Дебата на Канал 5 - Орце против Амар 28.10.2025

Кој е победник на дуелот?

• Амар

Гласови: 83 66,9%
  • Орце

Гласови: 41 33,1%

• Вкупно гласачи
    124
  • Гласањето е завршено на .
Никогаш нема да се направи ама би решил се во Скопје. За 5 минути би се стигало од Ѓорче до Автокоманда.
Па после ставај трамваји и автобуси колку сакаш на Партизанска.

„Визијата„ од Танге е одамна напуштена, а Шкупими се планира и гради хаотично, кому како ќе му дојде, од позиција на власт.

Трамвај и метро‘ за Шкупи се задоцнети решенија и проекти...

Во поглед на урбанизам, јавен превоз и хигиена, Тирана, Белград и Софија се тешки села во споредба со Минск.

Од аспект на урабнистичко планирање, екологија, функционирање на јавни служби. Минск и Белорусија се швајцарски саат. Реално освен Словенија и Швајцарија јас не мислам дека има почисти и посредени градови. Белорусија е многу лош пример кога некој ќе сака да го тера наративот, "Како Белорусија ај ако не да станеме".

Ние имаме леб и леб да јадеме за да бидеме држава на ниво на Белорусија од секој аспект. Институции, Образование, екологија, индустрија, култура. Нема да заборавам кога имаа протести против Лукашенко соблекуваа патики пред да се качат на клупа.

„Визијата„ од Танге е одамна напуштена, а Шкупими се планира и гради хаотично, кому како ќе му дојде, од позиција на власт.

Трамвај и метро‘ за Шкупи се задоцнети решенија и проекти...
Така, и идиотот Мирчевски вчера го потврди ова. Сакал он брзи решенија, а не нешто да се прави 5 години ама да ти служи 50.

Горенаведените земји навистина можат да не‘ демантираат, ама ако ги споредуваш со “нашата земјата„, која стекна државност дури ‘45-тата, а прво политичко уредување и‘ беше „комунизмот„ со диригирана економија, кој траеше „дури„ 45г., а наведените земји се земји/држави со векови, на кои „комунизмот„ и беше само мал дел од нивното државно постоење и кој („комунизам„) не беше поширокот прифатен па лесно го напуштија и надживеаја....за разлика од нас, нели.

Држави со векови? Ниедна од овие горе не се држави со континуитет. Полска е буквално разорана во светските војни.

Несмееме веќе да бараме изговори никакви,35 години сме самостојна држава. Ние сме поназад од што бевме во 1999.

Нема изговор,ни расплакаа мамата двеве партии.

Повисоко во кој ланец?

Човекот си објасни дека фирмата е спин-оф компанија на Градежниот факултет за да може формално-правно факултетот да учествува на проекти. Не е ништо невообичаено образовна институција да има спин-оф компанија. Така што, не е негова фирмата, па да му ја мисли кој ќе му ја води.
Што ќе му е фирма на Градежен факултет? Зарем не добива пари од државнио буџет веќе?

Ајде таа фирма е на градежен. Ама што правиме со другата фирма на Марковски:
Имав малку слободно време од работа и слично и малце гугловам да видам биографии на кандидати. ,,Независниот '' Горан Марковски, декан на градежен, поседува фирми за градежништво од времето на транзициските херои:

Меѓу другото си отвориле ДООЕЛ со другите профи на градежен, сопственик на ДООЕЛ-от се води градежен факултет.

Земаат милиони за консултантски услуги, советуваат за изградбата на зградите-печурки кои никнуваат на секој чекор низ Скопје. Ама овој урбано ќе го уредел Скопје, ќе ги стеснел улиците и ќе го направел еко-град. :D

Каде се наоѓа Орце во „ланецот на исхрана“?
За професорот ми беше коментарот, не за Орце.
Инаку Орце е Ок, како тргнало подобар и нема како комбинација. Кисела вода ја управуваше без особени утки, ќе има подршка од владеачката партија. Уште владеачката партија да има добри намери за Скопје како него и оалаа.
Автоматски споено мислење:

Што ќе му е фирма на Градежен факултет? Зарем не добива пари од државнио буџет веќе?
Хе хе, па како ќе си лапаат парички плус? Секое посериозно испитување и експертиза оди преку нив. Ако чекаат само од буџетот, ќе живеат под кирија!

Двете партии па двете партии..
Тоа е тоа што се гура последниов период
За други работи барате имиња и презимиња и да се одговара на тој начин а сега се генерализира со „двете партии, двете партии“
За вас двојните аршини се дијагноза

Многу некако се понашате заштитнички према Левица

Боро ти сам се издаде и си кажа дека нема да биде толку голема разликата таму :pos:
Еве што кажа Боро во неговиот одговор, ќе го цитирам
„ДУИ нема да гласаат за Амар 100%, еве ќе видите во недела дека Орце ќе победи и во Чаир и во Сарај не со многу..

Само јас споман тука за броење гласови во Чаир и Сарај

Како ќе се дојде до тоа „не со многу“ без дуи, само вие си знаете

Се читаме во недела, нема потреба да се развива дискусија за тоа, ќе кажат гласовите што како

За други работи барате имиња и презимиња и да се одговара на тој начин а сега се генерализира со „двете партии, двете партии“

Боро ти сам се издаде и си кажа дека нема да биде толку голема разликата таму :pos:
„ДУИ нема да гласаат за Амар 100%, еве ќе видите во недела дека Орце ќе победи и во Чаир и во Сарај не со многу..

Се читаме во недела, нема потреба да се развива дискусија за тоа, ќе кажат гласовите што како

Сум се издал wtf :vozbud:

Нормално зошто не очекувам да излезат ниту од ВЛЕН ниту од ДУИ зошто си ја завршија работата. Влен ќе извадат некој 10-12 000 гласачи. Амар ќе добие некој 3-5 000 од Босанци, Турци, Цигани и тоа е тоа. Пораз од 5-10 000 во Чаир и Сарај не го сметам јас за катастрофална работа. 20 000 + пораз би очекувал.

Ако тепа убедливо Орце во Чаир и Сарај што тогаш? ДПМНЕ се договориле со ДУИ и Влен?

И запази двете партии па двете партии се фурало во последниов период. 35 ГОДИНИ СЕ НА ВЛАСТ, уште два мандата и СДС И ДПМНЕ ќе владеат со Македонија колку што траела Југославија.

Сум се издал wtf :vozbud:

Нормално зошто не очекувам да излезат ниту од ВЛЕН ниту од ДУИ зошто си ја завршија работата. Влен ќе извадат некој 10-12 000 гласачи. Амар ќе добие некој 3-5 000 од Босанци, Турци, Цигани и тоа е тоа. Пораз од 5-10 000 во Чаир и Сарај не го сметам јас за катастрофална работа. 20 000 + пораз би очекувал.

Ако тепа убедливо Орце во Чаир и Сарај што тогаш? ДПМНЕ се договориле со ДУИ и Влен?

И запази двете партии па двете партии се фурало во последниов период. 35 ГОДИНИ СЕ НА ВЛАСТ, уште два мандата и СДС И ДПМНЕ ќе владеат со Македонија колку што траела Југославија.
Ќе видиме недела Боро, вака само празни муабети

Искрено се надевам дека немате некои мучки напраено, вашата партија се нуди како алтернатива и очекувано е да бидете критикувани и оспорувани

Ако Левица треба да е таа која ќе ги бута од тронот, сите треба да знаат што и како е, тоа е од јавен интерес

Ферски е тоа или не е?
Автоматски споено мислење:

Видовме дпмне што и као направи
Се посраа со коалицијата и им го начукаа

Тоа не е тема на муабет, тоа можеш со друг да си го дискутираш

Јас се интересирам за вашата партија поради други причини и имам секакво право на тоа

Имиња и презимиња за конкретни случаеви(Кочани).

Да,двете партии ќе го користам пошто е така во упропастубањево на државава. Тоа се криминални дувла.

Го користам тој термин намерно,пошто нашиве две најголеми партии кога ќе сменат гарнитура се амместираат самите себе со тоа што се оградуваат од своите бивши лидери као демек тие се минато ,сега ние сме други бла бла муабети.

Така се оградија од Љубчо,после од Грујо,овие од Бранко итн..

Неможеш ништо да очекуваш од партија која сеуште го чува Павле Трајанов,синоним за паразит на државава.

Јас не сум Левица, меѓутоа ова зло мора да престане. И магаре да кандидираа ќе гласам за магарето.

Јас ги знам сите средни школи по име и локација и за голем дел и што струка и смерови нудат, дека требаше да прочитам за тоа И да ме прашаш колку се точно по број, пак не би одговорил одма ќе ми треба да ги пребројам. Каква битна информација е тоа да знаеш колку средни школи има во град Скопје на памет. Еве сигурен сум дека ти ги знаеш сите основни во твојата општина, сакаш да ми кажеш дека на дебата ако те прашам колку се по број дека одма ќе одговориш? И да не знаеш да одговориш на кого му е гајле, срамота е да не знаеш дека некое школо постои, или да ветуваш школо таму каде што нема потреба или веќе има.

Амар никогаш нема кажано дека има ниту ќе има пруга во Сопиште, грешката е во програмата и погоре пишав како има дојдено до грешката. Ако ова е најголемиот грев што е направено техничка грешка, не знам што да кажам.
Кажа вчера Амар за пругата, а Орце го чекаше тука на пенал. Јебига, Амар вчера го плати данокот на неискуството и незрелоста, на 2-3 пати беше прописно исшамаран со факти.

Добив впечаток дека добар дел од програмата Амар не ја разбира баш во целост, пред се тука мислам на работи од типот на тоа дека ќе се гради пруга, а типот нема поима ни како треба да се гради, ни колку средства се потребни, ни дали е изводливо тоа во овие услови, дали е услогласено со ДУП-те итн итн.

Кажа вчера Амар за пругата, а Орце го чекаше тука на пенал. Јебига, Амар вчера го плати данокот на неискуството и незрелоста, на 2-3 пати беше прописно исшамаран со факти.

Добив впечаток дека добар дел од програмата Амар не ја разбира баш во целост, пред се тука мислам на работи од типот на тоа дека ќе се гради пруга, а типот нема поима ни како треба да се гради, ни колку средства се потребни, ни дали е изводливо тоа во овие услови, дали е услогласено со ДУП-те итн итн.

Ги знае на памет за железницата. Види пак и ќе видиш како одма почнува да кажува колку километри ќе биде, кои станици, на која оска али го сосекуваат од две страни со под прашања. Има и едно интервју што го дава кај триумфална од за прв круг кампањата и ќе видиш таму дека има комплетно разбирање за понуденото решение. Проблемот не можам да кажам точно што беше вчера али моја претпоставка се две работи:
  1. Иван Мирчевски од една страна директно напаѓаше за цената колкава ќе биде и за колку долго ќе треба да се заврши истото.
  2. Орце од друга страна од еднаш почна да збори за Сопиште и тука комплетно го збуни што мајка збори за пруга во сопиште.
Тоа плус напаѓањето на лична основа првите 30 минути си го направија своето, и комплетно го дефокусираа. И ако видиш пак ќе видиш дека Иван цело време поставува некакви комплетно различни потпрашања и не чека одговор. "Јас проверив цената не е вистинска, премногу долго ќе трае треба решение сега, гледав слични проекти, многу е краток рокот, имаме ли ние капацитет за ваква работа"

Буквално за некој од истиве прашања и Амар беше скептичен околу железницата додека не му беа одговорени.

Негова најголема грешка е што прифатил неформална дебата. Никогаш не требал да прифати дебата каде што водителот смее да дебатира со тебе и да има нерегулирана поделба на време. Не со политички хиени.

Ги знае на памет за железницата. Види пак и ќе видиш како одма почнува да кажува колку километри ќе биде, кои станици, на која оска али го сосекуваат од две страни со под прашања. Има и едно интервју што го дава кај триумфална од за прв круг кампањата и ќе видиш таму дека има комплетно разбирање за понуденото решение. Проблемот не можам да кажам точно што беше вчера али моја претпоставка се две работи:
  1. Иван Мирчевски од една страна директно напаѓаше за цената колкава ќе биде и за колку долго ќе треба да се заврши истото.
  2. Орце од друга страна од еднаш почна да збори за Сопиште и тука комплетно го збуни што мајка збори за пруга во сопиште.
Тоа плус напаѓањето на лична основа првите 30 минути си го направија своето, и комплетно го дефокусираа. И ако видиш пак ќе видиш дека Иван цело време поставува некакви комплетно различни потпрашања и не чека одговор. "Јас проверив цената не е вистинска, премногу долго ќе трае треба решение сега, гледав слични проекти, многу е краток рокот, имаме ли ние капацитет за ваква работа"

Буквално за некој од истиве прашања и Амар беше скептичен околу железницата додека не му беа одговорени.

Негова најголема грешка е што прифатил неформална дебата. Никогаш не требал да прифати дебата каде што водителот смее да дебатира со тебе и да има нерегулирана поделба на време. Не со политички хиени.
Ама чекај сеа, оди на дебата со противкандидат, а не на предавање за криптовалути, нормално е дека ќе му влегуваат со клизачи.

Околу Иван се слагам во целост, можеби најодвратната персона од новинарската фела во земјава, па Латас за него е злато човек што доволно кажува какво гомно е. Од се највеќе ме изнервира коментарот на почетокот на емисијата откако завршија со препирката околу образованието, кога му рече на Амар дека е политиколог во обид, демек немал завршено факултет, што е многу невкусно и ниско од страна на еден новинар, во случајов и главен уредник на една од најголемите телевизии во Македонија.

Според мене грешката на Амар беше што тргна во дебатата за да глуми жртва (дете растено со еден родител, без факултет, бла бла) и сакаше да го нападне Орце демек он е дете на поранешен пратеник, а Амар од обично семејство. Тука напраи у старт грешка, ваљда и Орце беше спремен на тоа па му го тресна у фаца она за дивоградбата на татко му и за образованието.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom