Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
Костич по 10 пати на ден го банираат, овој пицопевац со години го загадува воздухот и ништо. Почнувам да се сомневам дека ги изразува ставовите на началството на форумот.

Под радар им е, никој не го есапи... Па ете ни јас, освен кога ќе почне вака да шмелца со селско навредување.
Остај го, да не ја загадуваме темава.
Автоматски споено мислење:

Последно уредено:
Повторно: Пишувај, критикувај, без разлика дали со или без аргументи (иако второво би требало да ти стои под никот)... НО МЕ СПОМНУВАЈ МЕНЕ ВО МОЗОЧНИ ПРДЕЖИ ОД ТИПОТ „МИРИСАЊЕ ГОМНА“.

Пишуј релевантни глупости кои се онтопик и ќе можам да те игнорирам. За што сакаш пишувај. Кого сакаш замарај. Но не мене. Пишувај вакви срања лично за мене и ќе добиеш вакви симнувања на земја. Заслужуваш и повеќе ама има некои нивоа под кои не одам. Дури и кога вака ниско се симнувам.

Накратко: Одјеби.
Симнувања на земја? Љољ...Ти ама ептен имаш одлепено од реалноста, ама можи најубо ти е...

Море Ванчо, еве повторно и јас да ти објаснам, кога одиш на јавен форум, добропознато е дека ќе се соочиш со луѓе кои НЕ МИСЛАТ исто како тебе, и тоа не боли, напротив...Ако мислеа сите исто уште ќе тркалавме камени тркала во пештера.

Тоа што Путин ти е идол, односно ти си му „слеп поддржувач“ (хинт: за снегулките, слеп не го пишав како физички недостаток) мислам, доволно се гледа по твоите постови, сите тоа го гледаме, и за тоа ми беше споредбата со гомната на Путин. Сигурно не мислев дека ќе му ги мирисаш навистина гомната на Путин... Е сега ако мислиш дека тоа не е очигледно, тогаш тоа е твој проблем, кој кога ќе ти го посочат, се нервираш и се изместуваш од колосек..Таквата твоја реакција треба да те загрижи..

Надолго: Ако ти се одјебува, слободно одјеби...

Вартоломеј за Путин си МОЖЕБИ во право. За Лукашенко у никој случај.
Брату Партение, и за Путинчо сум во право..Некни со Трамп и со сесијата со новинарите се виде дека Путин оддамна не бил окружен со луѓе кои не мислат исто со него, се паничеше, видна нелагодност итн..

Под радар им е, никој не го есапи... Па ете ни јас, освен кога ќе почне вака да шмелца со селско навредување.
Ванчо, на форумов со еден не се имаш разбрано што има спротивен став од твојот. Да не ги наведувам сега..Дури една вечер и со Рончо се спукавте до пцуење дојдовте од тоа што не можиш да прифатиш критика и почнуваш со навреди. Па кога ќе те плеснат во лице со иста мера, цвикаш и уште повеќе вреѓаш :) Затоа олабај се другар....За тебе подобро...

Последно уредено:
What is permitted to Jupiter—American oil companies are hiring staff and gaining momentum in Russia despite sanctions, reported the British press. And it turns out you can even get a job with them, Readovka found out.

The American oilfield services company (equipment, repair, extraction technologies) Weatherford International is expanding its business in Russia despite all the sanctioning efforts of Western countries, reports the Financial Times. According to the publication, the Texas-based company earned 7% of its profit ($2.4 billion) in Russia in the first half of 2023—compared to just 5% in 2022. Another Texas company, Schlumberger, the world’s largest oilfield services corporation, also continues to operate in Russia—employing several thousand people. By the end of 2024, Weatherford had as many as 2,382 employees, according to FT.

As Readovka discovered, one can indeed get a job with the Americans—for example, in Novy Urengoy, where there are open positions for a fitter, driver, electronics engineer, machinist, and production line operator. Schlumberger has more than 100 vacancies listed on HeadHunter in the same region. According to FT, the Texans even announced the creation of 382 new jobs in Russia back in February. British commentators complain that Americans have also learned to bypass the “iron curtain” of trade—but in the opposite direction. Companies from across the ocean simply position their Russian subsidiaries as autonomous units.

Foreign organizations under sanctions make use of five loopholes at once: non-resident banks, cash, agents, crypto, and barter, explains Sovereign Economy. For instance, “VTB Shanghai” is technically considered a Chinese bank, and thus a non-resident. Agents serve as intermediaries to confuse Western regulators. The result—as FT writes—is that from 2022 to 2024, Weatherford’s Russian division increased its gross profit by 61%, reaching $118 million.

Добро ама на темиве пишуваа неврботеност голема во Русија.

Добро ама на темиве пишуваа неврботеност голема во Русија.
Ете во Русија најубаво се живее. Пред руска амбасада редици е секој ден секој сака да живее во Москва..

Ете во Русија најубаво се живее. Пред руска амбасада редици е секој ден секој сака да живее во Москва..
Русија не го прибира секој слепец како што тоа го прави ЕУ. Затоа нема гужви.

Русија не го прибира секој слепец како што тоа го прави ЕУ. Затоа нема гужви.
А значи затоа биле редиците, тие да ми ти сакале да заминат во баќушка, ама тие не сакале секакви таму...Аха....

Болни луѓе, наместо да мигрираат во Москва и Минск каде е се најубаво, тие мигрираат во Филаделфија, Њу Јорк и Чикаго. Штета што нема никој да ги просветли..... Гледајте Филаделфија што е фул наркомани, во Москва нема ниту бездомник ниту наркоси....

Тажен љубовен однос на Кико со Москва. Тој пишува а таа не му враќа.

Кико, батка, кажи му на докторот да ти ја намести терапијата – овде ни Филаделфија, ни Москва не ти можат помогне.

Хикс, уживај си другар, пијај си од вотката. Се е океј :) Само не ја прекинувај вотката таму во Москва, оти, кога ќе ја прекиниш, ќе ја видиш реалноста. Е тогаш тебе, Господ нема да може да ти помогне, а камоли доктор.

Сега баш на враќање овде видов еден Украинец, целиот беше уплакан...Го прашав зошто плачи, и онака нажалено ми рече, нас ни викаат дека во Русија се живеело лошо, ама види ги ти нив....

Болни луѓе, наместо да мигрираат во Москва и Минск каде е се најубаво, тие мигрираат во Филаделфија, Њу Јорк и Чикаго. Штета што нема никој да ги просветли..... Гледајте Филаделфија што е фул наркомани, во Москва нема ниту бездомник ниту наркоси....
Зашто сега вака влагаш у Цитро муд ?

Сега баш на враќање овде видов еден Украинец, целиот беше уплакан...Го прашав зошто плачи, и онака нажалено ми рече, нас ни викаат дека во Русија се живеело лошо, ама види ги ти нив....

Тотално безвезен муабет тепаш, со додаток на селска иронија. Дали е подобро да се живее на запад или во Русија е потполно субјективно. За некои работи западот е подобро место за живеење, за некој не е. Ако мислиш дека е добар живот да работиш 9-10 саати затворен во пластична коцка, пола плата да ја даваш на кирија и сметки и да се пијаниш еднаш неделно, тогаш ок. САД на пример, полека станува многу лошо место за живеење на средната и ниската класа. За ултрабогатоте е супер, за остатокот не баш. Но пак ќе ти речам, сето тоа е потполно субјективно, и никаква врска нема со војната во Украјина за да се користи како некој аргумент во дискусија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom