Lidl маркети и во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување

Дали сте за отварање на Lidl маркети во Македонија?

• Вкупно гласачи
    292
50к уопште не е Ок плата! Дури и за дупка како Мк.
Е сега ако сакаш за CV само добро жртвувај година-две.
Оти ако почнеш со толку или помалку, тешко ќе се качува така брзо платата.

Колкав % од населението зима плата над 50к ? Ако би се кладел онака од ракав би рекол не повеќе од 6-7% од вработениве

1/3 од населениево има плата под 30к така да..

Лидл, тера политика според земјата.
Мене во Грција ми се свиѓа што има доста локални производи.
Во Бугарија, пола личеше на Лидл, пола на Зелен пазар, со чкембе во понуда :)
Не знам што да очекувам од нив во Мк.
Автоматски споено мислење:

Колкав % од населението зима плата над 50к ? Јас само знам дека 1/3 од вработените се под 30.000 така да рачунајте
Се слагам, ама ако работиш за Ферари во Мк, 30-40к би ти биле Ок? Не!
Брендот треба да држи некое ниво и со плати, бар јас така мислам.
Плус дечково не оди за магацински раборник, колку што разбрав

E kolku sakas be ti, 2000evra?

тетке, ја кога работев тоа куцав по 3000 евра на смена. Знаеш тоа колку роба е? Али такви дупки не заслужуваат такви работници. Никогаш на тоа место нема да го ценат човекот. Затоа не знам како зборат за Лидл како некое божанство.

тетке, ја кога работев тоа куцав по 3000 евра на смена. Знаеш тоа колку роба е? Али такви дупки не заслужуваат такви работници. Никогаш на тоа место нема да го ценат човекот. Затоа не знам како зборат за Лидл како некое божанство.
Ти ако трошиш 2000€ ,а заработуваш 1000, и тие 4000 малку ќе ти се.

Ти може и у Ферари да работиш и цел ден една сметка да искуцаш од 700 000 евра. Дали тоа значи дека треба 7000 евра плата да земеш ?

Ти може и у Ферари да работиш и цел ден една сметка да искуцаш од 700 000 евра. Дали тоа значи дека треба 7000 евра плата да земеш ?

Нормално. Цел ден у пари си и на крај плата ми беше 16 000. Ја у еден ден сум ја вадел најверојатно. После некој месец сфаќаш дека си искористен само и трудот никој не ти го наградува. Ако тебе ти одговара тоа маркетиве такви чекаат.

Последно уредено:
Нормално. Цел ден у пари си и на крај плата ми беше 16 000. Ја у еден ден сум ја вадел најверојатно. После некој месец сфаќаш дека си искористен само и трудот никој не ти го наградува.
Трговијата е една од најмалку платените работи. Мерцедес од секое продадено возило има добивка од 400 евра. КАМ маркет има добивка од 4-5 милиони евра, кога ќе се подели на два милиони луѓе, значи тие имаат добивка од 2 евра од еден човек годишно. За разлика од Мерцедес, КАМ маркет е нула. Значи искористени се и газдите на КАМ и Мерцедес, и ти.

Нормално. Цел ден у пари си и на крај плата ми беше 16 000. Ја у еден ден сум ја вадел најверојатно. После некој месец сфаќаш дека си искористен само и трудот никој не ти го наградува. Ако тебе ти одговара тоа маркетиве такви чекаат.
Не функционира системот така , но ок.

Трговијата е една од најмалку платените работи. Мерцедес од секое продадено возило има добивка од 400 евра. КАМ маркет има добивка од 4-5 милиони евра, кога ќе се подели на два милиони луѓе, значи тие имаат добивка од 2 евра од еден човек годишно. За разлика од Мерцедес, КАМ маркет е нула. Значи искористени се и газдите на КАМ и Мерцедес, и ти.

Верувам дека се искористени.

crying-money-woody-harrelson-zombieland.gif

Мерцедес од секое продадено возило има добивка од 400 евра.
Мерцедес Мерцедес или дилерот во Мк?
Инаку јас кога купував возило, пошто беше во готово симнав 1200 евра, околу 8% од цената на возилото. Сакаш да кажеш дека Евроимпекс ми се сожалил и ме частел 800 евра со ич заработка?

Инаку јас кога купував возило, пошто беше во готово симнав 1200 евра, околу 8% од цената на возилото. Сакаш да кажеш дека Евроимпекс ми се сожалил и ме частел 800 евра со ич заработка?
Само не ме замарај со годината на текстот, во 2025 година можеби и помалку е

дилерот купува возило од Мерцедес на wholesale цена, а го продава на пазарна цена. Разликата е профит на дилерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom