Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Ако сакаш да влезиш во индустрија нема да биде лесно, ама можеш да успееш. Едиствената пречка си самиот себеси.

Ако сакаш да станеш банкар и да си отвориш банка - да станеш олигарх - едиствената пречка си самиот себеси!
Јузе, 12/09/2025-то лето господово. :LOL:

I jas ne znam, potočno ne znaev koj e ovoj Čarli. I ne me interesira. Eden od propovednicite na nekakva ideologija, gi ima od dvete strani.
No, interesna e reakcijata vo celiot svet na ovaa čisto američka pojava - nekoj e zastrelan. Toa se slučuva ako ne sekojdnevno togaš sekoja sedmica.
Centrite na mok sakaat da go iskoristat atentatot da ja plariziraat javnosta vo cel svet. Bot i trol farmite rabotat neumorno.
Na ovaa tema dogam da pročitam nečie iskustvo od životot vo SAD, posebno od nekoj što e veke tamu. No toa go ima se pomalku i pomalku, se nekoi eksperti i stručnjaci
бацач пламена друже, бацач пламена
не дебати

Чарли Кирк дебатираше со вас, него више го нема.

Аргументи за 5-тиот амандман...

G0m_PtnXcAAfQXV

Автоматски споено мислење:

Жртвуваа свои луѓе кога Хамас ги нападна на тоа фестивалот за да добијат повод што го чекаат со години и години, ете за тоа Кирк збореше у задње време, дека Израел е тврдина и технички не е возможно да дозволи такво нешто oсвен ако самите тоа не го сакаат aма тоа е наратив што од старт беше актуелен и 200 други подкастери или фаци ко Пирс Морган го збореле, ништо ново не кажуваше, само повторуваше нешто што веќе е испинувано и закопано од израелците.
Ми текнува на некои двајца ***кашлање*** ти и стефан ***кашлање***, кои кажуваа нешто за теории на заговор кога истото ова беше посочувано. :)

Аргументи за 5-тиот амандман...

G0m_PtnXcAAfQXV

Ми текнува на некои двајца ***кашлање*** ти и стефан ***кашлање***, кои кажуваа нешто за теории на заговор кога истото ова беше посочувано. :)
Друже Ванлок не се летај вака, земи си сируп за кашлицата и прочитај го ова доле многу добро, зашто инстантно ми текна што ти пишуваше на таа тема тогаш, а што јас

Mене уште тогаш ме чудеше како од сите форумџии, тебе ти немаше смисла фолс флегот, ама не ме чуди што сега тоа тотално си го заборавил, знаејќи те тебе на форумов што пишуваш, ете малце би се засрамил што сум имал таков став на твое место. зашто многу очигледно беше што се деси. Aма ете ти се десило и тебе да паднеш на еврејската пропаганда како попче, не дека ти замерувам, ама и сфаќам зашто твојот мозок не сака ова да го памти дека некад се десило. :ROFLMAO:

Јас једино прегорев за веста со бебињата тоа си стои и нема тука што друго да се каже, си паднав на фејк њуз, ама ко што гледаш, од сам старт бев со ставот дека Израел тоа свесно го допушти и беше за нив пенал од кој можеа да имаат само придобивка, ем да им се исчисти хипи шутот што го имаат у земјата и сака мир со палестина (зашто они беа нападнати, на фестивал за Мир со Палестина), и комотно пред светот а и пред самите израелци да добијат основ за тотална инвазија на Газа. Сеа дека имаа и колатерална штета, имаа, ама тотално вредеше тоа у нивни очи, со нула го множат.

Било кој што знае како всушност Израел функционира, колку се воено моќни и технолошки напредни, а тоа се виде и со ликвидацијата на сите таргети што ги имаа, користејќи технологија за лоцирање на целите внатре во згради, каде точно се наоѓаат и што во тој даден момент прават, било кој што е информиран како функционира нивниот одбранбен механизам и што све имаат околу границите, едноставно без проблем ќе знае и дека така опремена војска ко онаа на Хамас тогаш со фестивалот, со влечки и веспи, може да ги фати на спиење само ако самите израелци се решат за момент да затворат очи и тоа да го допуштат да се случи.

Да не навлагам во тоа дека ден-два по тој настан требаше да се одржат најголемите протести во Израел против Биби, историски протести беа планирани и со огромна масовност. Ама Биби им сервираше хорор, кој самиот го допуштија, па после тоа и у парламент им пуштаа видеа од овие што правеле, за да си го добијат саканото зелено светло за инвазија.

За стекот ќе ти потврдам дека си во право, I'll give you that, па и хехенца ми ставал на тоа, а што е најтрагично ти со него на иста бранова должина си бил, после Лејкерс, ова е второто нешто за кое сте се слагале со стекот у животот.

Друже Ванлок не се летај вака, земи си сируп за кашлицата и прочитај го ова доле многу добро, зашто инстантно ми текна што ти пишуваше на таа тема тогаш, а што јас

Mене уште тогаш ме чудеше како од сите форумџии, тебе ти немаше смисла фолс флегот, ама не ме чуди што сега тоа тотално си го заборавил, знаејќи те тебе на форумов што пишуваш, ете малце би се засрамил што сум имал таков став на твое место. зашто многу очигледно беше што се деси. Aма ете ти се десило и тебе да паднеш на еврејската пропаганда како попче, не дека ти замерувам, ама и сфаќам зашто твојот мозок не сака ова да го памти дека некад се десило. :ROFLMAO:

Јас једино прегорев за веста со бебињата тоа си стои и нема тука што друго да се каже, си паднав на фејк њуз, ама ко што гледаш, од сам старт бев со ставот дека Израел тоа свесно го допушти и беше за нив пенал од кој можеа да имаат само придобивка, ем да им се исчисти хипи шутот што го имаат у земјата и сака мир со палестина (зашто они беа нападнати, на фестивал за Мир со Палестина), и комотно пред светот а и пред самите израелци да добијат основ за тотална инвазија на Газа. Сеа дека имаа и колатерална штета, имаа, ама тотално вредеше тоа у нивни очи, со нула го множат.

Било кој што знае како всушност Израел функционира, колку се воено моќни и технолошки напредни, а тоа се виде и со ликвидацијата на сите таргети што ги имаа, користејќи технологија за лоцирање на целите внатре во згради, каде точно се наоѓаат и што во тој даден момент прават, било кој што е информиран како функционира нивниот одбранбен механизам и што све имаат околу границите, едноставно без проблем ќе знае и дека така опремена војска ко онаа на Хамас тогаш со фестивалот, со влечки и веспи, може да ги фати на спиење само ако самите израелци се решат за момент да затворат очи и тоа да го допуштат да се случи.

Да не навлагам во тоа дека ден-два по тој настан требаше да се одржат најголемите протести во Израел против Биби, историски протести беа планирани и со огромна масовност. Ама Биби им сервираше хорор, кој самиот го допуштија, па после тоа и у парламент им пуштаа видеа од овие што правеле, за да си го добијат саканото зелено светло за инвазија.
Така ми се чини дека со Стефан го делевте ставот, извинување ако не е така.
Не зборувавме за мене. Јас гледаш и покрај сѐ што видов и прочитав, сеуште сум малку наивен кога станува збор за психопати кои жртвуваат десетици и стотици свои цивили и војници за фолс флаг. Ќе си помисли човек и со 10% од жртвуваното пак ќе имаа добар фолс флаг... Ама тоа што не го знаевме тогаш е дека психопативе имале за цел конечно решение, и целосно етничко чистење на Палестина. Па затоа фрлија повеќе жртви, за да можат полесно да перат наивни мозоци и да се палат ликовите како @Justae Verum потоа кога еве х години по ред Израел секојдневно масакрираат деца и цивили. Со истото оправдување за нападот на Хамас.

после Лејкерс, ова е второто нешто за кое сте се слагале со стекот у животот.
Хаха... :LOL:

Кај да е ќе почне Бајден да го мајтапи Трамп... :unsure:

G0pjkPAWwAA1Lfe

G0pjkO6WEAAXGeE

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom