Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
За споредба се согласувам, ама па и Скопје - Центар со Виена - Центар не е баш најрелевантна. Виена има јавен превоз кој функционира за обичните граѓани. Па така да си 10 км оддалечен од центар на Виена, ќе стигнеш побрзо отколку да си на 3 километра оддалечен од центар на Скопје.

a mozes u viena da parkiras pred kafic kako u skopje i da ne te kaznat? autobus e za migranti, izbeglici i provincijalci :icon_mrgr:

За споредба се согласувам, ама па и Скопје - Центар со Виена - Центар не е баш најрелевантна. Виена има јавен превоз кој функционира за обичните граѓани. Па така да си 10 км оддалечен од центар на Виена, ќе стигнеш побрзо отколку да си на 3 километра оддалечен од центар на Скопје.
Тука не оправдувам други споредби стриктно за цената збориме. Знаеме сите каков хаос е со Скопје од превоз до ѓубре.

Незнам само идиотиве со кој памет мислат дека воз Драчево до Ѓорче ке го среди превозот.

a mozes u viena da parkiras pred kafic kako u skopje i da ne te kaznat? autobus e za migranti, izbeglici i provincijalci :icon_mrgr:
Ќе те молам да ги тргнеш мигрантите од листата, они стриктно со кола идат (бар у Шведска)

Интересно има еден апла балкански кафич у Гетеборг, интересно е што околу истиот и неколку улички во околината (збориме за околина од некои 500м од истиот) паркинг место ни со полиција не се наоѓа во работно време

Споредуваш најефтин стан во Виена у којзнае која населба или село пошто ете знаеш ти имаш луѓе, со необичен оглас за стан во Аеродром што е на 10 мин пешки од центар.

Еве дега јас истото ке го напраам за да се направам паметен. Има цели станови во Кисела Вода и Аеродром што можеш да ги изнајмиш за 300 евра.

Додека просечен работник во Виена може да плаче само за ваков стан во центар, исто 3 собен.

Кажувајте ги работите како што се а не како вие мислите дека се. Ако споредуваш Скопје центар, спореди со Виена центар. А не гета кајшто секој втор е пакистанец.

За твоја информација, не живеат во последните bezirk ("district") во Виена и да речам споредувам најлошо во Виена со најдобро во Скопје, живеат во солиден Bizirk блиску 10мин до центарот на Виена, и паричната разлика е огромна кога ќе земеш во обзир платите таму и овде споредено со киријата.

За твоја информација, не живеат во последните bezirk ("district") во Виена и да речам споредувам најлошо во Виена со најдобро во Скопје, живеат во солиден Bizirk блиску 10мин до центарот на Виена, и паричната разлика е огромна кога ќе земеш во обзир платите таму и овде споредено со киријата.

i?

abe teraj u viena ic ne se zamaraj... ne sfakam sto tolku sporeduvate... 2 razlicni grada u 2 razlicni drzavi sto nemaat nisto zaednicko...

ako ti e podobro u viena zivej tamu, ete i rodnini imas ic ne mu ja misli, ke gi spasis i skopjani i onaka gradot e veke prenaselen.

i?

abe teraj u viena ic ne se zamaraj... ne sfakam sto tolku sporeduvate... 2 razlicni grada u 2 razlicni drzavi sto nemaat nisto zaednicko...

ako ti e podobro u viena zivej tamu, ete i rodnini imas ic ne mu ja misli, ke gi spasis i skopjani i onaka gradot e veke prenaselen.

Не се секирај за мене, без пари да ми даваат стан у Скопје не би живеел во таков хаос, едино доаѓам Скопје еднаш на 2-3 месеци, правам масовен шопинг во еден ден и си заминувам, така да нема да бидам фактор во тој постоечки хаос таму, можи слободно да уживате во канцерогените честички и хаос без мене во спокој.

Не се секирај за мене, без пари да ми даваат стан у Скопје не би живеел во таков хаос, едино доаѓам Скопје еднаш на 2-3 месеци, правам масовен шопинг во еден ден и си заминувам, така да нема да бидам фактор во тој постоечки хаос таму, можи слободно да уживате во канцерогените честички и хаос без мене во спокој.
Зошто доаѓаш на шопинг во Скопје жити се? Што има Скопје ама нема Виена?

Тука не оправдувам други споредби стриктно за цената збориме. Знаеме сите каков хаос е со Скопје од превоз до ѓубре.

Незнам само идиотиве со кој памет мислат дека воз Драчево до Ѓорче ке го среди превозот.

Јавен сообраќај во град само со воз секако дека нема ништо да среди, во Шкупи понајмалку, ради неповолната пристапност на локалните станици низ градов.

Во случајов, возот би бил дополнително сретство за превоз практично по целата должина од Шкупими, како дополнување на автобускиот превоз или некој друг перспективен облик на јавен превоз.

Во покултурни средини и тоа функционира, како на пример во Белград, каде власта ги обнови старите патнички гарнитури произведени во СССР („РВР„) и ги користи (и) како приградски превоз, за спој меѓу БГ и околните сателитски/помали градови.

Зошто доаѓаш на шопинг во Скопје жити се? Што има Скопје ама нема Виена?
Zabi vajda
Автоматски споено мислење:

Истата приказна како во Белград со Украинците и Рустите.

Iako ova e eden od faktorite koj vlijaat na formiranjeto na cenata, vo nikoj slucaj ne e presudno.

Lugjeto ednostavno use ne mozhat da se svestat kakov shok bese koronata, potocno lokdaunite i printanjeto pari za ekonomijata. Visokot pari napravi takov dizbalans na pazarite vo bukvalno sekoj sektor. I toa e nepopravliva steta, nema nazad.
Vo toj haos nekoj kjari, ako investiral, a na nekoj mu se prepolovi vrednosta na parata. Po priroda na nestata najvise go naebuvaat tie so nemaat pari za da investiraat. Toa e.

Последно уредено:
Јас доаѓам еднаш на 5 години и пак ми е многу, и едвај чекам да си одам, пречесто е на 2-3 месеци.

super taka te sakame, poveke od toa ne se zamaraj :icon_mrgr: ... aj naskoro i online ako mozes da si napravis shoping uste podobro ke bide

Јас доаѓам еднаш на 5 години и пак ми е многу, и едвај чекам да си одам, пречесто е на 2-3 месеци.

ti pa ic ne moras da doagas, ionaka kuburis so pari, kazi samo gluvcite dali konecno gi resi.. :icon_mrgr:

Zabi vajda

Iako ova e eden od faktorite koj vlijaat na formiranjeto na cenata, vo nikoj slucaj ne e presudno.

Lugjeto ednostavno use ne mozhat da se svestat kakov shok bese koronata, potocno lokdaunite i printanjeto pari za ekonomijata. Visokot pari napravi takov dizbalans na pazarite vo bukvalno sekoj sektor. I toa e nepopravliva steta, nema nazad.
Vo toj haos nekoj kjari, ako investiral, a na nekoj mu se prepolovi vrednosta na parata. Po priroda na nestata najvise go naebuvaat tie so nemaat pari za da investiraat. Toa e.
На секои 3 месеци? Што е, ајкула?

На секои 3 месеци? Што е, ајкула?

ne to sfativte... on viena na razglednica ja videl, rodninite tamu mu ziveat...

si zivee u mkd u provincija nekade i si e sreken doma. si ima evropska plata, i super mu e. potpolno ispolnet mladic, ima i evrici i livadi bez sobrakaj kaj i da e :icon_mrgr:

И принтањето пара за време на корона и принтањето сега што се прави за производство на оружје и поскапената цена на ресурсите заради санкциите према Русија. Многу фактори влијаат за инфлацијата.

Мене лично многу ми се смешни овие мочковциве од вмро-сдс-учк кога ќе искочат на пресс како правеле напори да ги намалат цените де во маркетите, де на становите...и народов голта, верува.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom