Уред "заглавен" на сервис повеќе од 30 дена.

• Креатор на темата Креатор на темата Snow :)
  • Време на започнување Време на започнување
Горење од пред 20 години и денес не е исто

Горење се уште цареви, земав машина лани нивна за перење, со сите нишани. Права ламја е.
Сега Горење е под Хајсенс. Работат по највисоките стандарди што Кина практично ги создава, со оглед на тоа колку напред се од сите.
Исто така имам клима Хајсенс, мострум прав за греење у зима е, и шпара башка, највисока сметка 7000 ми дојде јануари, а другите све по 4.500 или помалце.

Горење се уште цареви, земав машина лани нивна за перење, со сите нишани. Права ламја е.
Сега Горење е под Хајсенс. Работат по највисоките стандарди што Кина практично ги создава, со оглед на тоа колку напред се од сите.
Исто така имам клима Хајсенс, мострум прав за греење у зима е, и шпара башка, највисока сметка 7000 ми дојде јануари, а другите све по 4.500 или помалце.
Мене у Скопје се ми е горење како е направена куќата у 91 и е купна се бела техника од горење, така не е чепнато ништо, се си работи коска.
Е сеа прошла година у Москва куќа напраив, и викам на жена ми само Горење зимаме, проверено најбоље се, башка у Скопје и покажав се ми е Горење.
Друже, изгорев со тоа Горење, машината три пути сервисирана е, фрижидерот еднаш.
Плус им е тоа што сервисери ти доаѓаат доѓа, да не се мрцвариш да носиш по сервиси, и гаранција даваат 24 месеци а за 2200 рубљи може да се докупиш уште една година гаранција

Мене у Скопје се ми е горење како е направена куќата у 91 и е купна се бела техника од горење, така не е чепнато ништо, се си работи коска.
Е сеа прошла година у Москва куќа напраив, и викам на жена ми само Горење зимаме, проверено најбоље се, башка у Скопје и покажав се ми е Горење.
Друже, изгорев со тоа Горење, машината три пути сервисирана е, фрижидерот еднаш.
Плус им е тоа што сервисери ти доаѓаат доѓа, да не се мрцвариш да носиш по сервиси, и гаранција даваат 24 месеци а за 2200 рубљи може да се докупиш уште една година гаранција

Дали е безбедно сега да се мигрира кон Русија заради Специјалната воена операција?
И дали се добредојдени балканците, во смисла дали ќе бидат добродушно прифатени од локалното население?
Тоа е многу важно, никој не сака да се чуствува како странец. :)

не знам за Русија како е, тоа е друг пазар со други производи, јас зборам за овие овде. Конкретно мојата машина е маде ин Словенија.

Зависи пазарот. Мојот фрижидер е горење и 5 години, мака нема ваљда дека за немачки пазар?

Имам и едно телевизорче Hisence го земав на шала и 15 години ,still going strong. :D

Купи си нов фрижидер, Горење ти е проверен бренд. Имам еден 50 години стар работи одлично.
Тој што го имаш од пред 50 години и сегашниот Горење се како разлика помеѓу НЕБО и ЗЕМЈА .Горење фабриката во Велење е одамна продадена на кинезите и сегашните производи се 100% кинески само името е останато.
Автоматски споено мислење:

Горење од пред 20 години и денес не е исто
Фабриката во Велење е во сопственост на кинези и со тоа се сум кажал:

Тој што го имаш од пред 50 години и сегашниот Горење се како разлика помеѓу НЕБО и ЗЕМЈА .Горење фабриката во Велење е одамна продадена на кинезите и сегашните производи се 100% кинески само името е останато.

Фабриката во Велење е во сопственост на кинези и со тоа се сум кажал:

вие освен предрасуди немате никакви аргументи. Кинеско, подалеку од тој збор не гледате. А све околу вас е кинеско. Све што имате електроника на некој начин потекнува од Кина. Не значи дека ако некој стави стикер на крај маде ин Германија дека 100% од таму потекнува производот.

Ај здраво другари,

Пред точно 1 месец, 21.7.2025, го однесов фрижидерот на сервис во Riversoft Штип, од каде што беше купен и од каде што има гаранција (до 8.2026), по што тие го испратија во официјалниот сервис во Струмица.

Од тогаш нема ниту трага ниту глас од никој од продавницата. Се јавив прв пат на 11.8 (понеделник) и добив одговор дека утредента имаат пратка од Струмица и би требало да биде испратен. Дојде утре - ништо.

На 13.8 (среда) пак заѕвонив и добив информација дека не знаат кога точно ќе биде, би требало наредниот вторник. Помина и тој - ништо.

Денес, точно 1 месец откако го нема, отидов и со помош на познаници кои работат во продавницата добив информација дека немаат доволно вработени во сервисот, одмори фатиле, бла бла - фрижидерот не е ни започнат да се поправа.

Спомнав дека следен чекор доколку не ми го дадат уредот или ми дадат нов ќе биде да заѕвонам на ДПИ. Добив инфо дека некој надлежен им кажал да ми кажат да почекам уште 2 дена (односно 4, пошто викенд фаќа) - во понеделник би стигнал.

Како прво тие во вторници имаат превоз Струмица - Штип, а како второ сметам дека тоа нема да се деси.

Кој да исконтактирам?

Го пробав бројот на ДПИ - 02 3220 547 - не работи, директно ми гаси и покажува Busy.

02 3162 341 - ѕвони, но никој не крева.

Се шекнав дома, немам асален фрижидер, јадење нема каде да ставаме, има ли нешто асално у оваа вукојебина?

PS - од документи имам хард копи од потврда за уред испратен на сервис(со дата 21.7.2025) и PDF од фактура/гаранција и фискална.
Ако не ти го вратиле производот во предвидениот рок сервисиран слободно барај си нов,ако те одбијат правец пазарна инспекција па дури и преку адвокат оди до крај.Мене не ми е јасно како сеуште Riversoft постои како фирма кога веднаш после AMC измамниците познати и двете фирми по продажба на компјутери беа на второ место во Македонија по негативен рејтинг од страна на потрошувачите.

вие освен предрасуди немате никакви аргументи. Кинеско, подалеку од тој збор не гледате. А све околу вас е кинеско. Све што имате електроника на некој начин потекнува од Кина. Не значи дека ако некој стави стикер на крај маде ин Германија дека 100% од таму потекнува производот.
Од кинеско до кинеско има разлика и треба да знаеш што е квалитетно а што не.За машини за перење сеуште по квалитет број 1 е Самсунг па после него одат останатите брендови.

Realno da si kazime prodavnicata kako prodavnica ,ako regularno go ispratila proizvodot na servis i ne e kabaet, servisot ( najcesto ovlasten za odreden brend od uvoznikot na toj brend ) ja dupi rabotata. Samata prodavnica ne gi poprava uredite tuku za toa si ima ovlasteni servisi. Ali od druga strana sto e potrosuvacot kriv. Si platil za uredot i ocekuva toj da raboti bez problemi. Najubavo za prodavnicata bi bilo da nema reklamacii ili ako ima, se da se zavrsi vo predvideniot rok na zadovolstvo na site. Bilo kako bilo, prodavnicata ke si se prefati so uvoznikot, taka da stvarno ne mozam da gi sfatam zosto tolku ja tupat i si pravat negativni reklami pomegju potrosuvacite.
Ima neispraven ured koj e pod garancija, uvazija garancijata, prati go na servis normalno se crno na belo. Pomina rokot, dajte im nov ili zamena i tolku. Site srekjni i veseli ( osven uvoznikot koj treba da si pripazva sleden pat sto uvezuva ako ne saka da mu gi vrakjaat ).

Кај мене фрижидерот и бојлерот цркна одма на горење.

На работа цела кујна земаа горење, двете машини за садови се мењаат за сервис на секој месец, првин едната па другата. Микробрановите дур згреат нешто отишла паузата.
Тостерот умре во рок од пола година, стои како украс.

Лажење сушење :kafence:
Што добивам од тоа да лажам? Немам фирма за бела техника па да лажам.

Ете машината за алишта моите ја добиле на свадба пред 31год, уште ја користат.

Горење се сеуште квалитетни, секако не се тој квалитет како што биле во Југославија, ама сеуште се држат...мразам муабети од типот на "ама кинези ги купија, не се веќе добри...", прашањето ми е а што денес не е кинеско?
Хајсенс се премногу добар бренд/фирма, мислам влезете во Сетек/Нептун ќе видете што цени држат нивните производи, такада во сигурни кинески раце се Горење :icon_mrgr:.
Хајер се сестринска фирма со италијанска Candy (нормално кинезиве дека ги купија) и познати се по тоа што сите производи им се со голема електрична потрошувачка, далеку послаба фирма од Хајсенс се...

Пред 15 години коа бев на одмор на Истра, се запознав со еден Словенец, кој беше во индустрија за бои и лакови и имал соработувано доста со наши фирми. Зборевме за фирмите у државите и падна мубает за Горење. Викаше дека тоа е пропала фирма, која донела серија лоши одлуки, меѓу кои најлоша - да отвори фабрика у Алжир. Не можеле да ги натераат да работат Алжирците како што треба, фабриката шкартови правела и со огромни губитоци ја затвориле. Тоа направило многу финансиска штета на фирмата од која не се опоравила.
Тоа беше пред 15 години, денес не знам дали се опоравиле, али се гледа дека Беко ги изеде.

Пред 15 години коа бев на одмор на Истра, се запознав со еден Словенец, кој беше во индустрија за бои и лакови и имал соработувано доста со наши фирми. Зборевме за фирмите у државите и падна мубает за Горење. Викаше дека тоа е пропала фирма, која донела серија лоши одлуки, меѓу кои најлоша - да отвори фабрика у Алжир. Не можеле да ги натераат да работат Алжирците како што треба, фабриката шкартови правела и со огромни губитоци ја затвориле. Тоа направило многу финансиска штета на фирмата од која не се опоравила.
Тоа беше пред 15 години, денес не знам дали се опоравиле, али се гледа дека Беко ги изеде.
Импресивна меморија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom