Локални избори 2025 (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
  • Истакнато
Нема да поднесам кандидатура за градоначалник на Општина Охрид, изјави за Супер радио и OhridPress адвокатот Александар Новакоски, кој своевремено беше и претседател на Државата изборна комисија (ДИК)
– Нема да се кандидирам, многу луѓе ме прашуваа периодов наназад. Од 2000 година сум жител на Скопје, а по закон за поднесување кандидатура мора да си жител на Охрид минимум 6 месеци. Инаку со задоволство би сакал, изјави Новакоски.

оф леле ти си бил за жалење бе новак , не си знаел ни законски прописи а адвокат си и во дик беше ,па пред 2 год најави кандидатура, јас знаев дека си смотан ама ........

Најверојатно Габриела ќе биде поддржана од опозицијата во Битола, женава си има одличен рејтинг.

Најверојатно Габриела ќе биде поддржана од опозицијата во Битола, женава си има одличен рејтинг.
Неточно. СДС веќе претходно објави кандидатура на Менде Куновски, а и Левица најави свој кандидат.

Никојпат не би гласал за сдс, али би бил среќен дпмне да изгуби барем 40-50к гласови целокупно од минатите избори.

Никојпат не би гласал за сдс, али би бил среќен дпмне да изгуби барем 40-50к гласови целокупно од минатите избори.
Немам ниш против ама и сдсСС да изгуби едно 100К, се разбира од последните избори.
И конечно таа партија да се дерегистрира.

Неточно. СДС веќе претходно објави кандидатура на Менде Куновски, а и Левица најави свој кандидат.
Објави, но може да се договорот да ја повлече кандидатурата, со тој Менде дали СДС ќе освои 7.000 гласа? и Левица да кандидара над 5.000 не може да биде. ВМРО во Битола тежи околу 18.000 до 22.000 гласа.

Оо каква теткица :drk::drk:
Теткицата прво беше вмро народна. Па прерипа во сдс и од таму ја избркаја. Па независна преку поинаку, па сега за градоначалник кандидат. Племе да е*ам нејзино, на коњот, пеце милески, лозановска, колбасо, наташа, двојче и друга багра шо ни го уништи градот и не изотруја.

Павлинче Печијареска Матеска, вработена во општина Прилеп....

Павлинче Печијареска Матеска, вработена во општина Прилеп....

Независни ќе се јавуваат како печурки, гласот за сдс секако ќе биде мал, па со независни сакаат да се земе доволен број гласови за предизвикување предвремени парламентарни, оваа операција смрди на бугарија и дуи.
Автоматски споено мислење:

Теткицата прво беше вмро народна. Па прерипа во сдс и од таму ја избркаја. Па независна преку поинаку, па сега за градоначалник кандидат. Племе да е*ам нејзино, на коњот, пеце милески, лозановска, колбасо, наташа, двојче и друга багра шо ни го уништи градот и не изотруја.
Нормално дека била во народна...

Независни ќе се јавуваат како печурки, гласот за сдс секако ќе биде мал, па со независни сакаат да се земе доволен број гласови за предизвикување предвремени парламентарни, оваа операција смрди на бугарија и дуи.
Brmbrm, ili te saka narod, ili ne te saka... Toa so ke ima povekje nezavisni, ne znaci deka ako tvojte rabotele ubavo, nema da imaat barem ednakva doverba so ja imaa na poslednite izbori. Ama nekako brat ne vi stima rabotata tamu vo shtabojte? Nekako narodot ne e tolku lesno testo da se mesi vo posledno a?

Brmbrm, ili te saka narod, ili ne te saka... Toa so ke ima povekje nezavisni, ne znaci deka ako tvojte rabotele ubavo, nema da imaat barem ednakva doverba so ja imaa na poslednite izbori. Ama nekako brat ne vi stima rabotata tamu vo shtabojte? Nekako narodot ne e tolku lesno testo da se mesi vo posledno a?
Ти пак се обидуваш да ме ставаш во штаб, океј, ќе видиме твоите независни што улога ќе имаат после изборите, едно биди сигурен, нема да победат.

Автоматски споено мислење:

Нормално дека била во народна...
axaxaxaxaxxaxa kandidiranje na nezavisni kandidati za gradonacalnici = shema na bugarija i dui.

siguren sum deka dui i bugarija isturaat teshki milioni evra i logistika vo najbitniot grad ovie izbori i kljucniot grad za predvremeni parlamentarni, Prilep.

dechko, samo zapadna Makedonija moze da donese predvremeni parlamentarni, potocno, ako DUI se vrati vo Tetovo i drugi albansko dominantni gradovi i opstini koi gi izgubija, kakov Prilep, kakva vrska nezavisnive imaat, ahahaha.

Ти пак се обидуваш да ме ставаш во штаб, океј, ќе видиме твоите независни што улога ќе имаат после изборите, едно биди сигурен, нема да победат.
Кандидирањето на независни кандидати секогаш е штета на големите партии, а се што е погубно за нив, i am all in.... Што да ти кажам :)

Во штаб сам си се ставаш, не те ставам јас, се степа оти ќе имало независни, ги правиш бугари и дуинг бизнис.

Во сдс сметам дека не си, така да сам си се ставаш во тој кош дете...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom