Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Се дешава и ова, ама што има врска секако другиот ден треба пак се однесе во градинка :icon_lol: Ова како скечот на К15 Тошо кога го зема детето ид градинка.

Чувајте си го здравјето поточно паметот да не се случат вакви работи на постари години.

Последно уредено:
Обожавам ликови кои се исти во реален живот какви што се и на интернет, без разлика на анонимноста што им ја овозможува форумов на пример.
Во Февруари екипи на Водовод дојдоа во маало да работат на дефект на канализација сличен на оној пред Нова Година кога цело Скопје останавме без вода. Само што овој пат на нас никој не ни најави дека ќе има такво исклучување, а траеше многу подолго него ли тоа пред Нова Година. Комшијата што станал сред ноќ да пие вода ми кажа дека истата била исклучена уште во 2 по полноќ, а повторно ни ја уклучија тек негде после 6 попладнето другиот ден. Без никаква најава, отидовме на работа небањати, жедни и неотидени до тоалет. Афектирани бевме само од Тафталиџе и Козле. Бидејќи некои како мене и откако и се вративме од работа сеуште не начекавме уклучена вода, нервозно почнав да отворам сајт на Водовод, ФБ страници за конечно да дознаам некоја информација за дефектов. И кога таму, на нивната официјална ФБ страна, прв коментар е "Ајде бе пуштете вода, не можам да серам" од лик потпишан како B**** Kostic, профилната со лик со поглед изгубен во времето и просторот, поглед кој е разочарување за секој родител, поглед кој сам си кажува "здрвив 3 џоинта и играв Дота до 5 сабајле". Легенда, мене ми ја стопли душата, се осетив ко да го познавам 10 години. #СегаКажувам

Драга,
Јас мислев дека Костич не ги чита постовите, само ака смајли или што му падне под рака. Уствари не било баш така. Читал дечкото. Респект! Некои ненапушени, трезни и наспани, не можат да врзат два нормални муабета, а другарчево со миљон акаунти, далеку понормален од нив!(y)

Ми се почнува бизнис со храна. Ми се готви. Преку кур од корпорации и корпоративни срања и календари и состаноци и слакови и јири и спринтови и на мајкати шундата немиена.

Ама, риалити чек…

Draga, me potisna nekoe viruvce od nigde nikade, se mrsulam ko gjupce na semafor.
Znaci sinusite popara, grloto i taka i taka, i poleka poleka osekjam deka neprijatelot pravi napori za probiv dolu kon gradite. Ama sega zasega hrabro se drzam i ne mu se davam. Brzo se reorganiziravme i pregrupiravme i e vospostavena odbranbena linija na poteg grklan, levo belodrobno krilo, dodeka za desnoto situacijata e nejasna, se vodat ulicni bitki gradi vgradi za sekoja alveola.
Nemam povisena temperatura i cigarite uste mi odat sto e prv i osnoven znak deka ne e se izgubeno i situacijata kolku tolku se drzi pod kontrola i nema potreba od poseta na maticen, antibiotici ili bilo sto vestacko. Ocekuvam vecerva, najkasno utre da ima presvrtnica od ovaa sega rovovska bitka za teritorija megju moite sili i silite na viruvceto. Ako gi zadrzime na linijata levo belodrobno krilo i desnoto go povratime, togas za ocekuvanje e da prevzemime inicijativa i da preminime vo kontranapad do konecna pobeda, no ako desnoto padni, samo prasanje na vreme ke bidi koga i levoto ke se predade, sto bi znacelo deka ke moram da odam na maticen i od licno iskustvo posle toa na zarazno.
Za site beli krvni zrnca koi gi polozija zivotite vo odbrana na tatkovinata
SLAVA IM !

Стварно не сфаќам некои работи, а може и неќам да сфатам?
Цела у црно, само фаца ѝ се гледа, се гледа дека ѝ е жешко, си миеше лице со вода на тротоар.
Па тргни тоа марамата бе жено луда. Имаш над 60 години шо сакаш, да те стрефи удар на улица?
Една у Охрид, и тоа млада ко мене, преклани вода си истураше врз марамата. Па нели не е жешко бе?? Немој да ме гледате на криво у кратки пошто ненормална ја не сум.

Драга
Ми се оди на печурки,по шумите па да падне љубов без граници во некоја викендица или кољиба. А бе ќе биде Септември,љепота.

Аааама ,кажете нешто со една реченица,кога ќе ги растегнете тие постовите права кајгана.

Драга
Ми фалиш мами, ама знам дека си тука ме гледаш и чуваш во овие битни моменти. Знам дека ќе ми помогнеш да се ослободам од злото.. Знам дека си тука, но во друго енергетско поле.. Сакам да дојдам да те посетам.. Скоро 20 години доаѓам јас да те видам, ти не .. Чувај ме

Пред некој ден, надреална сцена. Го гледам Трајко Вељановски кај Менс како иде према палатата а спотифајто ми пушта на смарт шафл у исто време Гио Пика - Буино Голова. Одеше Трајко преку Даме Груев у некоја своја параноја вртејќи се наназад со тоа избувљените очи мислиш некој го брка. Музикава спонтано ама егзактно точно го сними спотот што требаше да биде. Нешто како интрото на Сафари од САФ.

Драга Кајгана,

Зошто се вика Гренланд кога е под снег скоро цело време? Како и да е, јас видов ескими за прв пат во мој живот и пиев пиво правено со вода од глечер.
Повеќе детали - ТУКА.
IMG_20250827_084037.jpg

Никад, никад, НИКАД не споделувај бизнис идеи со најблиски, а посебно не со жена. Освен ако не си некој што лесно се мотивира од негатори, луѓе што на се викаат "абе кај ти ова можеш, нема шанса" итн. 0.000000000000001% е шансата дека на прва ќе ти каже искрено - еј браво, добро звучи, терај! Никад, затоа што прво сите имаат скепса и сумња во твоите (своите) квалитети. Не сакаат ризици. Не сакаат нарушување на комфортна зона. Незнам колку добро и да знаеш да ја артикулираш твојата идеја, џабе, секогаш на почеток ќе биде дочекувано на нож. Као па кој ќе ти плати за тоа, ја никад нема да платам за тоа. Ок, ама Лабубу за 80 еур оргинал може. Или рандом генериран пдф од Chat GPT на тема како да го научиш детето да кења у нокшир за 3 дена, за 29.99 $ тоа брате може ко добар ден. Ама и ја сум за кур, 100 пути сум си рекол немој да лаеш пред блиски за идеи, ќути си трај си, не ти треба ни валидација ни поддршка. Ама не, на устана чарапа толкава од возбуда да кажам. Е после пичкарање и не праење муабет 2 недели и тензија. Е тоа е, поише среќа следниот пат.

Кајгано,
Јас сум човек со идеи, особено по бизнис! Кога год да сум кажал некому нешто, никад не сум добил одобрување или подршка, напротив. Дури и успешните бизнис идеи ми биле оспорувани или равнети со булшит идеи. И сега кога гледаат дека функционира, никој од нив не кажал, Ок грешка сме биле!
Затоа совет до помладите, ја знаете македонската: трај си-прај си!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom