Техникалии околу момачка/девојачка вечер

• Креатор на темата Креатор на темата Ska Maniac
  • Време на започнување Време на започнување
Друже многу филозофии за џабе, голема работа ако ја клецне и си го направи меракот. Ништо он не губи, сингл е, ќе клецне и ич не го боли. Го множела со нула, како не, множен е тој мажот иден, што жена му го прај будала.
Она сите ги множи со нула ако тоа ѝ е намерата. Дотука си прав.
@Ska Maniac ќе си го ќари меракот на кратки стази... но дали?
Една од what if проблемите е нејзиниот иден маж. Што ако е некоја тешка психопата и ете можеби сега нема да дознае, но во некој даден момент - дознае? Неурачунлива жена во иднина ѝ се испушти у некоја караница и ете му спомне на маж ѝ за тоа дека се клецнала со Ска, кој сигурно маж ѝ веќе го познава, пошто нели она се знае со дотичниов многу поодамна и го зборува на маж ѝ подолго време.
Друг what if проблем е, емоционалната манипулација. Ќе се клецнат ете пред свадба па Ска ќе му дојде као добро искуство + некад ја меркал па сега ете му дала. Емоционален багаж кој води кон гаење лажна надеж и можеби ете типката коа ќе ѝ се присака пак нешто на страна, ќе го има на speed-dial. А овој ќе биде тука за неа. Без разлика што е само за прц иницијатива.
Самиот треба да искалкулира, ако она знае дека некад он имал нешто со неа, и сеа го бара у очи пред свадба дека работата оди само на лошо. Типката нема никаква почит кон него како личност, а он ако е доволно паметен а верувам дека е, нема да се впушта у вакви глупи авантури.
Едино добро ако оди е да запознае некоја нова таму што не е во слична ситуација ко неа.

Она сите ги множи со нула ако тоа ѝ е намерата. Дотука си прав.
@Ska Maniac ќе си го ќари меракот на кратки стази... но дали?
Една од what if проблемите е нејзиниот иден маж. Што ако е некоја тешка психопата и ете можеби сега нема да дознае, но во некој даден момент - дознае? Неурачунлива жена во иднина ѝ се испушти у некоја караница и ете му спомне на маж ѝ за тоа дека се клецнала со Ска, кој сигурно маж ѝ веќе го познава, пошто нели она се знае со дотичниов многу поодамна и го зборува на маж ѝ подолго време.
Друг what if проблем е, емоционалната манипулација. Ќе се клецнат ете пред свадба па Ска ќе му дојде као добро искуство + некад ја меркал па сега ете му дала. Емоционален багаж кој води кон гаење лажна надеж и можеби ете типката коа ќе ѝ се присака пак нешто на страна, ќе го има на speed-dial. А овој ќе биде тука за неа. Без разлика што е само за прц иницијатива.
Самиот треба да искалкулира, ако она знае дека некад он имал нешто со неа, и сеа го бара у очи пред свадба дека работата оди само на лошо. Типката нема никаква почит кон него како личност, а он ако е доволно паметен а верувам дека е, нема да се впушта у вакви глупи авантури.
Едино добро ако оди е да запознае некоја нова таму што не е во слична ситуација ко неа.
А што ако дури седи дома падне лустерот и го опне по глава, па ќе се кае што не отишол. Многу филозофија бато.

Сега ако ска е ропак што се заљубува во секоја што ќе му даде е друго, ама ваљда не е таков.

А што ако дури седи дома падне лустерот и го опне по глава, па ќе се кае што не отишол. Многу филозофија бато.

Сега ако ска е ропак што се заљубува во секоја што ќе му даде е друго, ама ваљда не е таков.
Никаде не му кажав да седи дома. Му спомнав само дека од ова фајде нема. Има многу подобри начини, места и женски да дојде до клецање.
Ова у старт се гледа дека е чиста глупост.

Сите што ти рекоа да не одиш, први би отишле.
Еве и јас ти викам, Немој да одиш...

Како што пишаа погоре, таа си мисли дека е вечер кај што е пепелашка и наредниот ден никој нема да ја знае, но тоа само интелектуално попречен човек може да го мисли, за секоја постапка има последици.
Не биди толку очаен да паднеш на вакви глупи фори.
Пф.

Ако сакаш да не наречеш цивилизирано општество, мора да прифатиш дека секој треба да е сам одговорен за своите несовесни одлуки како изневерување на момачка кога утре се мажиш. Не можеме друг да држиме морално одговорен и да го навредуваме како очаен за нејзините животни одлуки/последици, не кога станува збор за сингл младиќ кој BY DESIGN има потреба од тоа што му е понудено без обврски.

Јас мислам дека по службена должност треба да стисне заби и да ѝ го даде барем во уста. Closure-oт. Дури и ако е грда.

Малце ќе идам оффтопик но тоа моминска вечер е глупости. Зашто затоа што....

Првиот пат кога се мажев правев
1. Веридба со 25 гости дома
2. Моминска вечер со 10 другарки
3. Регистрација со 50 гости (не на ист ден со свадбата)
3. Свадба со 250 гости (на посебен ден му дојде како дупла свадба)
4. Венчавка во црква
5. Младенци со 50 гости

Резултат: Брак кој беше срање тешко, и за кратко заврши со од Бог даден развод.
Амин.:semolam::popce:

Свекрвата ми одлучи во кој ресторан ќе се прави свадбата, црква за венчавката и се до детаљи само свекрвата одлучуваше, од спална и боја на брачен кревет до дури и прва песна која ќе се свири во ресторанот на денот на свадбата.:tapp:

Затоа вториот пат направивме само регистрација во матично, и еден ручек ние двајца со маж ми и кумовите, значи се на се 4 души, во ресторан и преубаво си поминавме без ука бука, и триста глупи адети(кршење леб, китење со злато, менување бовчи, качување на тапан) кој патем првиот пат свекрвата инсистираше да го направи и се од тоа направи.

Затоа деца уживајте, шо полоша и помала свадба тоа подолг и подобар брак.;):cool::icon_lol:

Малце ќе идам оффтопик но тоа моминска вечер е глупости. Зашто затоа што....

Првиот пат кога се мажев правев
1. Веридба со 25 гости дома
2. Моминска вечер со 10 другарки
3. Регистрација со 50 гости (не на ист ден со свадбата)
3. Свадба со 250 гости (на посебен ден му дојде како дупла свадба)
4. Венчавка во црква
5. Младенци со 50 гости

Резултат: Брак кој беше срање тешко, и за кратко заврши со од Бог даден развод.
Амин.:semolam::popce:

Свекрвата ми одлучи во кој ресторан ќе се прави свадбата, црква за венчавката и се до детаљи само свекрвата одлучуваше, од спална и боја на брачен кревет до дури и прва песна која ќе се свири во ресторанот на денот на свадбата.:tapp:

Затоа вториот пат направивме само регистрација во матично, и еден ручек ние двајца со маж ми и кумовите, значи се на се 4 души, во ресторан и преубаво си поминавме без ука бука, и триста глупи адети(кршење леб, китење со злато, менување бовчи, качување на тапан) кој патем првиот пат свекрвата инсистираше да го направи и се од тоа направи.

Затоа деца уживајте, шо полоша и помала свадба тоа подолг и подобар брак.;):cool::icon_lol:

за третиот пат што планираш?

се наоѓам во ситуација каде што една другарка од средно ме викна на девојачка вечер кај нејзе . Прв чуден момент ми е што колку што знам на девојачка вечер не се викаат мажи како и обратно што на момачка вечер не се викаат жени. Втор чуден момент е што со нејзе од средно кога завршивме па до сега немаме интензивен контакт или некаква дружба. Два до три пати годишно се имаме среќавано на пијачка вклучувајќи ги и нашите родендени.

Добра ти е таа ситуација. Друг пол на момачко/девојачко се вика за газење. Ти си курвата што ти ја плаќаат на момачко у куќана према Маркова сушица или Вила Ника према Петровец. Уживај во денот и поздрави по дома.

Kako bese onov vicot, mazot ke odi na momacko a zenata ne go pusta. Ne be nisto nema da prajme, po edna dve pijacki. Axa nisto, ke viknite tamu nekoja i ke mu se redite, ne mi gi kazvaj ti mene tie prikazni, ko da nemam jas odeno na momacko :D

Свекрвата ми одлучи во кој ресторан ќе се прави свадбата, црква за венчавката и се до детаљи само свекрвата одлучуваше, од спална и боја на брачен кревет до дури и прва песна која ќе се свири во ресторанот на денот на свадбата
Па ти си имала red flags уште пред да почне свадбата. :D

Мене ми е пресно ова со свадбите. Јас не сум тип на жена што сака екстраваганција на свадбата, туку сакав да биде keep it simple. Тоа ми беше мотото. На свекрвица, пошто она сакаше да биде организатор (а мене тоа ми дојде како кец на десетка, и кажав што се сакам, прашав дали има некоја желба она да ја испочитуваме како мајка на младоженецот, исто и моите ги прашав, и на крај ок излезе). Единствено отстапка направивме за бројот на гости. Ние имавме замисла да бидат 80 души, на крај излегоа 120.

Девојачка ми направија во стил на ергенска, затоа што мене повеќе ми се допаѓа тој концепт. :D

Пф.

Ако сакаш да не наречеш цивилизирано општество, мора да прифатиш дека секој треба да е сам одговорен за своите несовесни одлуки како изневерување на момачка кога утре се мажиш. Не можеме друг да држиме морално одговорен и да го навредуваме како очаен за нејзините животни одлуки/последици, не кога станува збор за сингл младиќ кој BY DESIGN има потреба од тоа што му е понудено без обврски.

Јас мислам дека по службена должност треба да стисне заби и да ѝ го даде барем во уста. Closure-oт. Дури и ако е грда.
3/10 response

Океј, но поентата стои. Дали треба да те држиме и тебе одговорна за мојот 3/10 понашај како што го држиме него, сингл и не виновен, за нечии неизживеани години?

На крај ќе искочи дека старосватицата сака да му се поткачи и џабе муабетиве тука ама ај, нека тера дискусијата дека таа за себе го вика. @Ska Maniac пушти бе слика да ја видиме дали вреди четврта страна да се отвара на темава уопште.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom