Битно им го плеска во фаца на другиве политичари.Особено европскиве лицемери.Кyp е искрен. Ама барем е шегаџија (иако некогаш и ненамерно), и нема многу влакна на јазикот, тоа мора да се признае.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Битно им го плеска во фаца на другиве политичари.Особено европскиве лицемери.Кyp е искрен. Ама барем е шегаџија (иако некогаш и ненамерно), и нема многу влакна на јазикот, тоа мора да се признае.![]()
Шо има врска шо е филмот од пред 20 години?Да јасно ми е, филмот е од пред 20 години.
Само што ова не точно!Католичка црква не признава светци од други цркви.
Ако десните почнат да ги канселираат левите, ќе згасне и последната надежа за слобода на говор. Ќе пишуваат сите во свои апликации, во свои меурчиња, и ќе се храбрат колку се во право. Целиот тој излив на, би рекол нечовечки емоции по смртта на Чарли, сите тие прослави, се резултат на живеење во меур. Сите тие луѓе, ни на крај памет не им падна дека може да имаат последици, затоа што сите луѓе кои ги познаваат, сите луѓе со кои комуницираат, се во истиот меур. И сите заедно мислат дека тоа е нормално и дека 99% од луѓето кои ќе ги прочитаат или видат, се согласни со нив.
И потоа следеше ладен туш, панично бришење твитови и видеа, плачење на инста и тик-ток...
Да беа барем малку во реалниот свет, да ја слушаа и другата страна и да се обидуваа ги разберат оние кои мислат поинаку, никогаш не би славеле јавно.
И самиот убиец живее во меур, на некој дискорд канал каде што луѓе кои не ги познава му се пријатели и сите заедно во тој виртуелен свет се борат против тиранијата и лошите фашисти. И за да ги импресионира овие луѓе кои не ги познава, тој прави нешто што во нивните очи го прави херој. Неговиот ладен туш ќе биде доста посериозен. Никој од тие луѓе во дискорд групата нема ни да го посети во затвор.
Џими не треба да го бркаат затоа што од тоа не добива никој ништо, само повеќе им оди во прилог на левичарите да плачат поради немање правда. За него како човек ми е малку жал, од сите овие талк-шоу водители тој најмногу влезе во филмот, другите ми се чини одработуваат без некои посебни емоции но Џими во последно време почна и да плаче, вистинско плачење, не фигуративно, на сред емисија, вистински го погодува целата ситуација во која неговите не се на власт. Го следам одамна и знам дека има некој голем семеен проблем, детето му е болно од нешто, перманентно, и се носи со тоа со години, веројатно и тоа му делува многу на психата. Губењето работа е чисто политички проблем, за овие водители сега е лесно, микрофон, студио, стримање, може и повеќе пари да направи отколку со работа во телевизија и да е сам свој газда.
Во секој случај, не сакам да ја видам кансел културата назад со друго име (consequence culture) затоа што тоа е исти к.... во друго паковање.
@Scirea не ми ставај дислајкови како не би те канселирал сместа.![]()
Не го ругаше Чарли, освен има подолга верзија што не сум ја видел. Ја нападна МАГА дека собирале политички поени и се правеше глуп, дека убиецот бил МАГА, чиста лага која не беше ни во форма на шега па да речеме дека се зезал. Тоа му е гревот.Не е ист канселот на Џими со останатите примери што ги давате. In fact, таквите гомна како Џими слават/поддржуваат канселирање на политичари, луѓе, татковци, мајки итн итн, за причини од типот на различно размислување од нивното дефектно, различни гледишта, коментари на социјални мрежи, говор на омраза и ред други работи. Џими во ситуацијава изеде кансел затоа што се изруга на убиство на неистомисленик, а притоа тој човек не е ниту терорист, ниту убиец, ниту криминалец. Ме заболе курот каква му е животната приказна, секој човек си има некакви маки во животот, некој помали, некој поголеми али воглавно не треба да го сожалуваме затоа што имал болно дете или тешка животна приказна затоа што самиот е брцнат во гомната, никој со сила го нема натерано.
Апасиев екстремно ме нервира, ама има една изрека што ја користи, а мене многу ми се допаѓа: "Со сељаците постапуваме сељачки, со интелектуалците интелектуално", а у случајов тоа му се деси на Кимел.
Само што ова не точно!
Буквално Св.Кирил е закопан во Ватикан, и го признава и брат му, и уште десетици други светци кои допирна точка немаат со Рим.
Пр. Св.Атнасиј, Св.Василие...
Во првата реченица се ситиш. Во последната оправдуваш злоупотреба на моќ против некој што се сител. Ако веруваш во таков фернес, тогаш после следните избори некој што не можел да те трпи на форумот (парафразирам) смее твојот пост како сега се ситиш да го искористи како причина да те отпушти. Ако мислиш ова е фер да ти се случи тоа мене ми е многу… submissive behaviour кон посилниот, во недостиг на по-политички коректен опис за bitch. Поразително е што се наоѓа задоволство во тоа, бидејќи и да ја вкалкулираме човечката природа за одмазда и коктелот од емоции што сега го осеќаат луѓето таму, сепак останува фактот дека начинот на функционирање останува ист, апсолутно се нема интенција за создавање подобри државни механизми што би ја гарантирале слободата и правата на луѓето а и механизми што би превенирале злоупотреба на владеењето во исто време. Сега е само нивни ред со популарната девојка од маало. Океј. Godspeed.Не можеше да му се случи на подобар човек.
Истиов мамлаз се ситеше на други кога им се дешаваше истово.
Hey Siri, кажи ми зошто мора да има сразмерност помеѓу тие две реченици? Што пробуваме да постигнеме тука, отштета за убиството? Дали ке го регулираш со закони од 18ти век како око за око или нешто поцивилизирано не е битно, бидејќи Кимел не е директно ниту индиректно виновен за трагедијата за да биде тежината од истата leveraged против него појачувајќи го аргументот да биде отпуштен за невскусни run of the mill political jabs. Зошто се преправаш дека ова не беше медиумски hit job?Чарли е засекогаш canceled, со куршум. Кимел ретардата може што сака пак да зборува, само не на ABC програма.
Не е тежок концепт за разбирање.
@Scirea не ми ставај дислајкови како не би те канселирал сместа.![]()
Ио,Не го ругаше Чарли, освен има подолга верзија што не сум ја видел. Ја нападна МАГА дека собирале политички поени и се правеше глуп, дека убиецот бил МАГА, чиста лага која не беше ни во форма на шега па да речеме дека се зезал. Тоа му е гревот.
Кансел културата иначе треба да се отфрли во принцип од сите.