Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Случајно гледам дека во Центар на листа за градоначалник дпмне нема кандидат што е работава ,пред време се откажале или друго е во позадина. Работава е која партија ќе го добие Центар така било секогаш ,затоа во време на Грујо 4 пати се прегласуваше во Центар и после сите напори пак не го доби и остана на сдсм.

Друже, треба да баталиш политика пратење дефинитивно. Си зел навиваш за шеста класа политичари. Од моменталниве е Мицко, па три класи другите после него. Јас само реалноста ви ја споделувам.
Не ти се свиѓа она што ти го пишав погоре, па сеа ај да сум баталел политика.

Класичен вмроец.
Сигурно истово си го викал и за Грујо и за Љубчо.
Мицко е полу професионален политичар залутан во политиката. Кога не би бил претседател на вмро, ни претседател на куќен совет не би можел да стане, а не па нешто повеќе.

Па не знам колку се партиски вработени. 400к гласови на секои избори вадат. Вие се надевавте дека они ќе гласаат за вас пошто вие ќе бидете патриотите но не испадна така. Освен некои неопределени гласови тешко нешто више.

Тебе битно те примија па ти е гајле за други сега колкава е бројката :D И кои сме тоа ние не знам, не сум јас од Левица или од било која партија, само ми е смешно кога среќавам вака симпатизери на ВМРО и СДС уште дека постојат и бесрамно си се фалат за успесите.

Дали е ова нормално еден кандидат градоначалник да го објави?
Битно покрај xhamija врват. Дане му текне само на hoxhana дека е харам.

Од моменталниве е Мицко, па три класи другите после него
Друже ок е што си партијаш ништо против ништо лошо ама задржи си дигнитет и чест не си вреѓај интелигенција.

Мицко не е и никогаш не ни бил политичар, затоа беше низок ешалон у грујово вмро. Таквите ко него, лигња, тим40 не им даваа ни кафе да варат од што се фатени и со две леви. Да му нарачаш кафе, чај ќе ти донесе, ќе го истури по пат, ја забораил ринглата ќе избие осигурач пожар ќе напраи и белата палата ќумур ќе ја метат со лопатче.

Нема ниеден параметар за бар малку се квалификува во политичар, а најмалку скилс за нешто. Збори без интонација у права линија без дикција, антипатичен е природно и неинтересен за слушање. Коа збори он фрлам канта Поликолор у ѕид за да иам нешто позабавно и динамично од овејга , ќе те досади до смрт.

Лаже повеќе од заев (мислев 100 години нема да ни се деси), пие повеќе од БЦ, поголем љоч од Али, побугар од Љубчо. Ниедна значајна политика не спровел ништо што ветил не исполнил, а многу што ветил ретерирал а и многу што не ветил напраил на штета на нас.

Мицко и оваа екипа у вмро се анти таленти за политика, колку и да боли, треба да си признаеш.

Мицко е полу професионален политичар залутан во политиката. Кога не би бил претседател на вмро, ни претседател на куќен совет не би можел да стане, а не па нешто повеќе.
Чим ти така велиш мора да е така!
Занемари ги изборните резултати и анкети, дојди шљакни го твоето експертско мислење на темава и нека пукнат душманите.

Намалете со вдишување на прдежите од Инфомакс и Стево каратиста, ви се ствара магла у мозок па се глупирате кај стигнете.

Занемари ги изборните резултати и анкети, дојди шљакни го твоето експертско мислење на темава и нека пукнат душманите.

Намалете со вдишување на прдежите од Инфомакс и Стево каратиста, ви се ствара магла у мозок па се глупирате кај стигнете.

џабе им објаснуваш, они мислат дека се победници, али намерно овие местат да изгубат. Треба да пратиш инфомакс со месеци за да функционираш на таа фреквенција.

џабе им објаснуваш, они мислат дека се победници, али намерно овие местат да изгубат. Треба да пратиш инфомакс со месеци за да функционираш на таа фреквенција.
Овој што го цитирав, од Груев кур не се тргаше а сега блада ко да има 40.8 температура. Исто ко Инфомакс и Стево.

Инаку Зоки се врати од Дубаи. Во Струмица е.

Јас само вмроовциве не ги разбирам како не ги боли партијата да ги тера, што би рекла гордана „за уши ќе ги влечеме“, да гласате за терористи?

Оној од Кичево става слики од 2001 во униформа на учк, овој шапшалов у Тетово се фали дека син му за Албанија ќе игра и на митинг вика дека 3та држава албанска ќе направеле.

Како серизоно, како македонци, ова го преќутувате и голтате? Сдс беа изроди, ги плукавме, ги ругавме, шитнаа нација, продадоа се што можеше да се продаде.
Што е поразлично од тоа што сдс го правеше со ова вашево?

Глуп народ брееееј. Стока народ.

У Кичево ако гласате терорист само поради тоа што од партија така ви кажале, искрено ви посакувам се најлошо, да ви забранат македонски знамиња на свадба да извадите и ако ве застане полиција за контрола ако не им знаете албански да ве казнуваат. И Тетово и Кичево има шанси да биде наш човек, и со дрска политика и добар план, може и така да остане.

Ама вашите партии си го продаваат своето. Јаничари, во ген ви е тоа.

Да де, вие познати сте по тоа и магаре да турат, магаре ќе изгласаме.

Уствари што ти објаснувам, земи тури тоа кечето на глава и трк на митинг на Касами.

Да де, вие познати сте по тоа и магаре да турат, магаре ќе изгласаме.

Уствари што ти објаснувам, земи тури тоа кечето на глава и трк на митинг на Касами.
Па и магарето е боље од Стево каратиста. Барем не седи со мафијаши. Не е толку чист твојот гуру како што ти мислиш.

Јас само вмроовциве не ги разбирам како не ги боли партијата да ги тера, што би рекла гордана „за уши ќе ги влечеме“, да гласате за терористи?

Оној од Кичево става слики од 2001 во униформа на учк, овој шапшалов у Тетово се фали дека син му за Албанија ќе игра и на митинг вика дека 3та држава албанска ќе направеле.

Како серизоно, како македонци, ова го преќутувате и голтате? Сдс беа изроди, ги плукавме, ги ругавме, шитнаа нација, продадоа се што можеше да се продаде.
Што е поразлично од тоа што сдс го правеше со ова вашево?

Глуп народ брееееј. Стока народ.

У Кичево ако гласате терорист само поради тоа што од партија така ви кажале, искрено ви посакувам се најлошо, да ви забранат македонски знамиња на свадба да извадите и ако ве застане полиција за контрола ако не им знаете албански да ве казнуваат. И Тетово и Кичево има шанси да биде наш човек, и со дрска политика и добар план, може и така да остане.

Ама вашите партии си го продаваат своето. Јаничари, во ген ви е тоа.
Тој од Кичево и тој од Тетово се од две различни партии.

Глеам многу луѓе се буткаат за советници да бидат, па ме интересира:

Колку се заработува како советник?

Дали има дополнителни бенифиции?

Дали ако некој работи во приватна фирма, за време кога има седници е ослободен од работа?

По колку ги плаќаат по седници?

Во просек по колку седници може да има месечно?

Што е работата на советниците, чешање јајца на седниците? Има ли некаква одговорност?

Цвиќерашот е технократ кој што барал компромис со неговите коалициони партнери за да балансира (негови зборови на последното интервју во мтв) ,
што значи дека он мора да ќути додека ш-ип-тарот од Тетово прогласува трета албанска држава

Ова е вмро

Мене жал ми е за луѓе како татко ми што цел живот го посветија на партијата и изгинаа за неа и за државата.
Ај татко ми умре, ама има многу како него што се јадат додека ги гледаат што прават.

Крајно сум разочаран од вмро

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom