Vartolu
The Infamous Mobb
По еден штраф денот да клаваја на бродов, ќе напраеа двеста фрегати со бродовиод Голф 3-ка дизел до Голф 8-ца електрифициран...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
По еден штраф денот да клаваја на бродов, ќе напраеа двеста фрегати со бродовиод Голф 3-ка дизел до Голф 8-ца електрифициран...
од Голф 3-ка дизел до Голф 8-ца електрифициран...
Царе.. Киров е застарен!It should also be recalled that even less-invasive warship modernization programs can take a very long time.
For example, the U.K. Royal Navy’s Type 45 destroyer HMS Daring, the lead ship of its class, yesterday marked 3,000 days out of service, meaning that its current refit and regeneration effort has taken longer than its original construction. The destroyer is expected to rejoin the British fleet later this year.
Автоматски споено мислење:
За тие со ADHD што не читаат повеќе од насловот и првите пар реченици:
Work on the battlecruiser only really began in earnest in 2014. At one point, it was predicted that the project would be completed around 2018. But the date was repeatedly pushed to the right, first to 2019, and then to 2020.
At the core of the modernization was the plan to install no fewer than 174 vertical launch tubes, which would provide it with more than any other surface combatant or submarine in the world.
In comparison, China’s Type 55 ‘super destroyer’ has 112 vertical launch system cells. A Flight III Arleigh Burke class destroyer has 96 cells, while a Ticonderoga class cruiser has 122 cells. The U.S. Navy’s Zumwalt class stealth destroyers currently have 80 cells.
Just as important is what the cells on the Admiral Nakhimov were planned to accommodate, with 78 of them assigned for various modern Russian cruise missiles, including the subsonic Kalibr, the supersonic Oniks, and the hypersonic Zircon.
The other 96 cells in the reworked Admiral Nakhimov were intended to be loaded with surface-to-air missiles associated with the S-300FM Fort system, derived from the land-based S-300 system. Missiles in this series were already part of the basic armament of the Kirov class. Other reports in the past have suggested that missiles from the land-based S-400 air defense system may be incorporated in the battlecruiser, which would enhance its anti-ballistic missile capability.
The Kirov class is the last nuclear-powered surface combatant in service anywhere in the world, with the U.S. Navy retiring the last of its nuclear-powered cruisers in the 1990s, primarily on cost grounds.
Aхем... Video of the Admiral Nakhimov, a Kirov Class nuclear-powered battlecruiser's first sea trials after repairs and upgrades. It provides a closer look at the new radar systems.Исто како што радарот и електрониката ги прави авионите..(а не самите ракети)
Застарен?Царе.. Киров е застарен!
...
Едини аспект у морнарица кај што колку-толку можат да им парирараат на америте, се подморниците! И тие ги имаат во далеку помал број.
Човек... прашањава ти се.. она баш no one cares!Aхем... Video of the Admiral Nakhimov, a Kirov Class nuclear-powered battlecruiser's first sea trials after repairs and upgrades. It provides a closer look at the new radar systems.
Автоматски споено мислење:
Застарен?
Неколку прашања за тебе, и за било кој друг:
- Кој има понов battlecruiser на нуклеарен погон?
- Кој има battlecruiser со троцифрен број проектили, хиперсонични и С300/С400 ПВО?
- Кој има понов battlecruiser кој недефинирано време нема потреба од полнење гориво?
Сериозно, го пропушти делот за рановирањето и ретрофитот на куп нова опрема? Или онака општо зборуваш дека Киров класата пловила од советската ера се застарени.
Инаку морнарицата ја загуби важноста во модерното војување. Но сеуште служи за проектирање сила и кypч, така да имање battlecruiser на нуклеарен погон кога никој друг нема таков, плус со повеќе и поробро оружје и ПВО од било кој друг... И тоа како добар кypч ако веќе зборуваме за кypч. Пардон, кога веќе зборуваме за престиж. А тоа е работава во основа.![]()
Застарен е општиот концепт не самата Киров класа. Таа во концепт би требало да биде дел од флота составена со разни класи, со разурнувачи и носачи на авиони, итн... Кога сите тие би биле со нуклеарен погон, теоретски се долго време независни од достави на потрепштини и можат да одат на долги мисии во непријателски води далеку од матичните пристаништа. Итн, така нешто би требало да биде доктрината.Киров не би рекол дека е застарен. Многу арсенал има на тој брод, а не ни мора да биде блиску до целта да го испали како класичен battlecruiser. Исто и тајфуните што ги чуваат. Можат да ги конвертираат во платформи за лансирање крстосувачки ракети, но за сите овие проекти изгледа најголем проблем е цената. Многу е поефтино да се направи нешто ново него да се модернизираат старите ствари кога се работи за бродови и подморници.
Не бе брате. На братот речи му дека на Америте гомното најмногу му мириса, ќе ти излези од фрижидер и ќе те убедува дека на Русите повеќе му мириса. Чудо нешто оваа слепа љубов....Царе.. Киров е застарен!
И јас сум за русите, ама дај да не одиме со глава во ѕид!
Исто како што радарот и електрониката ги прави авионите..(а не самите ракети)
Така и со бродовите!
Остај ги Арлекин Бурк настрана... свемирски брод е тоа за Киров.
Едини аспект у морнарица кај што колку-толку можат да им парирараат на америте, се подморниците! И тие ги имаат во далеку помал број.
Дај бе Кико иди со некој друг, на некое друго место зборувај за мирисање гомна И ДАЈ КОНЕЧНО ИЗВАДИ МЕ ОД УСТА, ми го отече од батх`рт цитирањава.На братот речи му дека на Америте гомното најмногу му мириса, ќе ти излези од фрижидер и ќе те убедува дека на Русите повеќе му мириса. Чудо нешто оваа слепа љубов....
Абе Ванко што се упали бре човек, ова е форум, но хард филингс, стопати ти имам речено,и пак ќе ти речам, ако те имаат од мал учено твојте дека си најпаметен, најубав и секогаш во право, верувај грешна услуга ти направиле, затоа одма пичкиш по модератори, намали доживљај, не си толку битен колку што се мислиш, а тоа што си играм курот со твојот (и сечиј) чуден порив да идолизираш луѓе како Путин и Лукашенко, е мое право, темава е за Русија... Е ако вистината те боли, тоа ти е твој проблем..Дај бе Кико иди со некој друг, на некое друго место зборувај за мирисање гомна И ДАЈ КОНЕЧНО ИЗВАДИ МЕ ОД УСТА, ми го отече од батх`рт цитирањава.
Што треба сега, да замараме модеротори со пријавувања на офтопици и глупости?
Гледаш дека од кyp не те мавам, а не те мавам пошто муабет со тебе се сведува на баш вакви заглупувања. Затоа не ти реплицирам, пошто си глуп и секој муабет со тебе неизбежно се заглупува. Еј со Кано на 100 страници го отупе со глупости? Сите не угуши од замарање. Сега со мене сакаш истото? Не може. Иди збори со некој што има трпение за глупости. Јас не сакам вака да се замарам. Повторно: Иди замарај некој друг, а мене не ме ставај во уста.
Повторно: Пишувај, критикувај, без разлика дали со или без аргументи (иако второво би требало да ти стои под никот)... НО МЕ СПОМНУВАЈ МЕНЕ ВО МОЗОЧНИ ПРДЕЖИ ОД ТИПОТ „МИРИСАЊЕ ГОМНА“.Второ, ако сакаш да читаш хвалоспеви за Русија, отвори си го билокојсајт.ру, па не поти тука со хвалоспеви. Утре, лично Путин да признај дека е педер, ќе почниш и педерите да ги браниш...
Вартоломеј за Путин си МОЖЕБИ во право. За Лукашенко у никој случај.а тоа што си играм курот со твојот (и сечиј) чуден порив да идолизираш луѓе како Путин и Лукашенко, е мое право
Вартоломеј за Путин си МОЖЕБИ во право. За Лукашенко у никој случај.