Локални избори 2025: Кандидати за Град Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Иден градоначалник на Скопје?

• Орце Ѓорѓиевски (коалиција Твоја Македонија: ВМРО ДПМНЕ, СПМ, ДПСМ, ДС, СНСМ, БНП, ДСР, ПОДЕМ и др.)

• Амар Мециновиќ (Левица)

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Некој од стариве не сте свесни колку се забегани, не ни знам од каде ги читаат информациите дека ниту најголемите ботови не пишуваат такви работи. Еднаш една ми збореше како сме работеле на тоа да ја жртвуваме Македонија на алтарот на сатаната и дека сме биле под црна магија затоа не сме можеле да видиме што правиме. Во цетралноградско подрачје, додека седеше со пријателките на клупа. Буквално ја сопираа пријателките и и викаа чекај што збориш, смири се. Едната ни се извинуваше. Мислам дека и на одење зема да не колне.

Ме интересира навистина од каде ги читаат овие глупости,

Ме интересира навистина од каде ги читаат овие глупости,
Оваа е од баграта на Свињенко, секогаш коментира со другите пациенти што имаат МАКЕДОНСКИ(А) во имињата :D

Што мислиш за кого се наменети измислиците што ги пласираат Златев, Свињенко, Јоци и други?
Ќе се зачудиш какви се порталчиња постојат што шират лажни вести, а старите се главна мета.
На татко ми му избришав едно 60 портали што некако ги заследил на ФБ, сите со таков тип вести, како сме постари од сонцето и од комуњарата не може да одиме напред.

Све ми е јасно тоа, али после 30 години пушење албански курови од страна на СДСМ и ВМРО на сметка на нашите национални интереси и права, сме сведени на втора класа народ у сопствена држава, само затоа што двете партии ги слушаат дикатите од Запад. Така да, мене ми е битно како партијата ги третира меѓунационалните односи, дали преќутува како ВМРОи СДСМ или не. Друго ништо не ми е битно. Ја Груевски го откачив истиот момент кога видов дека за да им удоволи на Американците ги жртвува нашите интереси и права во албанска полза. СДСМ цело време тоа го прави, независно за која гарнитура се работи.
Не ме интересира дали се левичари, дали се комунисти, или чак дали се на страната на Русија у ратов. Битно ми е да имаат реален пристап кон сотојбата која ни ја наметнаа Албанците и нивните мецени од САД/ЕУ.

Сметаш дека се-де-се-то и ве-ме-ре-то имаат некој широк распон од можности за „жонглирање„ на домашно-внарешни теми, без за „дудлаат сечени„, притоа и „едните„ и „другите„ сакаат влез во ОТАН и во ЕУ, а на врат и е големата ембаси и нејзиното непрекидно мешање „у штипки„?...

Се надевам има еден паметен во Дпмне да им каже дека си праат контра ефект со тоа што пуштија цела машинерија all in да објавува против Левица. Пример овој бившиот форумџија Бетмен Велит објавил некое ретардирано видео, каде што демек докажува поента некоја дека Левица имале платени анкети. А на видеото јасно се сфаќа контекстот дури и да не мора целосно да го гледаш гостувањето, дека прво кажува дека не се расфрлаат со пари да порачуваат платени местени анкети, а потоа се надоврзува до резултатите од некоја независна анкета која излегла. Дпмне најпаметно што може да изигра тука е да си ќути и седи на страна, пошто и онака гласачите на Левица се разочарани гласачи од Дпмне, а не од Сдс. Не ги чепкај, остај ги да си седат во апатија и да не излагаат на избори, не си играј со нивната интелигенција со праќање луѓе ко Петар Богојески, Бетмен Велит и Миленко со ширење небулоза и пропаганда. Скроз имаат утнато пристапот, тоа нема да им се удри од глава овие избори, бидејќи предноста е огромна, ама наредни и тоа како. Прво мора да сфатат дека 99% во Сдс (од тие малку останати) се про Еу и Нато, додека во Дпмне процентот е цирка 50%, рачунај тие останати 50% што се патриотски ориентирани, а не се за Еу и Нато, желни се да најдат прибежиште било каде, па макар и во партија што се вика Левица, се дур истата е анти Еу и Нато. И се дур партијата не коалицира со Албански про Еу и Нато партии.

Е сега, уште една работа, генијален е потегот на Левица што го ставија Амар за кандидат, било кој друг кандидат (освен нивниот лидер веројатно, а тој ако го ставеа и секако изгубеше ќе беше фијаско, така да и тоа е очекувано мудро) немаше да влезе во втор круг. Мислам дека се мислеле меѓу Хактан и Амар, но на крајот изборот паднал на Амар и тука си го завршиле домашното поради 2 работи. Првата е што Македонче попрво би гласало за Бошњак, отколку за Турчин (тргнете тоа филозфиите, да се гледа човек, а не националност, во Македонија живееме, 2025 сме, 2075 можда тој муабет ќе стигнеме), а втората многу побитна е што полесно е да ги тргнеш Бошњаците од Дуи, отколку Турците од Дуи. Не дека нема и Турци гласачи за Амар, ама Бошњациве се ултра активирани избориве за Амар, нешто што немаше да е случај ако Хактан беше пратен, а сигурно немаше да е случај ако било кој друг кандидат Македонец беше пратен. Не се многу гласови тоа, но доволно за да ја направат таа мала разлика од второ до петто место. Моето мислење е тоа, без тие про Палестина ставови, втор круг немаше да е реалност, ако кандидатот не беше Амар, немаше втор круг да биде реалност.

А и не знам за вас, ама мене ми се смачи во втор круг да гледам како се праќаат луѓе од иста партија (Вмро и Сдс, Вмро и независен, Сдс и независен, Вмро и Албанец со кој си тераат бизниси, Сдс и Албанец бизнис партнер), време е да видиме нешто поразлично, нека излезат малку Дпмне од конфор зона.

Ги гледам реакциите по твитер и фб во однос на дебатава.

Ако со пари не можат да парираат, нека се живи и здрави, но со ботови можат. :icon_lol:
Приметив и јас само незнам дали тоа се други ботови што глумат левица ботови или пак се левица ботови.
Пример: https://x.com/VerapeP27759/with_replies

Да беа вака ангажирани и агресивни во прозивките вмро и левица накај 2019та, може немаше комуњарите да ја јаваат државава уште пет цели години.

Се надевам има еден паметен во Дпмне да им каже дека си праат контра ефект со тоа што пуштија цела машинерија all in да објавува против Левица.
Баш напротив, им се дава простор на Левица да се наметнат како главна опозициска партија и втора политичка сила во државава, истовремено туркајќи ги СДСМ во дебела сенка, па се до нивен целосен распад. Јавниот дискурс е ВМРО-Левица, наместо ко досега ВМРО-СДСМ.

Комуњарчињата се збунети, им годи кога Левица ги напаѓа ВМРО, ама пошто се глупи забораваат дека со тоа Левица добива и расте, а не тие. Тие уште мислат дека ВМРО им е главен противник, несвесни дека прво треба да се пресметаат со Левица, да ја надминат и да го заземат нејзиното место, за воопшто да дојдат во позиција да се пресметуваат со ВМРО и да претендираат за власт.

Орце политикологот кој работел во приватен сектор(ЕВН) соли памет како да се успеело во животот. Дека ние не знаеме како може политиколог да влезе во ЕВН. Сигурно не пошто растурил на интервјуто.
И уште му вика на Амар се откажуваш од татко ти демек. Само од клошар невоспитан може да излезе ваков низок удар по најосетливи семејни теми.
Демек сакаше нешто да издоминира, да изиграва смирен и начитан, ама пошто е глуп и злобен излезе гнасното од него. За типичен партиски пацов, татина маза, кој потешко од виљушка не фатил, сосема сфатливо е да мисли дека нормално е да работиш како политиколог во ЕВН. Вакви аздисани ликови, кои живеат надвор од реалноста ја водат државава, затоа и никогаш нема да допрат до реални човекови проблеми, зашто воопшто не ги имале и не ни знаат дека постојат.

Амар не е доволно грд и стар за да биде избран, народов не е навикнат на таков лик. Башка му фалат македонски големи слонски уши и искривен сурат, за народов да стекне доверба во него, да си рече еее овој е наш. ;):icon_lol:

Амар не е доволно грд и стар за да биде избран, народов не е навикнат на таков лик. Башка му фалат македонски големи слонски уши и искривен сурат, за народов да стекне доверба во него, да си рече еее овој е наш. ;):icon_lol:
Доста шипци,цигани и маљоци имаме во Скопје, дури премногу, не ни треба уште еден од педофилските следачи.

Баш напротив, им се дава простор на Левица да се наметнат како главна опозициска партија и втора политичка сила во државава, истовремено туркајќи ги СДСМ во дебела сенка, па се до нивен целосен распад. Јавниот дискурс е ВМРО-Левица, наместо ко досега ВМРО-СДСМ.

Комуњарчињата се збунети, им годи кога Левица ги напаѓа ВМРО, ама пошто се глупи забораваат дека со тоа Левица добива и расте, а не тие. Тие уште мислат дека ВМРО им е главен противник, несвесни дека прво треба да се пресметаат со Левица, да ја надминат и да го заземат нејзиното место, за воопшто да дојдат во позиција да се пресметуваат со ВМРО и да претендираат за власт.
Ми беше од аспект на луѓе што се приклучуваат во Левица дека се технички разочарани поранешни Дпмне симпатизери, а не разочарани поранешни Сдс симпатизери. После расколот поранешен во Левица (2016 ако добро памтам), ради и кој главна причина беше Сдс и нивна поддршка, оваа гарнитура на Левица нема допирна точка со Сдс, ниту пак гаи некакви заеднички ставови со нив. Уствари може да се каже дека Сдс си нема врска со некаква левичарска партија (тешки бизнис шемаџии ко Дпмне), а Левица прима гласови не ради левичарските идеологии туку поради десничарските. Измешано е се каша попара, ама прилично сум сигурен дека од новиот бран гласови на Левица, мнозинство се луѓе што или биле гласачи на Дпмне некогаш, или биле аполитички, но патриотски настроени. Сдс бар последниве 10 години нема некоја загуба на гласови, тие фамозни 400к со Заев беа мнозинство анти Дпмне гласови, нивните се стандардни 100к, истите фаци од истите фамилии се.

Се надевам има еден паметен во Дпмне да им каже дека си праат контра ефект со тоа што пуштија цела машинерија all in да објавува против Левица. Пример овој бившиот форумџија Бетмен Велит објавил некое ретардирано видео, каде што демек докажува поента некоја дека Левица имале платени анкети. А на видеото јасно се сфаќа контекстот дури и да не мора целосно да го гледаш гостувањето, дека прво кажува дека не се расфрлаат со пари да порачуваат платени местени анкети, а потоа се надоврзува до резултатите од некоја независна анкета која излегла. Дпмне најпаметно што може да изигра тука е да си ќути и седи на страна, пошто и онака гласачите на Левица се разочарани гласачи од Дпмне, а не од Сдс. Не ги чепкај, остај ги да си седат во апатија и да не излагаат на избори, не си играј со нивната интелигенција со праќање луѓе ко Петар Богојески, Бетмен Велит и Миленко со ширење небулоза и пропаганда. Скроз имаат утнато пристапот, тоа нема да им се удри од глава овие избори, бидејќи предноста е огромна, ама наредни и тоа како. Прво мора да сфатат дека 99% во Сдс (од тие малку останати) се про Еу и Нато, додека во Дпмне процентот е цирка 50%, рачунај тие останати 50% што се патриотски ориентирани, а не се за Еу и Нато, желни се да најдат прибежиште било каде, па макар и во партија што се вика Левица, се дур истата е анти Еу и Нато. И се дур партијата не коалицира со Албански про Еу и Нато партии.

Е сега, уште една работа, генијален е потегот на Левица што го ставија Амар за кандидат, било кој друг кандидат (освен нивниот лидер веројатно, а тој ако го ставеа и секако изгубеше ќе беше фијаско, така да и тоа е очекувано мудро) немаше да влезе во втор круг. Мислам дека се мислеле меѓу Хактан и Амар, но на крајот изборот паднал на Амар и тука си го завршиле домашното поради 2 работи. Првата е што Македонче попрво би гласало за Бошњак, отколку за Турчин (тргнете тоа филозфиите, да се гледа човек, а не националност, во Македонија живееме, 2025 сме, 2075 можда тој муабет ќе стигнеме), а втората многу побитна е што полесно е да ги тргнеш Бошњаците од Дуи, отколку Турците од Дуи. Не дека нема и Турци гласачи за Амар, ама Бошњациве се ултра активирани избориве за Амар, нешто што немаше да е случај ако Хактан беше пратен, а сигурно немаше да е случај ако било кој друг кандидат Македонец беше пратен. Не се многу гласови тоа, но доволно за да ја направат таа мала разлика од второ до петто место. Моето мислење е тоа, без тие про Палестина ставови, втор круг немаше да е реалност, ако кандидатот не беше Амар, немаше втор круг да биде реалност.

А и не знам за вас, ама мене ми се смачи во втор круг да гледам како се праќаат луѓе од иста партија (Вмро и Сдс, Вмро и независен, Сдс и независен, Вмро и Албанец со кој си тераат бизниси, Сдс и Албанец бизнис партнер), време е да видиме нешто поразлично, нека излезат малку Дпмне од конфор зона.
Me razocara malku Orce iskreno, prvo so ova toa e tvoj hendipek, sea gledam video koa se pozdravuvaat pred snimanje, Amar kulturno zdravo muabet pravi ovoj edvaj raka mu dae i zdravo mu napravi kiselo, taka ne treba da se odnesuva covek od narodot kako sto samiot se prestavuva

Ми беше од аспект на луѓе што се приклучуваат во Левица дека се технички разочарани поранешни Дпмне симпатизери, а не разочарани поранешни Сдс симпатизери. После расколот поранешен во Левица (2016 ако добро памтам), ради и кој главна причина беше Сдс и нивна поддршка, оваа гарнитура на Левица нема допирна точка со Сдс, ниту пак гаи некакви заеднички ставови со нив. Уствари може да се каже дека Сдс си нема врска со некаква левичарска партија (тешки бизнис шемаџии ко Дпмне), а Левица прима гласови не ради левичарските идеологии туку поради десничарските. Измешано е се каша попара, ама прилично сум сигурен дека од новиот бран гласови на Левица, мнозинство се луѓе што или биле гласачи на Дпмне некогаш, или биле аполитички, но патриотски настроени. Сдс бар последниве 10 години нема некоја загуба на гласови, тие фамозни 400к со Заев беа мнозинство анти Дпмне гласови, нивните се стандардни 100к, истите фаци од истите фамилии се.
Реалноста мора да ја согледаме онаква каква што е. Во Левица не само што има поранешни ездеесовци, има и дпмневци. Впрочем тие се луѓето. Други да увеземе не можеме но можеме да ги предупредиме за идните опасности кои ги чекаат ако продолжат со вакво гласање. Ако некој смета дека го заштитил семејството со едно вработување или тендер се излажал. Кога мнозинството граѓани се или исселени или живеат мизерно ние како левичари сме должни тоа да им го кажеме па они си знаат. Нека си ги гласаат повторно и да не плачат што Македонија не им постои или бугари или било што.

Во ред тоа, но мене поентата ми беше дека со самото тоа што јавниот дискурс е ВМРО-Левица, тие анти-дпмне гласови ги збира Левица, бидејќи се наметнува како главна опозициска партија и втора политичка сила во државава. Ги турка СДСМ во дебела сенка, се до нивен распад или што би рекол Апасиев - пасокизација.

Добро пиша @Manga во некоја друга тема. Во Левица имаш и поранешни ВМРОвци и поранешни СДСовци, кои не успеале да краднат нешто со лепење плакати во овие 2 партии, па сеа залепиле постер од Чегевара на ѕид и чекаат прилика да краднат од овде.

Идеолошки гледано, Левица е убедливо најзатуцана партија, далеку поназад и од ВМРО и од СДС. Со самото тоа што се со анти-ЕУ и со про-Руски ставови, доволно ти кажува. Предлозите за комунистички економски решенија да не ги ни коментирам. Нека што воопшто не би биле функционални на денешницава, туку во нашето државиче и општество би биле само еден забрзан процес да завршеме во банкрот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom