозоци со либерализам ,феминизам и други либерални глупости го започнала Ана Фројд керка на Сигмунд.Евреи јасно.Ама во мегувреме испаѓа дека нешто не им оди работата како шо планирале.Не си помислил дека и евреите можат да згрешат во проценката?Знаеш ли колку евреи се припадници на Антифа ,БЛМ ,ЛГБТ и други секти? Е сегаглавен противник и некој кој успеа во САД колку толку да го стави под контрола лудилово е Трамп.На неколку универзитети марксистички пералници на мозоци му ги укина финансирањето со државни пари.Нели Трамп е близок сојузник на Израел?Нели си приметил дека евреите менуваат страна тоест се поблиску до десницата?Значи можам да ти набројам уште многу факти изаклучоци.Не носи заклучоци за мене туку за темава.Поби го ова шо сум го напишал , со факти. Јасно ми е дека имаш кондиција да се докажуваш со денови.Ама до сега не покажа никакви контра -аргументи.@Erikson сериозно, како не ги знаеш овие основни работи? Не е дека не си релативно активен по дискусииве.
Остај инает, не анализирај гачки. Соочи се со фактите. А Паките и Сомалијците им се може да идат на подобри места, овде идат само најочајните како Непалците. А и они само за да избегаат западно во прва прилика... Ништо од тоа не го менува фактот дека промовирањето на ова иде од ***штајн, ***берг, итн, и е финансирано од нивните банкари/олигарси.
Не дека богатите мусли како Катар/С. Арабија не го користат моментот. Ама тоа е beside the point.
Престани да се брукаш. Директен паст се очекува од Очајна, Мачка и Албанците. И Марија не е мајка му нели, коинциденција.Знам, а ти знаеш? Или на меме виде.
It is possible that the “Yeshu” in Sanhedrin 43a refers to Jesus of Nazareth, many Christians believe this.
However, given multiple inconsistency issues, chronological mismatches, textual transmission & editing, genre differences, and lack of full alignment with Gospel accounts, many scholars adopt a cautious stance and say that we cannot confidently identify the “Yeshu” in that passage as Jesus of Nazareth.
Therefore, while the passage remains interesting and may reflect early Jewish reaction to the Christian figure of Jesus (or to a figure similar in name), it cannot be taken as definitive evidence of the historical Jesus with the same certainty as some other sources.
Не ме интересираат евреите толку многу, колку што ме интересира исламистичката пропаганда што ги пере мозоците во Македонија. Последните 600 години сме виделе огромни злосторства од муслиманите, и кој бил крив... евреите. WTF bruh!
Поарно бумерската него исламистичката.Престани да се брукаш. Директен паст се очекува од Очајна, Мачка и Албанците. И Марија не е мајка му нели, коинциденција.
Од сите култури што си можел да ги попримиш во САД си ја зел бумерската.
И сега треба човек да те смета за интелигентен, кога имаш ваков неверојатно прост заклучок.Поарно бумерската него исламистичката
Исламистички пропаганди, не реков исламист, не мора да си исламист да ги шириш нивните пропаганди. Да, и попето си шири исламистичка пропаганда. Си прави муабет за евреите, не прави муабет за христијаните што се ништат во Сирија, Нигерија па и во САД.И сега треба човек да те смета за интелигентен, кога имаш ваков неверојатно прост заклучок.
Значи и овој е исламист?
Фул стоп овде. Пошто после почињаш да брљавиш.Работата е шо и јас мислам дека зборвиш од инает.Значи перењето на мозоци со либерализам ,феминизам и други либерални глупости го започнала Ана Фројд керка на Сигмунд.Евреи јасно.Ама...
Остај го Ванчо...Изгледа и кога сере теЌно гомно, евреите му се криви...Џабе ти е водењето битка да му докажуваш....Работата е шо и јас мислам дека зборвиш од инает.Значи перењето на мозоци со либерализам ,феминизам и други либерални глупости го започнала Ана Фројд керка на Сигмунд.Евреи јасно.Ама во мегувреме испаѓа дека нешто не им оди работата како шо планирале.Не си помислил дека и евреите можат да згрешат во проценката?Знаеш ли колку евреи се припадници на Антифа ,БЛМ ,ЛГБТ и други секти? Е сегаглавен противник и некој кој успеа во САД колку толку да го стави под контрола лудилово е Трамп.На неколку универзитети марксистички пералници на мозоци му ги укина финансирањето со државни пари.Нели Трамп е близок сојузник на Израел?Нели си приметил дека евреите менуваат страна тоест се поблиску до десницата?Значи можам да ти набројам уште многу факти изаклучоци.Не носи заклучоци за мене туку за темава.Поби го ова шо сум го напишал , со факти. Јасно ми е дека имаш кондиција да се докажуваш со денови.Ама до сега не покажа никакви контра -аргументи.
Taлмудот не се важи?Дај ми извадок од Тората што го има истово.
Дај бе симни ми се од к-y-p-o-в. Откачи ми се, не ме ставај во уста. Иди смарај некој друг, шоидае.Остај го Ванчо...Изгледа и кога сере теЌно гомно, евреите му се криви...Џабе ти е водењето битка да му докажуваш....
Изгубен случај...Исламистички пропаганди, не реков исламист, не мора да си исламист да ги шириш нивните пропаганди. Да, и попето си шири исламистичка пропаганда. Си прави муабет за евреите, не прави муабет за христијаните што се ништат во Сирија, Нигерија па и во САД.
Клај си го малце прстот на тилот, што мислиш ќе биде Скопје после 20-30 години кога македонците ќе бидат малцинство?
Surah 9 (At-Tawbah) verse 29 “Fight those who do not believe in Allah or in the Last Day … until they give the jizyah willingly while they are humbled.”
Surah 47 (Muhammad) verse 4 “So when you meet those who disbelieve, strike their necks until, when you have inflicted slaughter upon them, then secure their bonds…”
Дај ми извадок од Тората што го има истово.
Географски, од каде што излезе исламот, Рим немаше цапнато. Христијани и евреи имало на таа територија, како и на многу други места, не го гледам тоа како веројатно.Набатејците се клучот за разбирање на потеклото на исламот
Јузе, можно ли е на пример исламот да е создаден од римската „црква“ и евреите.. што мислиш ?
Не мора да вреѓаш. Пак ќе го поставам прашањето. Каде во тората може да видиш извадоци како од куранот за убивање на тие што имаат друга религија? Искрено прашање, чим толку се разбираш во тората.Изгубен случај...
Како тоа Рим нема цапнато таму.. ?Географски, од каде што излезе исламот, Рим немаше цапнато. Христијани и евреи имало на таа територија, како и на многу други места, не го гледам тоа како веројатно.
Која е логиката позади теоријата дека евреите и христијаните некако се вмешани во креацијата на исламот? Помогнаа за развој на религија што ќе ги гони до крајот на светот?

Прав јудео-христијанин![]()