Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш дека си успеал во животот ако си старо магаре што у сред работен ден пишуваш 45.324 у темана "Ајде да изброиме до 100.000". Или си напраил доволно пари те заболе цеф, или живееш во филозофија на општо куроболие што е единствен гарант за долговечност. Секоја чест на сите учесници на таа тема.

Драга, кај кур влегов да го оправам зурел? Да црташ и да боиш џабе е. Фрли го на јужна хемисфера да го прцаат црнци.

Мацка те држам за збор. Јас имам уште три цигари. И уште три ненормални постови.

Како-така ни е дома. Не е совршено.
Има овде да се поправа еден тон.
Ама пред други Македонија секогаш ќе ја бранам, ќе се борам, ќе се карам, и ќе ја фалам.

Ние сме многу силна нација.

:)

ДК

Мој сограѓанин го има ова објавено на фб вчера и вреди да се размисли.

Ne smees so kuce da vlezes vo avtobus.
Ne smees so kuce da vlezes vo market.
Ne smees so kuce da vlezes vo Taxi .
Ne smees so kuce da vlezes vo skolo.
Itn. Itn...
Koga ima ZEMJOTRES, kuceto prvo go baraat da kopa niz urnatinite, i da spasuva lugje..
Na planina koga ima zatrupani od LAVINA najprvin kuceto go nosat za pomos.
Ako treba da se pronajde EXPLOZIV ili DROGA, Kuceto najmnogu raboti.
Na LOV.. Kuceto trca kako Husain Bolt, za sopjata* da imaat odstrel.
SLEP koga odi po Ulica, kuceto mu e i oci i usi...
Ete.. Toa e toa...

sopjata* -кочански израз за сељаци.

Вчера снемав батерија и на колега му го земав телефонот да најдам некој музеј за деца во Солун. На google search кога отворив последните три барања му беа Hannah Waddingham hot, Sadam Hussein hanging, бурек со готови кори. Немав желудник да скролам надоле, којзнае што ќе најдев.

јас сум човек што ако ми смета нешто ќе ти кажам. Ама кога ме лажеш у очи, нема шо да дискутираме понатака.
И се повлекувам. Ги заинтересира уште зошто? А знаат колку мрзам лажење. Мене никој не може да ме праи будала.
превари на стар преварант не се праат. Тоа го праев у факинг средно. Сум го надраснала тоа, ама паметот ми шие уште.
Ме доведоа до таква жута минута. Абе сите стресови и нервози ми поминаа.
Милина.
Нов лист. Ајмо.

Kao bo Rekol Aca Lukas:

FUSCHLSEE soncevo i toplo 14 30 minuti, voda 17 stepeni ulwzov samo do kolena da ne mi bide alatot behindert 2 nedeli, ja oprakas zenata vo bazenot so todlerot ti se povlekuvas na strana so naocare cene gledas Österejhishe mlade majke so po 3 deca a tela na Hajdi Klum, kw recev Harli Davidson.... maes 3 Gosser i slikas samo kon ezeroto zad mene e restoran eve go @vouager jade Wienska snicla i prilepska gazoza

Attachments

• 20250827_135636.jpg
    20250827_135636.jpg
    787 KB · Прегледи: 28

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom