Друже Ванлок не се летај вака, земи си сируп за кашлицата и прочитај го ова доле многу добро, зашто инстантно ми текна што ти пишуваше на таа тема тогаш, а што јас
Иначе многу луѓе делат мислење дека Израел ова намерно го дозволи, ете и Урко е меѓу нив, а јас не сум. Не знам, можда и грешам ама сулудо ми е, познавајќи го нивниот менталитет, да пуштат низ вода илјадници цивилни жртви, куп опрема итн итн, само за да "би имале повод" да влезат у Газа и да напраат Лироооој Џенкис. Веројатно ова е еден од најголемите пропусти на Мосад во историјата.
Дефинитивно не е псај-оп ни фолс флаг. Никој не жртвува илјадници свои луѓе, војска и тенкови/техника, цели воени бази и градови - за да направи фолс флаг. Ако беше фолс флаг, ќе беше со десетина...
Mене уште тогаш ме чудеше како од сите форумџии, тебе ти немаше смисла фолс флегот, ама не ме чуди што сега тоа тотално си го заборавил, знаејќи те тебе на форумов што пишуваш, ете малце би се засрамил што сум имал таков став на твое место. зашто многу очигледно беше што се деси. Aма ете ти се десило и тебе да паднеш на еврејската пропаганда како попче, не дека ти замерувам, ама и сфаќам зашто твојот мозок не сака ова да го памти дека некад се десило.
Јас једино прегорев за веста со бебињата тоа си стои и нема тука што друго да се каже, си паднав на фејк њуз, ама ко што гледаш, од сам старт бев со ставот дека Израел тоа свесно го допушти и беше за нив пенал од кој можеа да имаат само придобивка, ем да им се исчисти хипи шутот што го имаат у земјата и сака мир со палестина (зашто они беа нападнати, на фестивал за Мир со Палестина), и комотно пред светот а и пред самите израелци да добијат основ за тотална инвазија на Газа. Сеа дека имаа и колатерална штета, имаа, ама тотално вредеше тоа у нивни очи, со нула го множат.
Било кој што знае како всушност Израел функционира, колку се воено моќни и технолошки напредни, а тоа се виде и со ликвидацијата на сите таргети што ги имаа, користејќи технологија за лоцирање на целите внатре во згради, каде точно се наоѓаат и што во тој даден момент прават, било кој што е информиран како функционира нивниот одбранбен механизам и што све имаат околу границите, едноставно без проблем ќе знае и дека така опремена војска ко онаа на Хамас тогаш со фестивалот, со влечки и веспи, може да ги фати на спиење само ако самите израелци се решат за момент да затворат очи и тоа да го допуштат да се случи.
Да не навлагам во тоа дека ден-два по тој настан требаше да се одржат најголемите протести во Израел против Биби, историски протести беа планирани и со огромна масовност. Ама Биби им сервираше хорор, кој самиот го допуштија, па после тоа и у парламент им пуштаа видеа од овие што правеле, за да си го добијат саканото зелено светло за инвазија.