Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Ако ова стварно го кажал... тиква. Пеналите секогаш ги изведува гледајки го голманот до последен момент. Овој, ја гледаше само топката, и запна ко вол.

И да, Маину мора да се обиде некако да го воигра, па макар играл и на позицијата на Касемиро.
Оваа формација е убиство за Мајно.
4-2-3-1 е идеална за него и за целиот тим моментално. Стварно не знам која друга екипа игра со 3-4-3 во Англија. Еве Ливерпул и Арсенал ја играат првата формација и ги гледаме резултатите.

Оваа формација е убиство за Мајно.
4-2-3-1 е идеална за него и за целиот тим моментално. Стварно не знам која друга екипа игра со 3-4-3 во Англија. Еве Ливерпул и Арсенал ја играат првата формација и ги гледаме резултатите.
Што формација игравме последниве 3 години пред да дојде Аморим?
Не беше 4231?

Не беше 4231?

Да, но тогаш немаше крила, односно ги имаше Рашфорд, Санчо и Антони. Сега ги има Куња и Мбеумо. Јас вака би играл со Јунајтед:

Голман

Мазрауи Јоро Де Лихт Шо

Касемиро/Угарте Меину/Маунт

Мбеумо Бруно Куња

Шешко

Не беше 4231?
Да, и не завршивме 15 место со далеку послаби играчи. Дури мислам дека со Оле бевме и втори една сезона.
Оваа формација не одговара ни за Бруно, ни за Мајно. Штета ќе биде Мајно да отиде во друг клуб и да гледаме нов Мектоминај.
Според мене за играчите кои ги имаме
4-2-3-1 би била идеална, но секако треба да се прилагодува и според противникот. Вака сме како прочитен првооделенски буквар

Да, но тогаш немаше крила, односно ги имаше Рашфорд, Санчо и Антони. Сега ги има Куња и Мбеумо. Јас вака би играл со Јунајтед:

Голман

Мазрауи Јоро Де Лихт Шо

Касемиро/Угарте Меину/Маунт

Мбеумо Бруно Куња

Шешко
Тргни ги Угарте и Мејно и лани и сега не заслужуваат да играат прв тим.
Ок немло крила зошто примавме 100 гола по сезона?
Незнам што повеќе да зборам тимот не е доволно добар, и утре да го намаваме Аморим и доведеме друг менаџер цреповите пак ќе си се црепови нема магично да се подобрат.

Да бидеме реални , Аморим се изгуби најлош тренер откако се пензионира САФ . Дно е , незнам што тренират или само се жлембат на тренинзи, ништо нит акција нит ништо како на слепо да играт , ако се погоди пасот арно ако не пак арно. Лош систем што не функционира воопшто, имаше доволно време лани и затоа не менуваше ништо од формацијата што ја фура за да се навикнат играчите , оваа сезона иста песна . Значи нешто не штима , противникот не чита и се адаптира и доминира . Ако незнае да смени нешто нека го отстапи местото на некој што знае.

Уште ми е мака што не го зедовме Флик. Еве му донесоа Куња , Мбеумо Шешко пак стерилен нападот . Дно пробива Аморим . ТХ каде каде беше подобар .

За формација нема што да се дискутира си кажа
Да бидеме реални , Аморим се изгуби најлош тренер откако се пензионира САФ . Дно е , незнам што тренират или само се жлембат на тренинзи, ништо нит акција нит ништо како на слепо да играт , ако се погоди пасот арно ако не пак арно. Лош систем што не функционира воопшто, имаше доволно време лани и затоа не менуваше ништо од формацијата што ја фура за да се навикнат играчите , оваа сезона иста песна . Значи нешто не штима , противникот не чита и се адаптира и доминира . Ако незнае да смени нешто нека го отстапи местото на некој што знае.

Уште ми е мака што не го зедовме Флик. Еве му донесоа Куња , Мбеумо Шешко пак стерилен нападот . Дно пробива Аморим . ТХ каде каде беше подобар .
Абе прашање на време е кога и на овие ќе и скисне и ќе почнат да се влечат по терен,некои одлуки се тотално без врска, плати 70м за Шешко не го игра од почеток, го вади Амад кој што не функционира добро на бек за Далот кој што воопшто во никој систем не функционира и требаше да биде продаден уште пред две години, го игра Бруно плејмејкер кој што нема дисциплина таму да игра не функционира за сметка на Маунт кој што му се дава шанса на десетка,премногу небулози кои ај што на резултати не ни носат,туку исцрпувачки влијае на играчите и им ја ништи формата.

Донесовме 3 играчи и среден е тимот така?
Чекај бе бајо застани се друго е ок формацијата е проблем. Како што знам се збореше дека на менаџерот му се тргнати привилегиите за вето на трансфери, за трансфери одлучува управата.
Скоро секоја пресконференција Аморим збори дека имаме проблем со средината од почетокот на пред сезонските натпревари па наваму, везњак се уште нема.

ПС гледам у Аморим кривица само заради фурање на Моаунт, Бруно и Далот што ги игра вон позиција.
Зеркси исто требаше да добие предност како шпиц, ако веќе Шешко не е спремен.

Последно уредено:

Во што беше подобр ТХ жити се? Прилагодливост НУЛА, двојна измена во 65минута, форсирање одредени играчи ради егото до бескрај
Сто пати сум пишал додека не почнат тренериве да прилагодуваат формација на игрчите што ги имаат ништо не прават

Карло Анчелоти на пример. Дај му 20 играчи и ќе се прилагоди според нив.
Ама кај нас сите со филозофи доаѓаат и мора според нив да играме.

Донесовме 3 играчи и среден е тимот така?
Чекај бе бајо застани се друго е ок формацијата е проблем. Како што знам се збореше дека на менаџерот му се тргнати привилегиите за вето на трансфери, за трансфери одлучува управата.
Скоро секоја пресконференција Аморим збори дека имаме проблем со средината од почетокот на пред сезонските натпревари па наваму, везњак се уште нема.
Аман бе бајо од кога дојде само ги уигрува играчите напредок никаков тоа ми е мене проблемот . Нема напредок. Знам средината е никаква наместо Шешко зошто не се донесе класа ДМ ? Што се работеше минатите месеци еве лани рече дека оваа сезона е завршена уште кога дојде ке се форсира негова формација . И ? Некаде гледаш подобрено? Никаде ви никој сегмент. Не го бива. Оправдание лани беше нема кој гол да даде , сега нема ДМ , наредната месечината ке е мала не им одел во прилог хороскопскиот знак.

Признајте барем дека овој врска нема , ако функционирало нешто во Португалија незнали дека ке функционира во ПЛ.
Автоматски споено мислење:

Во што беше подобр ТХ жити се? Прилагодливост НУЛА, двојна измена во 65минута, форсирање одредени играчи ради егото до бескрај
Сто пати сум пишал додека не почнат тренериве да прилагодуваат формација на игрчите што ги имаат ништо не прават
Во се. После светското се секаваш на тој период или во магла ти е . Какви такви два трофеи три финалиња.сто пати подобар од моменталниот . Е сега што ги фати куроболие после првиот трофеј тоа е менталитет на фудбалерите не негов.

Сега со овој коса да кубиш. Цела сезона ги уируваше лани да научиле тактика и формација, нова сезона сејм шит.

Последно уредено:
Јас мислам дека сте многу грешка за Аморим и мислам дека го има тоа што му треба да успее.

Го разбирам аргументот околу тактиката и сфаќам дека бар кога губиме може да извади дефанзивец за офанзивец, ама не е дека е до толку еднодимензиомален. Пример денеска после израмнувањето на Фулам, Шо практично играше бек кога напаѓавме, а Доргу беше крило. Позади остануваа Де Лихт и Јоро, како да играме со 2 стопери. И тоа често се случува, само треба на некои места попаметно да избира играчи.

Системот како систем не е толку лош, ама проблемите се следниве:
- средниот ред ни е торпедиран бидејќи немаме играчи кои би играле во 2ка во средина. Не е дека е неизводливо во секој случај, Родри сам ја држи/држеше средината во Сити, ама ни треба тој физички бокс ту бокс играч, што би играл со некој техничар и играч што е добар на мал простор како Мејно на пример.
- немаме винг бекови. Ова е јасно како бел ден и од тука и доаѓа главниот проблем. Дало е тежок идиот, Доргу е технички ограничен, а Амад е дефанзивно слаб
- Бруно не се пронаоѓа во системов. Пишав и на полувремето, Бруно со неговиот стил на игра, едноставно не е вистинското решение за плејмејкер во 3-4-3

Технички, таа 4ката во средина (2та ЦМ и 2та ВБ) не ни ги бива. И тоа е огромен проблем.

Зошто мислам дека ќе успее Аморим:
- куќата се гради од доле, а моментално тој сеуште ги поставува темелите. Во тимов има еден куп уфилмани лиглиња што мислат дека се Меси и на кои воопшто не им е ни до фудбал. Тој сеуште се занимава до нив.
- атмосферата е далеку попозитивна, а многу работи зависат и од тоа.. нормално ќе биде уште подобра кога скроз ќе се исчистат забушантите..
- мислам дека има некоја харизма човекот и дека играчите го почитуваат. Кога ќе има целосно свој тим, сигурен сум дека ќе гризат играчите на терен за него, уште еден многу битен момент во спортот
- па искрено и тоа што е инатлив и толку верува во својата идеја може да биде позитивно. Сепак да не заборавиме дека Шешко сеуште не е интегриран во тимот, ќе имаме нов шпиц од септември, ако донесе голови, автоматски ќе дојдат и победите и поените

Денеска можевме да им дадеме три до 10та мин, ама проблемите со реализацијата ни се удрија пак од глава. Сепак, имаме 3 нови напаѓачи.. да им дадеме шанса, немора од вториот меч со негатива. Прво бевме подобар противник, во второ паднавме ептен, ама тука е муабетот за играчот за врска што ни фали. Може ќе изненадат Инеос со уште еден трансфер, а тоа се надевам ќе ни ја даде потребната стабилност во средина. Верувам дрка таков тип на играч може многу да смени, па после системот и да не изгледа толку лош и неуспешен.

Аман бе бајо од кога дојде само ги уигрува играчите напредок никаков тоа ми е мене проблемот . Нема напредок. Знам средината е никаква наместо Шешко зошто не се донесе класа ДМ ? Што се работеше минатите месеци еве лани рече дека оваа сезона е завршена уште кога дојде ке се форсира негова формација . И ? Некаде гледаш подобрено? Никаде ви никој сегмент. Не го бива. Оправдание лани беше нема кој гол да даде , сега нема ДМ , наредната месечината ке е мала не им одел во прилог хороскопскиот знак.

Признајте барем дека овој врска нема , ако функционирало нешто во Португалија незнали дека ке функционира во ПЛ.
Автоматски споено мислење:

Во се. После светското се секаваш на тој период или во магла ти е . Какви такви два трофеи три финалиња.сто пати подобар од моменталниот . Е сега што ги фати куроболие после првиот трофеј тоа е менталитет на фудбалерите не негов.

Сега со овој коса да кубиш. Цела сезона ги уируваше лани да научиле тактика и формација, нова сезона сејм шит.
Значи не било доТХ него до куроболието на играчите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom