Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Дар
Дан

Секако дека и јазикот им е уникатен и најстар на овие простори

Од најпрости примери им се гледаат лагите а нашите не вложија ништо за таа пропаганда да се угуши.
Нашите се знае, еден фолклорист периодов најдобро кажа за нашите од Ману, МАНУ= Бит Пазар

Каква ментална гимнастика прават шиптaрите последниов период за да се прикажат како некое домородно население овде тоа е чудо. А сите џамии и записи на овие простори за нивно постоење им се ОД КАКО дошла Отоманската империја и воспоставила власт.
Да биде трагикомедијата поголема, преку ИВЗ, шќиповите ги приватизираа сите наследени џамии, кои се градени „во турско„, не од нив самите. Турците се, се чини, потиснати по тоа прашање, иако се родени во Македонија, а не доселени од КосовЕ.

Честит бајрам комшија
Кој си бе ти?
Јас, Трајче.
Трајче од каде бе ти во Центар?
Ами јас од зад Карпатите
Аааа па така кажи комшо, јас од тука сум, Јустијан, Дардан, Зевс, Афродита.
Баклава сакаш?

Честит бајрам комшија
Кој си бе ти?
Јас, Трајче.
Трајче од каде бе ти во Центар?
Ами јас од зад Карпатите
Аааа па така кажи комшо, јас од тука сум, Јустијан, Дардан, Зевс, Афродита.
Баклава сакаш?

крајно време да одиш на летување некое и да одмориш од темиве..пиј некое пиво, види некоја танга, тука е борбата за Македонија, никој не ти ја зема.

крајно време да одиш на летување некое и да одмориш од темиве..пиј некое пиво, види некоја танга, тука е борбата за Македонија, никој не ти ја зема.
Нормално дека никој нема да ја земе, таа е венчана одамна.
@StoleD не се смеј, гледаш он по танги и албански плажи е, сигурно од Лајонес направил пари.

Ахмети: Гоце Делчев со кече на глава држел говор пред Албанците, тој ги обединувал луѓето, а не ги двоел​

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети вечерва рече дека Гоце Делчев соработувал со албански и македонски патриоти и дека не се кае за тоа што изјавил дека треба да се почитува неговата мисија, односно како што вели тој – делчевизмот, јави ТВ21.

„Со Гоце Делчев соработувале албански патриоти и заедно работеле со Македонците за да ги решаваат проблемите на сите граѓани. Затоа мојата порака за младите политичари во оваа држава ќе биде, така како што гледав на дебата, како прават обиди за хегемонија за едно цврство обединување меѓу тие двајца, само и само премиер да не биде Албанец“, изјави Ахмети на митинг кој беше одржан на Камениот мост во Скопје.
Поставувањето на албанското национално знаме не е демонстрација на моќ, туку дел од еден голем датум за нас Албанците и затоа активностите при одбележувањето на 100 години од основањето на албанската држава не треба да бидат сфатени како провокација кон Македонците, вели во интервју за телевизијата „Канал 5“ лидерот на ДУИ, Али Ахмети.
На прашањето зошто од релативно умерена политичка партија, ДУИ влегува во национал – романтичарска фаза со поставување на знамиња и херои на тенкови, Ахмети одговара:

- До 1903 година за време на Крушевското востание, заложбите за слобода на Албанците и Македонците биле заеднички. Зошто ние не се навратиме и да се потсетиме на светлата историја на Гоце Делчев. Гоце Делчев ја ставал албанската бела капа - кече и држел митинзи пред Албанците во Битола, Прилеп и цела Македонија. И кога го прашале зошто ја става албанската бела капа тој одговорил - нашите работи се заеднички, нашето жртвување е заедничко, слободата треба да ја извојуваме заеднички и јас ова бела капа ја ставам поради почита кон моите сограѓани Албанци. Зошто не се потсетиме на Никола Карев, Питу Гули, значи треба да ги погледнеме работите кои не зближуваат. Јас не се заканувам никому, црната рака која јас ја спомнувам е раката која тогаш дејствувала, кога е подигнато албанското знаме. Во октомври 1913 година се убиени 600 луѓе во моето родно место, во местата каде што живееле Албанците во Кичево и тоа само затоа што е подигнато тоа знаме и тоа не против волјата на сограѓаните Македонци. И овие масакри не биле направени од страна на македонските сограѓани, туку црната рака на „Мане касапот“ која беше регрутирана од страна на српската кралска војска - вели тој.

Според него, подигање на знамето е во чест на сите тие жртви, маченици, во чест на сите тие 600 души кои се масакрирани пред 100 години.
- Ниту праќаме некоја закана, туку ние прославуваме затоа што ова е еден многу значаен момент за нас Албанците и мислам дека и за нашите сограѓани ова треба да биде еден значаен момент, за тие да се солидаризираат со нас во овие значајни денови. Ние немаме никакви претензии за поделба на Македонија затоа што Македонија е наша држава, Македонија е наша земја, Македонија е наша татковина, нашите предци биле овде, а и нашата иднина е овде и таа треба да ја градиме, нашата иднина е заедничка - порача Ахмети во интервјуто за „Канал5“.
A Сефер бег од Зајас што ставал, знаеш ли?

A Сефер бег од Зајас што ставал, знаеш ли?

Не биле турци, само арач збирале, вработени биле по рамковен од турците, не сакале крушево да го запалат, турците им наредиле, служба брат.

Нормално дека никој нема да ја земе, таа е венчана одамна.
@StoleD не се смеј, гледаш он по танги и албански плажи е, сигурно од Лајонес направил пари.
Што да му прам? Не е теле да го учам. Сите околу нас имаат цврсти држави изградени на македонска крв и митови кои ги форсираат до денес, само ние глумиме интелектуала и константно сме заглавени во некакви преговори. Абе вади курот и прскај у очи.

Што да му прам? Не е теле да го учам. Сите околу нас имаат цврсти држави изградени на македонска крв и митови кои ги форсираат до денес, само ние глумиме интелектуала и константно сме заглавени во некакви преговори. Абе вади курот и прскај у очи.
Абе не го разбираме ние, во правење деца е работата, како викаше Бучко, не се плашете Стружани, Кичевчани, Сарајци, Бутелци, Чашкарци, куќите ќе ви стојат.
Што би рекол еден од познатите струмичани тепсијата сто, какви се патриоти од струмичко, Зоран Заев, Зоран Витанов, Ден Дончев, Бонева, Трајковски, чесен до чесен.

И не заборавај не се они криви за овие 30 години, криви сме ние, Народот оти деца не правиме, они не згрешија со ништо.

Во прирачниците за личен развој на учениците и за животни вештини од 7. до 9. одделение, наставниците се задолжени од страна на Бирото за развој на образованието да ги "образуваат" децата и да ги научат дека има повеќе видови секс, меѓу кои и секс со повеќе лица, односно оргии или групен секс, и дека тие треба да го истражуваат и пронајдат својот родов идентитет т.е. да изберат дали се машки, женски или нешто друго.

ВМРО сака кур да пуши?
Воа е преведено со Гогле од гЕУНаративот, а пошто никој кај нас НЕ СМЕЕ да каже НЕ У гЕУ,
тоа Следува....
Бтв., ме интересира Албанија до кај е со тоа поглавие ?
во меѓувреме ние уште имаме актуелни БЕГАЛКИ
...

Кулата на Водно, кој ја дизајнираше? Чиј е проектот, кој е изведувачот? Се знае тоа све?

Бугар Османов
Недај да плачеш
Недај да страдаш
Недај да имаш болка всрцето
Когато плачеш, запали си цигара
Обичај ме, и Сииииичко забравии.

Не е баш политичко, ама друга тема не глеам кај би пишала.
Чита бе некој што пишува Буревесник за КБ?
Нормални ли се шо праеле?
Глеам Финансова ги тресела и СТВ и Шпаркасе.

IMG_2383.jpeg

Чита бе некој што пишува Буревесник за КБ?
А да ставеше “поента“ од објавенто место да прашуваш дали некој го чита ракетмен-мк, а линк да туреше немаше да бидне лошо ;)

А да ставеше “поента“ од објавенто место да прашуваш дали некој го чита ракетмен-мк, а линк да туреше немаше да бидне лошо ;)
Па линк од фб неќам да ставам да не ми го дае профилот.
Кој сака да види ќе го отвори.
Има цели фермани. Џабе ќе праам скринови.
Углавном пишува како КБ преку Кубус товареле кредити на недужни фирми и луѓе.
Над 8,000,000€ украле Саша и Хари така.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom