Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Почитувани навивачи, симпатизери, поддржувачи на ФК Пелистер, со голема чест и задоволство ве информираме дека од вторник 19.08, ОФИЦИЈАЛНО ќе можете да купете оргинален дрес од нашиот клуб.

Историјата е испишана – сега е достапна за сите!

● По повод 80 години постоење на ФК Пелистер и 40 години верност на навивачката група Чкембари, ви го претставуваме историскиот јубилеен дрес – симбол на љубов, традиција и гордост на Битола.

Овој дрес не е само спортска опрема – тој е дел од нашата историја, нашата битка и нашата чест.

Носи ја и ти зелената боја со истата страст како генерациите што ја испишуваа историјата на Пелистер и Чкембари.

Побрзај и обезбеди го својот дел од историјата.

⚠️ Количините се ограничени!

Продажба на стадион ,,Петар Милошевски" од 17:00 ч. до 20:00 ч. (главен влез).

Сезонските влезници ќе се продаваат:
www.fcpelister.com.mk
-ДИМПО Тобако

За пакет цена, потребно е да ја носите купената сезонска карта со себе и лична карта.

Пелистер ♾️ Чкембари

Кај дресовите на фудбалерите амблемот е во ред, а на сликите за продажба боите се обратни. Само на сликите се така или ги испечатена обратно?

Околу муабетот за стадион, требаше 4 трибини одма до терен и споени.
Така некако Шкендија го градат и ќе ги кошта помалку од 10 милиони евра и ќе има капацитет веројатно 10-12 илјади.
Не знам само дали ќе искористат нешто од старите трибини пошто знам дека рушеа дел. А во Битола 7-8 милиони пукнаа само за 1 трибина.
Нешто вака требаше, со капацитет 8-10 илјади.

IMG_20250816_164802.jpg
cebra-unveils-the-design-of-a-new-football-stadium-complex-in-albania_4.jpg

Околу муабетот за стадион, требаше 4 трибини одма до терен и споени.
Така некако Шкендија го градат и ќе ги кошта помалку од 10 милиони евра и ќе има капацитет веројатно 10-12 илјади.
Не знам само дали ќе искористат нешто од старите трибини пошто знам дека рушеа дел. А во Битола 7-8 милиони пукнаа само за 1 трибина.
Нешто вака требаше, со капацитет 8-10 илјади.

Прегледај го приврзокот 453241
Прегледај го приврзокот 453242
Vaka samo ako se gradese nov na nova lokacija.Za vakvo nesto ne dozvoluva starata trubina koja e oddalecena od terenot so atletska pateka.

Inace I jas sum za kocka stadion samo za fudbal ama sega veke e kasno za takvo nesto

Vaka samo ako se gradese nov na nova lokacija.Za vakvo nesto ne dozvoluva starata trubina koja e oddalecena od terenot so atletska pateka.

Inace I jas sum za kocka stadion samo za fudbal ama sega veke e kasno za takvo nesto
Ќе се турнеше старата и ќе се градеше се наново за да е залепена до терен.

Сега е веќе касно секако за било што. Ептен ја заебаа работата со атлетската патека.

mnogu pari treba za vaka, ako dojdi nekoj sheik neka napraj na nova lokacija .. so opstinata i ova e super so iame

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Кај дресовите на фудбалерите амблемот е во ред, а на сликите за продажба боите се обратни. Само на сликите се така или ги испечатена обратно?
Само на дизајнот, исти ќе се како што се на фудбалерите. Најважно да се победи Брера во Струмица, друго се ќе биди, мора да ги турниме таму. 0-1 или 1-2.

градење стадион во македонија е промашена работа,арената во скопје цела година зјае празна

гледајки ја посетеноста во битола би рекол и 5000 седишта се многу,за одржливоста на објектот треба да има "солена" влезница кој сака да посети натпревар

Има некаде стрим од денешниот натптевар?

Ај ние отепани, овие Брера уште по отепани од нас да ти биле, освен тој Антовски шо го даде голот кај нив (а мислам и се поврзваше со трансфер кај нас), останатите му се второлигашки играчи.
Ние мака ќе мачиме цела сезона, добра е ова победа и овие 3 бода од Струмица, оти после играме со Шкупи кој можи да не дојдат воопшто, па да ја земиме службена или ќе дојдат како првото коло со младинци и ќе имаме реални шанси за победа, после то иди купот, па гости Ѓорче и тие се за нигде имаме реални шанси и таму за победа, па дома Арсими, па така во првите 5 кола, ако успејме да земиме 12 бода е огромна премија за нас, битно е вака од почетокот бодовно да се оддалечиме.

Ме нервира шо никаква дисциплина нема тимот, исто како и минатата сезона, како бе не се најде еден тренер да ги спушти на земја, прво одземање капитенската лента на Мирко, после друго, каде онакви безвеза жолти картони како на Керим го испровоцира онај црнчугата, Белиќ фрла топка бадијала за време, Здравковиќ последни минути директен црвен и Капино е обична марионета како претходните без право на глас, арно е лигата од сезона во сезона се по тиња, па му дава шанса и на тренерите за подолг престој....

капино најави уште засилувања......конечно да видиме тим што може да се носи во прва лига,потребно е воигрување за да биде уште подобра играта.......денес имаше ротации,изгледа така ќе тера сезоната,ристич мора поголема минутажа ,а мирко да се потсмири,со неговата недисциплина влијае врз останатите соиграчи ги прави исто да бидат недисциплинирани......првото имаше безвеза шут од центар иако имаше отворени 3-4 играчи напред,после му се акна на булатович кој шутна покрај голот,наместо да ги храбри сите да бидат опасност по голот,морало кон него да упатуваат топка.....нема што да се прекомбинирува кога има ситуација за шут во 16 метра треба веднаш да се загрози голот а не д се чека мирко или било кој да се отвора со цела одбрана пред голман

белич како голема најава малку ме разочара,а спировски оставен е сам да го бара местото и позицијата во средниот ред.......кико многу солиден изигра на неприродна позиција,многупати оставен сам да се снаоѓа против двајца противнички играчи на работ на шеснаесетникот,заврши одлича работа денес

капинот најави уште две-три засилувања,ете 9ката ѓупарлакот од брера нека го донесат,солиден несебичен брз играч како него би бил топ засилување

Neka ne ve zalazuva denesnata pobeda,izigravme ocajno,Brera so 5-6 mladinci + uste 2-3 od kluoa I pak se tresevme do posledna minute.Odbranata losa da bea nekoja poiskusna ekipa pak 3-4 ke ni klaea.Sredniot red ocobol nikoj ne se ockriva site so odene igrat mora da se zemi uste 2-3 izkusni igraci so koi barem protiv vakvi ekipi da izdominirame I lagano da pobedime
Sepak cestitki za pobedata 3 boda si se 3 boda.

Svajc I Bosko dobri quote drugite prosek cuden sostav izvadi Kapinot so trojca na sredina ist tip na igraci poarni od prethodnoto kolo ima uste mnogu za rabota I pak ke recam falat igraci eve se vide denes osven ristic so znaci ocko drug nema koj da pomozi od klupata znaci imame samo edna rezerva za mladinec isto samo kiko iako se mislam deka za brzo ke dobie sansa nataniel ili david posebno protiv skupi oti brera ako se slabi ovie se uste po slabi no ne smej nikoj da se potceni no pal skupi se znaj 5+ke gledaat da izgubat kako po obicaj so znaci togas e sansata da se probaat decata isto posle vo kupot protiv teteks
Vcera losa igra no rezultatot samo ke se pameti so znaci to ni trebase za samodoverba uste poarno ke bese da ne primevme gol no toa e so rekovte samo antovski kaj niv cini
Denes gi pustaat dresojte I se mislam pak ke nema za site pa trista kavgi I kletvi ke ima oti se pusteni malku dresoj za prodazba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom