Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Стабилни се Французите. Заедно со Британците. Незнаеш кој од кој поголем кловн на врвот. Наредно е Мерц да падне, Афд веќе е на 2% повеќе од ЦДУ. Жал ми е за Германија, ама беше ова за очекување од ЦДУ, затоа велев ќе биде и полошо од Семафорот.Лично сметам дека Германија многу има придонесено како и за Европа така и за Македонија посебно.
Стабилни на врвот со најнебезбедни градови во Европа. Колумбиски Медељин е побезбеден од нив. Ама затоа ќе доаѓаат овде и ќе ни солат памет.

1759919446954.png

Последно уредено:

Автоматски споено мислење:

Германско набљудувачи на изборите во Молдавија говорат за масивна манипулација од ЕУ и вмешување го изборните процеси.

Ај бреее.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: A__
Откако Меркел коментираше дека војната во Украина е последица на одбивањето на Полска и Балтичките земји за преговори со Русија, сега Туск не запира да зборува за Северен Тек 2.

:D

1759939779388.png

Стабилни на врвот со најнебезбедни градови во Европа. Колумбиски Медељин е побезбеден од нив. Ама затоа ќе доаѓаат овде и ќе ни солат памет.

Прегледај го приврзокот 457689
Поминав нешто над 6 години во Гренобл.
Градот е многу сменет од 2012 навака. Дивеат мафии, продажба на дрога во повеќето квартови, полицијата затвара очи поради држење на тој ебaн социјален мир.
Зелените го владеат градот. Пари се трошат на глупости. Центарот од кога јас сум во Франција го преправаат 4 пати.
А градот има неверојатна развиена инфраструктура и огромни компании. Неверојатен универзитетски истражувачки кампус и некаде околу 90к студенти.
Зелените се држат на власт само ради тие социјални политики во кои царови се Африканците и азијатите од утепаните држави.
И тоа е за жал така скоро насекаде во Франција, која за тие кои не биле, е прекрасна држава.
Не ги оправдувам целосно акциите на Израел но кога гледам како гomната од Палестина доаѓаат и како профитираат, тепат и кршат во држава која им дава се, сум да целосно ги збришат сите од таа ебanа џихадиска религија.
Кога велам Палестина, мислам на сите браќа и сестри на кои педофилот им е се во животот, не на оние кои со го тераат животот и секојдневието и не прават лошо на тие околу нив.
Колку и да ги бранат одредени членови, не вреди, не сте живееле меѓу нив, не ги познавате.
И да, луѓе се, точно, но тие луѓе сакаат да не истребат, и тоа не е завера, тоа е реалноста.

Кога велам Палестина, мислам на сите браќа и сестри на кои педофилот им е се во животот, не на оние кои со го тераат животот и секојдневието и не прават лошо на тие околу нив.
Колку и да ги бранат одредени членови, не вреди, не сте живееле меѓу нив, не ги познавате.
И да, луѓе се, точно, но тие луѓе сакаат да не истребат, и тоа не е завера, тоа е реалноста.
2x риалити чек.
- прво не си разбрал, скроз работата не во тоа дека „ги браниме палестинските мусли“, за нешто сосема друго зборуваме, нешто многу поголемо и поважно од нив самите
- второ, нема сомнеж што би направиле муслите кога би можеле ама проблемот со поголемиот дел од вас е што не гледате кој може и кој не треби нас белите Европејци (не муслите, туку тие што ги користат муслите)

А ако сеуште не е јасно кој се тие што ги користат муслите и ги уништуваат европските држави, народи, и култура - тогаш што повеќе да се каже. Погледајте кој и чии невладини организации стојат позади промовирањето на ЛГБТП, кој го финансира тоа промовирање мулти-култи мешање со мусли, црнци, и секакви цигани, кој направи војни по Африка и Блискиот Исток откаде Европа ја преплавија мусли и секаков шљам од најдолните слоеви на тие општества/држави... Сѐ у реду што го гледате дрвото, ама оддалечете се малку за да можете да ја погледнете шумата. Поголемата опасност се тие кои во раце го држат оружјето, отколку самото оружје. Ние со муслите можеме да се справиме, лесно. Наназад низ историјата секогаш сме се справувале со нив. Проблемот е целиот овој систем смислен да промовира бездетност, наталитет во минус, мешање со црнци и цигани и нивно увезување од секакви вyкoјeбини.

Отворете ги очите додека можете.
Автоматски споено мислење:

Најпосле дури и ако ништо друго не разбирате, па видете само УЧК и газдите кој го поддржуваат таму во таа војна: Автоматски го имате одговорот кој е заедно со непријателите и следствено (и поважно): Кој ви е непријателот заедно со другите непријатели.

А што се тиче палестинските мусли: Некогаш непријателот на твојот непријател може да ти биде сојузник (без да имаме заблуди дека може да бидат и пријател).

Последно уредено:
Поминав нешто над 6 години во Гренобл.
Градот е многу сменет од 2012 навака. Дивеат мафии, продажба на дрога во повеќето квартови, полицијата затвара очи поради држење на тој ебaн социјален мир.
Зелените го владеат градот. Пари се трошат на глупости. Центарот од кога јас сум во Франција го преправаат 4 пати.
А градот има неверојатна развиена инфраструктура и огромни компании. Неверојатен универзитетски истражувачки кампус и некаде околу 90к студенти.
Зелените се држат на власт само ради тие социјални политики во кои царови се Африканците и азијатите од утепаните држави.
И тоа е за жал така скоро насекаде во Франција, која за тие кои не биле, е прекрасна држава.
Не ги оправдувам целосно акциите на Израел но кога гледам како гomната од Палестина доаѓаат и како профитираат, тепат и кршат во држава која им дава се, сум да целосно ги збришат сите од таа ебanа џихадиска религија.
Od site gradovi sho sum bil vo Francija, Grenobl naj "ne-Francuski" mi izgledashe (najchist, deka do Alpite i Shvajcarska granica).

Najchisto i ubavo mesto beshe, bevme tamu vo GEM shkolata i mislam General Electric za hidroturbinite se tamu.

Ako i tamu stignalo ova sho pishuvash, za Marsej i Paris da ne pravime muabet povekje.

200 милијарди за Африка за да се намали влијанието на Кина :)

EU aims for 400 billion euros in Global Gateway investments, von der Leyen says​

Кур ќе скршат. 40 ако достават добро ќе биде. Не пак 400. Колку и да се јачаат со јаки наслови. Штом Германија трокира и неможе да проектира 1% раст на бдпто за наредна година. Пиши пропало на вакви наслови. Полска нема да ти дава средатва за вакви харикири, а и моментално е најголем бенифицитар на кеш од Еу ака од Германија. Франција е презадолжена поради енормите потреби за да им фукнциониеа социјалниот систем. Германија го напушта претходниот модел кај што дозволуваа задолженост до 60% од БДПто. До 2028 ќе им сконе до 80%.

После сите негативни работи што ни ги направи ЕУ, сите се радуваат на падот што им престои и што очигледно почна. И јас сум истиот. Тоа е разбирливо и оправдано.
Но не знам дали е орпавдана толкава еуфорија. Затоа што заедно пропаѓаме и ние. Мојата фирма на пример работи со нив, најповеќе со Германија Австрија, Италија и Швацарија.. Веќе 1 проект е откажан, а два се вратени на ревизија. Сите се плашиме ако ни откажат.
А има многу мали и средни претпријатија во Македонија што се во истата ситуација.
Еден сезнајко кој цел живот е на буџет, се направи паметен па ми кажа „што има врска, поврзете се со Кинезите„. Многу сакам такви кој ден немаат поминато во реалниот сектор. Они не знаат дека на Кинезите ние не им требаме . Само да се трескало и солело памет.

После сите негативни работи што ни ги направи ЕУ, сите се радуваат на падот што им престои и што очигледно почна. И јас сум истиот. Тоа е разбирливо и оправдано.
Но не знам дали е орпавдана толкава еуфорија. Затоа што заедно пропаѓаме и ние. Мојата фирма на пример работи со нив, најповеќе со Германија Австрија, Италија и Швацарија.. Веќе 1 проект е откажан, а два се вратени на ревизија. Сите се плашиме ако ни откажат.
А има многу мали и средни претпријатија во Македонија што се во истата ситуација.
Еден сезнајко кој цел живот е на буџет, се направи паметен па ми кажа „што има врска, поврзете се со Кинезите„. Многу сакам такви кој ден немаат поминато во реалниот сектор. Они не знаат дека на Кинезите ние не им требаме . Само да се трескало и солело памет.
Зошто тие е ваква Европа?

Се радувам затоа што еден куп ретардирани интелектуалци мислеа дека ќе можат да го контролираат светот, заслепени во својата ароганција и морална величина. Буквално секој ден влегуваат во се поголем фашизам. Сега си мислам дека Европа некогаш не успеала да го искорени, само зел друга форма.

Така да или ќе пропадни во ваква форма и ќе се трансформира во подобра Европска Унија или поарно и да не постои.

Зошто тие е ваква Европа?

Се радувам затоа што еден куп ретардирани интелектуалци мислеа дека ќе можат да го контролираат светот, заслепени во својата ароганција и морална величина. Буквално секој ден влегуваат во се поголем фашизам. Сега си мислам дека Европа некогаш не успеала да го искорени, само зел друга форма.

Така да или ќе пропадни во ваква форма и ќе се трансформира во подобра Европска Унија или поарно и да не постои.
Не читаш внимателно. Не велам дека треба да се радуваме или да не се радуваме, само дека сме поврзани со неа, поточно со нејзината економија и дека заедно пропаѓаме. Тоа не ми се допаѓа, но така е.

Што се однесува до фашизмот (не ми се допаѓа то је термин, не е поптолно прециѕне, тоа е индеологија уште од пред 100 године во време на Мусолини) или поточно име кое се употребува е автократизмот, тоа не може изгледа да се избегне. Го опишуваат како фаза на каппитализмот која доаѓа после неолиберализмот кој е неефикасен. Веќе го има во Кина, Русија, Индија ево го и во америка, веќе е влезен во некои европски државе, а и другите не ќе можат долго да одолеваат. Прашање е само дали ќе буде на ниво на цела Унија или некои држави ќе бидат авторактии други не. Не знам дали така ќе може да функционира, но треба да се биде подготвен за тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom