Premier League - 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата Johnny B
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Ливерпул

Гласови: 25 29,8%
  • Арсенал

Гласови: 18 21,4%
  • Манчестер Сити

Гласови: 8 9,5%
  • Челзи

Гласови: 11 13,1%
  • Манчестер Јунајтед

Гласови: 16 19,0%
  • Тотенхем

Гласови: 2 2,4%
  • Њукасл

Гласови: 0 0,0%
  • Некој друг

Гласови: 4 4,8%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Арсенал ќе биде поразен од Јунајтед наредната, за други незнам.

Не знам како на такви управи не им е јасно дека толку многу потрошени пари и толку многу скапо платени играчи се огромен притисок и не може да се вклопат тука-така во еден преоден рок.
Од шампионска екипа минатата година се доведоа до ситуација да не врзат победа 5 утакмици.
Диаз не требаше да го пуштат, а од Вирц и Екетике немаше потреба летово, место тоа требаше поише на одбраната да се фокусираат.
Капак на се беше и Жота...

Не знам како на такви управи не им е јасно дека толку многу потрошени пари и толку многу скапо платени играчи се огромен притисок и не може да се вклопат тука-така во еден преоден рок.
Од шампионска екипа минатата година се доведоа до ситуација да не врзат победа 5 утакмици.
Диаз не требаше да го пуштат, а од Вирц и Екетике немаше потреба летово, место тоа требаше поише на одбраната да се фокусираат.
Капак на се беше и Жота...
Во ПЛ е све лудо.
Си го мерат кој повеќе ќе потроши.
Тимови како Брајтон трошат повеќе од Реал или Баерн, лудница!

Оваа сезона Арсенал нема реален конкурент ќе биде 15+ разлика во поени како од шала.
Иако не сакам Арсенал да бидат шампиони, оваа сезона се фаворити број 1 и ако не освојат оваа сезона нека си пакуваат куферите сите играчи на чело со Артета

Реалноста е што многу малку е медиумски застапено, Ливерпул имаше историски трансфер летен период од 470 милиони, нешто невидено досега у историјата на фудбалов, Челзи, Реал и Барса можат да им позавидат и реално ако не освојат титула ќе е тешка катастрофа, башка плус што се актуелни шамипони, ова додава плус на тежината. Реално Слот ако продолжи со резултатите треба да лета ко падобран. Тоа со умирање на Жота бог да го прости патем, е тешка пропаганда, зашо реално секој член нека се стави у патики, знам и јас, без разлика шо ти се десило и ти умрел близок на крајот резултатите и перформасите за фирмата се гледаат. А овој форс го примеќам само на кајгана, на ниедно друго место дури и Џејмито Оун Гоал нема ваква изјава како за пример го земам.

Од друга стран Форца ФЦ Корнер, нека газат и сите голови да даде бог шо ќе ги постигнат да се од сет-писес, за инат на плачи пичките.

Ми се допаѓа Јунајтед и нивното подигнување, така и да продолжат. Премиер лига без јак Јунајтед и Арсенал е гола вода и непрепознатлива. Другово е боранија, посебно Челзи кои едни Сандерленд, Астон Вила и Евертон имаат поголемо педигре у Англиско првенство.

Последно уредено:
Dee klasicno placi-pickice so im lize dupe na fan bazata na utd za da sobere lajkovi i da se moli u april deka nema da go gazat koga ke zavrsat so FA cup samo
Автоматски споено мислење:

Прво Пул се засили со ултра скапи играчи... дали се реални цифрите прв сум што ќе кажам дека не се. Ни за Исак ни за останаите двајца што не сум ги гледал уопште, а дека сумата на потрошени пари го диктира патот кон шампионска титула е тотална глупост. Зошто не го земаш фактот дека Пул продаде доста битни играчи и направи тотален дизбаланс во цел тим и на секое поле. Јасно ми е како фан на друга екипа поготово екипа што се мачи да финишира првенство, а троши на секое ќоше и 6 години гради екипа што рака на срце изгледа премоќно и пак од февруари таму ќе се мачи со Фуалми и Брајтони, а уопште не е рален за тоа што се случува надвор од неговиот двор, не само што не е реален туку станува како нивниот шеф што повеќе од куп во овие 6 години нема ни помирисано, што додава на фактот дека ако он не летал, зошто би летал Слот со сезона во која се гледаше што ќе се менува? Му има земено титула на тренер со екипа што е градена 6 години и скоро секој играч е пред неговиот прајм? Слот годинава менува се, на лето ќе се менува уште, Салах и Ван Дајк топраа ќе летаат и треба нивна замена. Оваа година, мое мислење беше и лани дека ќе биде ваква, ама добро се снајде и направи залиха па освои титутла пошто Арсенал односно Артета не знаеше како треба. Ваквата криза не е неочекувана, ама дека до толку ќе ескалира и со послаби противници не ми беше верно, ама ете се случува. Ништо страшно и ништо болно и не, не е никакво срам да изгубат титула пошто екипата што треба да ја изгради Слот почна од летово. Не е сеуште изградена, нека звучи лудо, ама фалат дефанзивци, фали да се регулира секој дел од екипата пошто моментално не личат на ништо, дали Слот ќе се снајде ќе видиме оваа сезона. Наредна сезона ако во првите неколку месеци не успее да остави свој печат и да покаже карактер со оваа екипа и негови играчи тогаш би зборел за отказ и за негова замена. Ќе спомнам пак, ако Артета со 6 години градење на екипа и освени неколку небитни трофеии не е избркан зошто Слот би го избркал со освоена титула(не било која) во првата сезона и втора сезона во која му дозволуваш да го менува целиот тим и да гради своја екипа, зошто побогу би го прекинал во тоа што го почнува и треба да се заврши наредното лето? Мене ми е јасно дека ќе го јаде хејтот ради сумата што е потрошена, ама далеку од тоа дека таа сума не е заработена и поготово кој ќе видиш дека се дадени Диаз, Њуњез, Елиот, Келехер, Кванса, ТАА итд.
и срамно е да го мешаат Жота во ваквата приказна, мислам и срамно и жално. Тоа е нивна загуба и ја доживуваат веројатно секој на свој начин, ама дека некој од нив се ваѓал или ќе се ваѓа на смрта на Жота ми е тотална глупост. Ова нема никаква врска со неговата смрт, тука има целосна транзиција во тимот на доста битни позиции и доста битни играчи.

Последно уредено:
Паралелата ти е лоша. Слот има(ше) шампионски тим, Артета почна од тим кој заврши надвор од топ 4. Верувам дека ако врзат уште 3-4 порази од наредните 7-8 меча, и те како ке му заниша столчето. Малку пренаивна му беше изјавата дека имаат проблем со високи топки. Секоја екипа почна да ги таргетира на таков начин, и никако да се одбранат. Фергусон ретко кога купуваше повеќе од 3 фудбалери за во прв состав. Ако некогаш има купено повеќе од 3, остатокот е веројатно за на клупа или младинци, баш да не го наруши тој баланс со премногу нови играчи.

И понатака мислам дека бековите што ги имате се ужасно лоши. Плус владее некоја лоша атмосфера, очигледно е дека Ван Дајк и Керкез не се мирисаат, т.е Ван Дајк не го есапи ни 2%. Гакпо е единствениот што игра нешто, а не гледам каде ке игра, ако треба да играат Екитике и Исак? Бизарен трансфер пазар, и некако подобро им одеше со играчи што се на прагот да бидат класа играчи, наместо купување на готов производ.

Керкез ми беше чудно уште од лани кога се фалеше кај нас во фан клуб колку бил добар и слично. Дечкото стално има осцилации, знае да изигра одлична утакмица ама знае целосно да се изгуби во простор, посебно дефанзивно.

Летото иначе имаше некое интервју со татко му на некој српски поткаст (може да беше и на Арена) и кога го слушнав татко му какви глупости тропа, одма си помислив дека малку се имаат преценето и двајцата. Овој збореше мислиш Роберто Карлос му е син. Талент има, не дека не, ама треба малку да се чукне во главата, бидејќи ако мисли дека со потпишувањето за Ливерпул тој веќе го достигнал врвот во кариерата, тогаш за 2-3 сезони ќе заврши во Војводина.

Фримпонг од друга страна, во Леверкузен си газеше, ама како вингбек. Мислам дека баш со него можевме да пробаме ние, посебно за тие 35-6 милиони што го земаа. Ама мислам дека тој подобро би се снашол на крило отколку на бек.

П.С. Се сретнавме денес со @HEKOJ во Ист Гејт. :gjavol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom