Пожари низ Македонија – случајност или намерно подметнување?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Нели едно врдме идеше до 1000 бројката, во зима, па имаше мапи за де нолови од градот..а имаше и податоци за цел свет. Друго, има ли податок, Увезувами ли отпад од ЕУ? Јасно мислам за опасен, Неопасен сами ќе си го горат.
Трето, ако седозволило Купишта отпад кај Шутка на државно земјиште, јасно дека ќе ги горат, немаат ни доволно камиони ниту Дрисла има капацитет...Четврто, не е ништо подобро во Тетово или Битола, но Скопје е наглорастечки град, цела држава во Скопје или грците што кажуваа Република Скопје.. Па уште едно време од други градови го донесуваа тука отпадот !!!!!
Сум пишал на друга тема...не е све отпад што се увезува како отпад. За мои двајца пријатели јас им купив 2 лаптопи(стварно не се за мене.....јас сум стара гарда со статичен пи-си), со i7 procesor, 512 gb и што уште не за 11 990 денари-половни. Еве една година покасно сеуште се топ. На едниот другар ќерката го користи за игри-мана нема

така да не све што ќе влези на граница како отпад оди во Дрисла

Сум пишал на друга тема...не е све отпад што се увезува како отпад. За мои двајца пријатели јас им купив 2 лаптопи(стварно не се за мене.....јас сум стара гарда со статичен пи-си), со i7 procesor, 512 gb и што уште не за 11 990 денари-половни. Еве една година покасно сеуште се топ. На едниот другар ќерката го користи за игри-мана нема

така да не све што ќе влези на граница како отпад оди во Дрисла
Мислев на стари гуми и кабли за горење, либуквално ѓубре, стара електроника не е проблем освен стари батерии

Мислев на стари гуми и кабли за горење, либуквално ѓубре, стара електроника не е проблем освен стари батерии
Најголем потрошувач на сечкани автомобилски гуми е цементарницата Усје. Легално ги внесува како отпад и ги согорува за постигнување на висока температура за пешење на варовникот

така да и ова е пример како се увезува ѓубре за други намени

Најголем потрошувач на сечкани автомобилски гуми е цементарницата Усје. Легално ги внесува како отпад и ги согорува за постигнување на висока температура за пешење на варовникот

така да и ова е пример како се увезува ѓубре за други намени
Мислев потребен е закон за забрана на УВОЗ на отпадни продукти за согорување, а дури и класични горива некогаш не се во ред, мислам имаше нафта со многу сулфур, а и Косовскиот јаглен беше ќурук...Не ми е јасно, зарем во ЕУ немаат печки како во УСЈЕ па ги мкнат шлеперите од ЕУ до тука ???? Туку мислам во управата на Усје беа Холанѓани ??, па си ујдурмисаа со нашите политичари УСЈЕ и по потрошување на суровината за цемент да продолжи да работи како Депонија !!

усје од секогаш користел сечкани гуми како гориво

усје од секогаш користел сечкани гуми како гориво
Знам, уште пред 20 години почнаа, но знам и дека кога се поврза Охис со Гасовод и Усје се поврза...
во меѓувреме

Не да е висока него убија. Сабајлево, далеку сум од Трубарево, отворив прозор, корне на киселина. Близу пожарот ги евакуираат граѓаните. Оти мн добро работеле.
Еве кој го купувал

Др Чибишев живее вели во Порта Влае, до таму осеќа смрад.

Зошто овие се бламираат со вакви изјави наместо да воведат вонредна состојба, не знам.

Последно уредено:
Сите места што горат се шиптаро-цигански, проблемот е зошто нашите патриоти се немоќни да ги постројат виновниците и конечно да казнат некого, туку се кријат ко пички под кошула.

Ова беше најголемиот проблем на Груевски. Имаше милион проекти добри на хартија ама ништо не се спроведе на дело(освен урбанистичкото уништување на Скопје).

Се сеќавате на законот што ќе казнуваше плукање на улица и јадење семки?

Добри закони, добри намери, нема кој да ги спроведе. На ниво на племенска заедница сме. И финци да дојдат, ќе ги иску-рназиме :vozbud:

Многу голем револт ви ствараше Грујо за тоа што сакаше да се дисциплинирате и да бидете нормални. Па му направивте револуција.

Ова беше најголемиот проблем на Груевски. Имаше милион проекти добри на хартија ама ништо не се спроведе на дело(освен урбанистичкото уништување на Скопје).

Се сеќавате на законот што ќе казнуваше плукање на улица и јадење семки?

Се сеќавам и кога Заев ти направи Формула 1 стаза ,тезгере еднл комуњарско утепано :icon_lol: :icon_lol:

Последно уредено:
Сите места што горат се шиптаро-цигански, проблемот е зошто нашите патриоти се немоќни да ги постројат виновниците и конечно да казнат некого, туку се кријат ко пички под кошула.
А до кога вака ќе се делиме на наши, ваши, нивни и што ја знам?

Добри закони, добри намери, нема кој да ги спроведе. На ниво на племенска заедница сме. И финци да дојдат, ќе ги иску-рназиме :vozbud:

Кога странци, поточно странски инвеститори доаѓаат во „нашата земјата„, нив за кратко време им станува јасно во које беззаконие се нашле и брзо се „прилагодуваат„ на тоа беззаконие па и самите почнуваат да го „спроведуваат„ во нивните намери за инвестирање...особено кога се изигрувањето на законите и корупцијата во прашање.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom