Над 900 лица во моментов се под пробациски мерки, а системот има капацитет да опфати уште многу повеќе, беше истакнато пред работниот состанок на тема „Пробација и условен отпуст“, кој се одржува денеска во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во Скопје. Добиј ги најважните...
www.slobodenpecat.mk
Е па скапо е затвореник да ти ЛЕЖИ, треба Земјоделие или производство, во СФРЈ имаше фабрика за ел, шпориња ПРЕПОРОД НИШ
Faraj al-Doukali hastened to unload the dozens of rubbish bags from his van onto a sidewalk dump in Siyahiya, a residential district west of the Libyan capital.
Faraj al-Doukali hastened to unload the dozens of rubbish bags from his van onto a sidewalk dump in Siyahiya, a residential district west of the Libyan capital.
Koga vagas bugarski, se pisuvas deka si po poteklo bugarin, od pradedo bugarin itn. Toa spored tebe ne e prodavanje na identitetot? Ili i ti imas pasos, pa tolku te dopira ovaa tema so se palis odma??
Fala sto ni objasni na koj osnov se vadi bugarski pasos ili ako saka nekoj da bide cool, evropski pasos. I da, prodavanje na identitetot e, no so ima toa vrska so gluvcite. Ne sum jas predavnik ama fobija od gluvci imam i jbg moralno bese.
P.s i ne, nemam bugarski, imam samo severdjanski
Ima i takvi, ne velam ne, no povekjeto kako da ti kazam od nekoja pricina smetaa deka povekje vredat, ne im e platen trudot kolku sto tie smetaa , nekoj ednostavno zaklucija deka poisplatlivo im e da vrtat pleskavici vo Germanija otkolku da rabotat tuka , nekoj gi privlekuvase zapadnata kultura i nacin na zivot, milion pricini ima no tie sto zaminale oti tuka oti bukvalno nemale leb da jadat na prsti se brojat. Povekjeto sakaa sekoj den po kafani da jadat, da ziveat na visoka noga. Ne znam na tie kolku sonot im se ispolna, daj boze. Ne sudam, koj kako misli taka se dodeka ne se pisal bugar za pasos, a takvi i nema bas kojznae kolku.
Ne znam kako da ti kazam, na ramniste so Kosovo bevme. Imas statistiki od SFRJ , proverisi BDP na sekoja republika. Ili proverisi kolku ni sleduvase od imotot koga se delevme, a kolku na drugite republiki. Ne znam od kade takva ideja so Hrvatska deka sme bile na isto ramniste.
Neka ne vleguvame vo EU, Bugarii Grcii pm, ama barem tuka mozevme da si naprajme pristojno mesto za ziveenje, a ne gluvci da ne jadat...Za toa mozevme da go napravime... Za toa ne ni se krivi ni Srbi, Grci ni Bugari...Nitu kletite zapadnjaci, nitu svetite i presvetite Rusi.....
I znajs so e najtragicnoto? So se nekoj ni e za nesto kriv, a nikogas nie...
Fala sto ni objasni na koj osnov se vadi bugarski pasos ili ako saka nekoj da bide cool, evropski pasos. I da, prodavanje na identitetot e, no so ima toa vrska so gluvcite. Ne sum jas predavnik ama fobija od gluvci imam i jbg moralno bese.
P.s i ne, nemam bugarski, imam samo severdjanski
Владе, да земи да те касни глушец надвор поради суетата на Данела или Премиерот, небитно, или не дај Господ, некое дете дали твое или блиско твое, нема да ти биди причина да се запрашаш дали заслужуваш да седиш во купишта ѓубре и глувци да те јадат? И тоа поради политички хирови и мерење ташаци?
Ne znam kako da ti kazam, na ramniste so Kosovo bevme. Imas statistiki od SFRJ , proverisi BDP na sekoja republika. Ili proverisi kolku ni sleduvase od imotot koga se delevme, a kolku na drugite republiki. Ne znam od kade takva ideja so Hrvatska deka sme bile na isto ramniste.
Кога мислам на рамниште на Хрватска мислам дека во исто време го потпишавме Договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ што е прв чекор кон членство во ЕУ.
Искрено еве кога сме на темава, кој ни е крив што Скопје пропаѓа во смет? Русија? Кина? САД? или НИЕ?
Ете тргни за Ротино на езеро покрај патот види колку ѓубре има расфрлано, за тоа Америте ни се криви?
Не сакам да звучам ко овие педерите што шмукаат фондови за да трубат постојано за да си ја извадат дневницата, а во реалноста ништо не прават за загадувањето и за решавањето на проблемот, но почни од секоја наша постапка како народ, и кој за што и колку е виновен. Излези надвор, помини низ Широк Сокак, колку души ќе видиш да фрлаат по пат ѓубре, салфетки, цигари да не прајме муабет кај што ќе му текни, итн.За тоа кој ни е крив Владе? Макрон? Или Фон Дер Лаен? Да не почнувам за се она што го правиме како народ секојдневно, ќе треба до сабајле да пишувам и пак нема да напишам се.....
Над 900 лица во моментов се под пробациски мерки, а системот има капацитет да опфати уште многу повеќе, беше истакнато пред работниот состанок на тема „Пробација и условен отпуст“, кој се одржува денеска во Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ во Скопје. Добиј ги најважните...
www.slobodenpecat.mk
Е па скапо е затвореник да ти ЛЕЖИ, треба Земјоделие или производство, во СФРЈ имаше фабрика за ел, шпориња ПРЕПОРОД НИШ
Е не, ќе цртаат големи Албании.
Бил апсолутна власт, а сега што е Либија? Не е ни држава.
Го описменил населението, плати добивале и невработените во висина колку би добиле од работно место, по 5000 долари за секое дете, кредити без камати, горивото било скоро беспари, дел од парите од нафтата одел директно кај граѓаните, млади парови добивале по 50000 долари за стан, бесплатно здравство и школи итн итн...
Ако живеам добро, што ме интересира кој е на власт. Као сега, се издрпаа кој да биде советник, не замараат цел ден на тв, а во суштина добива само партискиот кадар.
Но, на западниот свет не му одговара ваква држава ем сеа ги пљачкаат ресурсите.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.