Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Кој поише зема, Левица на ВМРО или ЗНАМ на СДС? Ако се земе форумов ко реп. примерок, изгледа дека Апасиев им откина добар дел на ВМРО.
ZNAM e SDSM samo izigravat deka vo podrum bile :toe:
Автоматски споено мислење:

@Vartolu oti be nisto ne spomna za ulicata na vlezot na Bitola od Prilep koja posle eden dozd si eba piperot a bas sega temelno se rekonstruirase, da doznavam jas za ova od tamu nekoj portali. Ke te molam nemoj so vakvi propusti vo idnina, posebno ne pred izbori. Zlatni sansi propustas a se zamaras tamu so propali investicii kako Kicevo i Struga :cautious:

Последно уредено:
Аман па ти, секој ден етикета лепиш, гледај си инфомакс и не повторувај едно исто како папагал, јас не се согласувам со мицко, со тоа што бара албански гласови за Кичево непотребно наместо за Струга, Кичево ќе има градоначалник Македонец без албански гласови.
Ајде демантирај ме. На ниту едно прашање не даваш конкретен одговор, нафрлаш неповрзани работи и мислиш дека ќе се изгуби она што си прашан..

Факт - дпнејците не кандидираа градоначалници во Тетово и Гостивар, и ти наместо да ги искритикуваш (да не речам исплукаш) за тоа како докажан сечач на канџи на орли, и љубител на втори полувремиња, ти сега ги бараш Е Мајта како криви што ем тие кандидирале и со тоа кандидирање му направиле услуга на дуинг бизнис.

Дпнејците се откажаа од Македонците во Бугарија оддамна, а сега демонстрираат лудило некое..

Дпнејците се откажаа од нашите браќа во Мала Преспа, каде што Бугарија им дава пасоши и пари, учебници, им гради училишта, им нуди иднина. Ние што напрајвме изминативе години? Ние ги користиме едино за јаболка берење и грозје евентуално, за 500 денари дневница....

ZNAM e SDSM samo izigravat deka vo podrum bile :toe:

@Vartolu oti be nisto ne spomna za ulicata na vlezot na Bitola od Prilep koja posle eden dozd si eba piperot a bas sega temelno se rekonstruirase, da doznavam jas za ova od tamu nekoj portali. Ke te molam nemoj so vakvi propusti vo idnina, posebno ne pred izbori. Zlatni sansi propustas a se zamaras tamu so propali investicii kako Kicevo i Struga :cautious:
Што да спомнам, изведувачот е крив, сите се криви, само Коњановски не е крив. Ко ја праеле таа улицата нивната долгопрочуена градежна оператива затаила и се заминало упм.. Така да stay tuned, допрва ќе гледаме резулт...ова резили де.....

Последно уредено:
Очигледно за дпне посакувано е влен да има подобри резултати и посакувано е дуи да изгуби, но со кандидати на левица каде што дпне повикува македонци да гласаат за влен, левица кандидира градоначалници само таму за да земе македонски гласови од влен за доброто на дуи.
Убаво праша еден член погоре, зошто левица нема кандидати во чисти средини како Велес и Штип?
Само ретардирани можат да гласат за УЧКа место Македонец па и од која партија е .
Тоа математики кој што како зошто се настрана и можат да се поминаат на Телетабиси кои и прилично ги има и на форумот .

Ако мора да излезеш гледаш за Македонец , ако тој Македонец ептен нешто лично го неќиш крајно поништуваш ама со свесен памет да одам и за долар да гласам , вас стварно ви се измешани бушоните.

Абе вие шлакати сте сите па овие мачињата не ни кандидираа граодначнаици со Учките некој математики и договори прат.

Е од такви математики сега немаме држава и ќе има катастрофална излезност од Македонци овие избори па нека дораспаднат се доларите.

Што да спомнам, изведувачот е крив, сите се криви, само Коњановски не е крив. Ко ја праеле таа улицата нивната долгопрочуена градежна оператива затаила и се заминало упм.. Така да stay tuned, допрва ќе гледаме резулт...ова резили де.....
Se toa vo red. Me cudi samo kako uspea takov propust da napravis i zosto :cautious: .
Culakot samo uste od frizider so ne mi izleze so klipceto, a ti tuka citkam se baftas so brm brm za gluposti.
Poke vakvi propusti da ne prajs, posebno ne pred lokalni izbori.
p.s aj sega klajgo klipceto od culakot, da ne ti ja zemam slavata :D

Se toa vo red. Me cudi samo kako uspea takov propust da napravis i zosto :cautious: .
Culakot samo uste od frizider so ne mi izleze so klipceto, a ti tuka citkam se baftas so brm brm za gluposti.
Poke vakvi propusti da ne prajs, posebno ne pred lokalni izbori.
p.s aj sega klajgo klipceto od culakot, da ne ti ja zemam slavata :D
Не бе, убав е асфалтот, се е топ! Овие комуњарите, несфатените со долгите коси, дуинг бизнис, ги мразат и му ваѓаат муабети.

Ете сега од уќуматот излегоа дека асфалтот се кренал од дождот :) Шведска врни 300 дена од 365, ако ја користиме дпнеовската логика, сега Шведска требаше да биди излизгана до Средоземното море.

Сашо Маневски некоја си партија Нов Асном. Предизборен рил: гол со тенко ланче поклон за матура во туш кабина, со батеријата од тушот покажува дека имало намален притисок на вода пошто некој крадел во водовод.

Доста е предизборен маркетинг за викендов.

Не е до исходот на крај, до принципите е. Ако било до исходот ни 1903, ни Илинденско, ни Гоце, ништо немало да биде, бидејќи знаеле однапред дека противниците се побројни, ќе си рекле “што ќе гинеме за џабе брат, батали“. Они се спремни авиони чартер да плаќаат да враќаат цела дијаспора за Кичево, ние “ама што ако влезе во втор круг ехх“. Не може нивните претставници да викаат “за Македонец никогаш да не гласаме, па дури и за Дуи да гласаме не е проблем“, а нашите десничари патриоти да викаат “Ќе гласаме за вас се кај што треба, ништо не треба за воврат“. И апсолутно не може штабсиот полтрон од Дпмне што стварно ќе гласа за Влен, после да пише “Предавници се тие, предавници се оние“.
Нејќам да бидам таа личност, ама исходот е битен, тоа е она што го одлучува текот на настаните. Илинденско е почнато прерано, без обезбеден јак сојузник и поради таа грешка не настрадале само илинденците туку и цел град, колку и да биле херои. Дополнително и ако ги сметаме жртвите од самото црешово топче лол. Немој да мислиш дека Илинденците не се труделе за позитивен исход, но сепак испаднало лоша реализација. И во Илијадата Хектор бил херој, племенит, ама се знае како завршила Троја.
Мислам дека ментално не сме национално обединети како Албанците, тие на пример никој не ги тера да се качат во авионите на Али, можат и они да не се замараат и да си продолжат во Швајцарија, ама има кауза, идеал. Додека Македонците или треба да им ветуваш нешто да си ја извршат граѓанската должност за која гинеле илинденците, или не знам што. Не разбираат едноставно дека политиката е игра на бројки и во мулти етничко општество се гласа прво за својот етникум а потоа за идеали, небитно кои се. На сите партии на политичката сцена им фали македонска ултра националистичка идеја. Нешто што го има во сите албански партии е баш тоа, за албанците, затоа кај нив изборот е лесен, нема некоја разлика. Според мене тие што немаат нешто такво не ни треба да се опција како СДС.

Многу пичкарски Димче во Струмица.

Па стај кандидат замешај му ги сметките на Мицко и таму, баш сега кога ќе е најтесно и конечно очекуваат градоначалник после 20 и кусур години.

Па стај кандидат замешај му ги сметките на Мицко и таму, баш сега кога ќе е најтесно и конечно очекуваат градоначалник после 20 и кусур години.

Струмица, Велес, Штип не ме чуди некој од раководството во партијата да обработува баш за Дпмне со овие глупи стратегии.

Е добро бе нека викнат и они на Талибан главниот или од ИСИС кој е сега на чело таму.

Трета српска република, одамна Македонија е трета шиптаpска република џабе лаат терористите. Тие први ќе соработуваат со четниците за поделба на Македонија.

Трета српска република, одамна Македонија е трета шиптаpска република џабе лаат терористите. Тие први ќе соработуваат со четниците за поделба на Македонија.
Многу се тресе удбашот, земјотрес дрма
UDB ANTIÇ_ALEKSANDAR (AliAhmeti).jpg

Локалниве се прилика да се удри последната шајка врз сандукот со сдсСС!
Ако не се искористи оваа прилика ќе ми стане јасно зошто има толку северџгани.

Кои други партии на пример?
Ништо од шајките Мицко ги изгуби по пат дудлаајќи кај влен

Струмица, Велес, Штип не ме чуди некој од раководството во партијата да обработува баш за Дпмне со овие глупи стратегии.

Струмица е легитимно мафијашки град, посебно кога Заев контролираше се во тој град. Минатите локални пред 4 години, не можеше листа да се направи зошто на луѓе им се закануваа, ретко кој се осмелуваше да го стави своето име на кандидатура. Кога пред 2 години имаше парламентарни не можеше ниту ЛО да се оформи, зошто никој не сакаше да изнајми простор за канцеларија зошто се плашеа. Член од Струмица проба да отвори канцеларија во продавничка која му е дел од неговата куќа и примаше закани додека не се откажа. Верувајте самиот факт што имаме советничка листа за таму е успех. Не е така се едноставно во животот, посебно кога немаш никаква заштита од никога.

Штип не знам што се случило али сосема е реално дека таму и едноставно немало никој асален да кандидираат а не сакаат да кандидираат некој ради реда зошто така само негативни реакции ќе се има. Не сме ние СДС и ДПНЕ па да имаме цели листи на "познати" луѓе кои ни должат за еден куп услиги па само треба да одиш низ тефтерот и да бираш кој ќе кандидираш. Не е едноставно да се најде човек кој ќе се нафати да биде кандидат.

Велес, премногу време потрошија во смирувања, компромиси и обид да се дојде до некаков договор. Уште пред 6 месеци требаше да се пресече таму кога се гледаше дека не може да се стигне до никаков компромис, и дека некој сака чисто да истера негов каприц и инат. Они решија да пресечат премногу касно и едноставно немаше доволно време за да се најде и градоначалник и се оди само со листа. Тоа е што е. Да пресечеа пред 6 месеци сега ќе имаше кандидат, али едноставно не сакаа таков потег да направат дека со тие луѓе едноставно се имало и пријателска линија зошто се знаат веќе навистина долго време.

Колку што знам од муабети за други општини иако им понудиле луѓе овие биле доста претпазливи не сакаат било кој да стават што немаат доверба и мислат дека нема да можат да го исконтролираат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom