Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Браќа ве молам направете се што е во ваша лична моќ најголемиот гробар на Македонија дпне да замине во буништето на историјата заедно со нејзината филијала сдс

Нити име вратија како што велеа години наназад, нит го уапсија заев а и некој од сдс за велепредавствата и криминалите што ги сторија а уставобранителитр ги оставија да гнијат во затвор до сега се прават на мутави у меѓувреме шиптаpлукот пуштен на најјако. Не можам да верувам дека лудиов мицко е бетер од муфлони ко заев и таче

Не наседнувајте на најклошарски лажен патриотизам пред избори од страна на дпне нај антимакедонската партија и уништувачот на Македонија, а и објаснете им на дедовците какви штетаџии се шиптаpаната од дпне, да си ја спасиме Македонија ако веќе не е ни доцна

Tatkoto na ona devojceto sto go zgazija na Partizanska gi branese DPMNE iako zagubi kerka radi sistemot vo koj i tie imaa uloga da go izgradat.
Vo Kocani 62'ca zivi izgorea i nikoj ne pisna posle toa.
Gruevski da ne zaboravime deka i na poslednite izbori koga bukvalno sve zivo i divo probuvase da go sobori, osvoi mnozinstvo glasovi.

Makedonceto ima strahopocit prema partija, cak i koga e vo prasanje najmiloto
Neznam dali se dolzi na 530 godini tursko ili sto
No sekako istorijata se manifestira vo segasniot naroden mentalitet
I kaj drugi narodi se slucuva toa, no na razlicni nacini
Primer Srbija od nezavisnosta do sega imala kralevi, komunisticki diktatori, demokratski rezimi, ednostavno opstestvoto ima potreba od avtoritarno vladeenje, no tamu bar imalo izblici na borba protiv istoto,dodeka kaj nas bukvalno preovladuva rajata

Кулата на Водно, кој ја дизајнираше? Чиј е проектот, кој е изведувачот? Се знае тоа све?

Центарот од Шкупими наликува на Техеран (штом мујазините почнат да викаат...), така да ваквија ликови само ја надополнуваат и збогатуваат блиско-средно-истичната атмосфера во „нашата земјата„...

А ВМР секако дека ќе презвеме...„мерки и активности„.

Овој Иван може до утре ај да не речам што да прави.

А газда е Емил Стојменов

А ВМР секако дека ќе презвеме...„мерки и активности„.
Сега ги спремаат тројките..Само ги бараат во кои фотелји се укотвени.. Само да ги екипираат, ќе видат овие....

Да гледаат Сандански, Чакаларов и Делчев кој се се кажува денес за ВМРО, нашето свето име во Македонија, ќе го проколнат денот кога си ја пролеале крвта за организацијата.

Канал 5 служи за оглупување на народот, преку емисијата Само Вистина го масираат како глина обичниот Македонец, новинарите само нешто апелираат и морализираат, тој Видиновски е најголем пропагандист, кани некои избугарени од свирипичино и полека ги афирмира во јавноста и со мека сила кај глупиот Македонец новинарот испаѓа како некој божемен херој, како пред гранапче види што му кажа Александар на бугарон... Но никој не гледа дека освен со флоскули, ниту еден историчар или академик не ја брани Македонија и Македонскиот народ, тие се цензурирани, не дај боже да отворат уста, омраза кон бугарија е да се зборува вистината, имаше случај на Сител, каде што било навреда внукот на Гоце Делчев во репортажа да зборува за неговите македонски корени, новинарите тука го месат населението да прифати етноцид, не за џабе газдата на Канал 5 е внук на вториот човек на Ванчо Михајлов.
Дпне нека спијат, народот гледа и суди за дипломатска неактивност.
Нека биде тема колку е нечисто во Центарот на градот, за тоа треба репортажи, не што се случува на Македонците во соседните држави.мудри-изреки-од-гоце-делчев-1872-1903-v0-nhk0ggarl5ga1.jpg

Последно уредено:
Овој Иван може до утре ај да не речам што да прави.

А газда е Емил Стојменов

Одамна не е Борис газда. А начинот на кој лизна многу кажува што човек бил. Параноичен до бескрај.

Изградбата и Осветлување на кулата на Аек е само уште една во низата предавства и про албански политики, секоја чест за властите што го засенија милениумскиот крст над Скопје со поголема кула која личи на џамија, уриме.4-6.png

Изградбата и Осветлување на кулата на Аек е само уште една во низата предавства и про албански политики, секоја чест за властите што го засенија милениумскиот крст над Скопје со поголема кула која личи на џамија, уриме.Прегледај го приврзокот 453999
Братми земај кубурите, ја манлихерите и муницијата ќе ги товарам на магарето. Му прајме блицкриг на кулата, нема да знае од кај доаѓаме. Ќе се распиштолиме уште на средно водно да глумиме 200 души, сама ќе фати џаде од страв. Баму кулата баму, ќе ми свети она мене :sakasuste:

Крстот никогаш и ништо не може да го засени. Спиј си мирно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom