Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не така
Споредба модел со модел.
Остави цена настрана.
Не ми требаат мене три туку една ми треба.

FTXTM30A / RXTM30A

Најдими друг модел за споредба со оваа. Ако речиш дека е подобра јас ќе ја купам. Ама со доказ
Sea resi se i kazi ni sto e so cena 161.000
RXTM30A e nadvoresnata ili RXTP35R ?

Ти кажав мојата е
Внатрешна FVXM35A
Надворешна RXTP35R

Ова што те прашувам е клима која сум со план за купување.
Значи друга.
Не сум продавач.

Последно уредено:
Sea resi se i kazi ni sto e so cena 161.000
RXTM30A e nadvoresnata ili RXTP35R ?
Прегледај го приврзокот 457415
RXTM30A ти е новата надворешна од новиот модел Перфера нордик. Истата е и за парапетна и зидна. Јас ќе ја купував. Беше цена 140000 летото. И си викам ајде ќе има попуст за 120000 би ја зел 2000 евра давам одма.
Арно ама идиотите ја кренаа цената на 160000

Не сум продавач ти кажувам

RXTM30A ти е новата надворешна од новиот модел Перфера нордик. Истата е и за парапетна и зидна. Јас ќе ја купував. Беше цена 140000 летото. И си викам ајде ќе има попуст за 120000 би ја зел 2000 евра давам одма.
Арно ама идиотите ја кренаа цената на 160000

Не сум продавач ти кажувам
Aj vaka
Kazi mi sto e tocna oznaka na nadvoresna i na vnatresna edinica ovde.

Ovde pisuva

Клима уред в.е. 3.0KW - FVXTM30B​

1759531227987.png

Па подоле има Техницки податоци :​

1759531176917.png
Koja sifra ima nadvoresna/vnatresna sto e 161.000 se prasuvam ?

FVX"T"M30B ili FVX"M" ?​

...i taa sto ja prodavas da mi ja najdes ovde....
I da mi izvadis Energetska bas za toj model/kombinacija vantresna nadvoresna od 161.000, da znaat lugevo sto kupuvaat neli.
Ako ne razbiras sto sakam da kazam tvoj problem, malce manipulirate so oznaki sto na kraj ke gi imaat edinicite...koristite kratenki....i Reklamni iminja lupate a toa na kraj ne go pisuva na nadvorena/vnatresna, a neli edna bukva brojka razlicna bes drug model ;)

Последно уредено:
Оваа ја имам јас.
До буква се точни ознаките
Screenshot_20251003_165217_Chrome.jpg

Оваа е новата парапетна
Screenshot_20251003_165251_Chrome.jpg

Оваа е зидна таа што ќе ја купувам
Screenshot_20251003_165813_Chrome.jpg

Не сум продавач ти кажав. Ок сум згрешил новата парапетна има уште едно Т во ознаката.
Ете да бев продавач ќе знаев.

Брат нејќам да те навредам ама ме омаловажуваш со тоа "продавач на клими"
Глупости.

Еве ти енергетска. Дека ти побара не за друго хехе. Ај најди друга клима со повисок SCOP.
Screenshot_20251003_171934_Chrome.jpg

Последно уредено:
Taka e moja greška
Stoi:
---Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R22 i sintetskoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...----
Treba da stoi:
Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R407 i mineralnoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...
Ti blagodaram .....

Мене друго ме интересира...
Дајте една отворена да видиме?
@Strelec
Без капак, една турбина,две? Како е изменувачот, кадичката...
Да видам каква е за чистење, оти која сака нека биде, ќе и дојде ред да се чисти.
Теоретски овие нискиве парапетни треба да се позгодни, ама сакам да видам една отворена?
Дали турбината налегнува само на моторот, или треба "операција на отворено срце" да се извади...
Тоа ме интересира... а не КОП на -15ц што ние два вечери у годината ќе ги видиме!

Taka e moja greška
Stoi:
---Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R22 i sintetskoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...----
Treba da stoi:
Štosot e što gasot i masloto se mešaat, a R407 i mineralnoto maslo ne se bendisuvaat pa kompresorot go krka stapot...
Ti blagodaram .....
Аха значи не биле погрешни заклучоците, грешно напишано што водело до погрешни заклучоци.
Луѓе сме се случува и грешен заклучок ама и грешно објаснето некогаш.

NEO ADVANCE PRO -35 12000btu N12AMPRO35 inverter WIFI
Оваа клима со кој модел од Грее соодветстува?

@Sv B @Strelec
SO AUX TOJ MODEL NA NEO E AUX NE E GREE

inverter-air-conditioner-aux-neo-asw-h18-e3-d4-qdr3-di-c0.png

neoadvancepro2.jpg

Аха, а кој поточно знаеш ли?
Јас се мислев дека сите модели на Нео се базирани на Грее
Ovie NEO na zaliha im se oem GREE drugite ne se na zaliha a drugite sto se na zaliha se oem AUX

Ovie NEO na zaliha im se oem GREE drugite ne se na zaliha a drugite sto se na zaliha se oem AUX

А дадениот модел NEO ADVANCE PRO -35 12000btu N12AMPRO35 inverter WIFI соодветстувава со кој модел од АУХ?

Back
На врв Bottom