Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
Razbiram, site isto mislime, duri i sekretarot na opstinata spored komentarite na fb Lesno se praj za zelezata i ogradite, sminka e da ne recam. Gruboto i golemoto se napraj i praj ( fasadata i rekojatrukcija na tribinata i podtribinskiot)
ke bidi stadionceto kukla za mesec dena

ke bidi stadionceto kukla za mesec dena
Sprema ova sto go gledame...da, ke zalici na nesto
Zad golovite, nad tulite ke ima ciradi zo zeleno crna boja na koja ke pisuva stadion Petar Milosevski i logoto na opstinata, isto i na juznata cela ke bidi pokriena so ciradi....znaci dobivme cirada stadion...
Na nieden post na facebook Borce Dimitrovski nema odgovoreno na prasanjata zosto ne i koga kje se dogradi stadionot kako sto bese na proektot, so tribini zad golovite....Togas ke bidi bombona stadionce....barem neka reci vo nekoi podobri vreminja, bitno da ne se otkazi nikoj od doizgradba na stadionot kako sto treba

Stvarno zalice na nesto starata tribina (me interesira dali tamu ke se vratat Ckembari ili ke bide novo mesto za gostinski navivaci). I znaj nekoj dali samo nova fasada prat ili konecno ke se sredat nesto pod tribinite.

Spored mene tartan patekata i cimento e vazna rabota da lici na vistisnki stadion bez diva treva i gubre na okolu. Isto taka ni e potreben semafor. Vo 2025 godina stadion bez semafor ne biva. Eve primer vo Rijeka (ova im je privremen stadion dodeka go gradat noviot na Kantrida) kako izlgeda so montazna tribina. Nekime montazni no privremeno bi bilo poarno odnego da se renovirat ili pak sminkat (pamtam edno vreme zeleno bela boja gi ofarbaja) dzidojte raspadnati. Uste me nervira tie slepcite so gi isekoja topolite bez planski :tapp: godini pominaja a nisto ne izgradija samo so ja unistija unikatnosta na stadionot.

Attachments

• 42187742252_b8cee01961_b.jpg
    42187742252_b8cee01961_b.jpg
    170,3 KB · Прегледи: 29
Железата низ трибина треба да се одстранат а белата ограда да се одстрани и замеми со помала по соодветна вака па првите редој ќе се безкорисни, исто тартан дур не се нареди и не се решат со ѕидојте од зад гол џабе.
isto i na novata trebina treba da se trgni ogradata, kaj mu teknuvat takvi glupi izvedbi prvite 3reda samo za slusanje na utakmicata sluzat.

Ke se vratime na maticnata tribina, semafor ke ima, ke ima i sanitarni jazli....spored mene trebase i so beli stolcinja da bidi ispisano Bitola, ama izgleda to e naucma fantastika za izveduvacite, kako sto bese slucajot so novata tribina kade so gmasopis bese napisano FK Pelister i to dva pati, za da posle so pomos na eden nas clen i so Mitko bese koregirano vo Pelister, kako sto treba da lici

Јас да се прашвам никогаш нема да ги изградам тие трибини позади голови како шо е ебаниот прокет за стадионот таа потковица нема на ништо да личи 50 метра зад голот со пет десет реда за публика барањето беше јасно уште пред десет години да се напрај стадионот англиски стил но тогаш сите беа за атлетска патека од 6 ленти за некоја атлетика во Битола и некој си клуб по предлог на Димче Миновски како новинар и преставник на тој атлетски клуб и двојче со предраг од мегарон го прифатија предлогот и проектот е тој како шо е на ништо не личи инаку преодно решение беше пред некоја година да се постават монтажни трибини како во Струмица арно ама Наташа не сакаше да потпиши да не одговара кривично и тоа отпадна па сега последно пред месец дена се изгласа на совет 1,1 милион евра за атлетска патека и таму за фрлање ѓуле шо ти знам скок во далечина да има околу стадионот шо значи едино решение е сега да се до изгради позади голови и тоа од следната или некоја друга година кога ќе му заврши концесијата на ѕиу од император но пак ќе речам тоа не знам колку е паметно и работата е сега со реновирањето на страна трибина да се види исплатливоста и посетеноста ако има доволен број на гледачи лесно можи да го истуркаме и добиеме тоа но ако чоек нема како шо нема не знам за шо би се барало да добиеме трибини зад гол уџум назад зад гол поарно да се напрат два три помошни терени прво оти нема кај да тренираме одиме црно буки шо ти знам кравари по селата оти нема еден ебан терен за тренинг години уназад да не зборам дека имаме преку 1000 деца во школите во градот заедно со клубот ако не се лажам беа преку 520 деца само во Пелистер и сите тренираат на ќумурното играчиште плус за салата дека не исполнува никакви услови дека треба нова но и таму грешат гледам сакаат да биди само со 5000 капацитет шо е многу малку но едно е добро шо ќе биди нова на нова локација нема да ја туркаат страна сала како за стадионот каде направија голема грешка шо не го оставија постоечкиот и од корен да направат нов на друго место па да имавме два оти вака години немавме ниту еден па одевме Новаци и Прилеп да играме дури се праеше новата трибина долга и широка е темата и едно е добро шо сите овие години уназад колку толку се има слух и се прај нешто со општински пари шо ќе остани за век и веков за децата наши друга работа поарно да има циради зад голови од колку ништо плус семафор нови седишта за резервите оти до вчера беа тополите зад гол ваму беше змијарник и кафе шо даваше на владица таткому сега ги гледав сликите уназад од ко се почна стадионот како изгледаше тоа на ништо не лиечеше сега колку толку се средува и ќе исполнува услови уште машини како овие од ффм да купиме за одржување ќе биди супер едино проблем е влагата и подземните води шо се на двете трибини за шо треба да се најди решение другото ќе се среди полека но сигурно само некој треба да бара и да сака после е на другите да го направат но пак ќе речам од тоа кај бевме каде сме сега има напредок а другото од сите нас зависи шо ќе остани во град0т

За фудбалот рековме дека фалат играчи има нешто муабети дека се бараат па ќе видиме но интересно е шо Новаци кој беше пред згаснување пред некој ден сега најверојатно ќе се консолидира и биди јак а со тоа се надевам и на соработка за да биди Пелистер Б тим па да одат таму децата на калење исто и во трета лига во Тумбе Кафе или некој друг клуб да не ги губиме еден куп дечиња за џабе но за тоа треба многу суети и его да паднат и да се напрај соработка да имаме филијала а не конкуренција и противници се надевам дека се ќе биди како шо треба и ќе видиме за брзо дали нешто ќе се договорат оти мора да се гледа интересот пред се на Пелистер после се друго !

Јас да се прашвам никогаш нема да ги изградам тие трибини позади голови како шо е ебаниот прокет за стадионот таа потковица нема на ништо да личи 50 метра зад голот со пет десет реда за публика барањето беше јасно уште пред десет години да се напрај стадионот англиски стил но тогаш сите беа за атлетска патека од 6 ленти за некоја атлетика во Битола и некој си клуб по предлог на Димче Миновски како новинар и преставник на тој атлетски клуб и двојче со предраг од мегарон го прифатија предлогот и проектот е тој како шо е на ништо не личи инаку преодно решение беше пред некоја година да се постават монтажни трибини како во Струмица арно ама Наташа не сакаше да потпиши да не одговара кривично и тоа отпадна па сега последно пред месец дена се изгласа на совет 1,1 милион евра за атлетска патека и таму за фрлање ѓуле шо ти знам скок во далечина да има околу стадионот шо значи едино решение е сега да се до изгради позади голови и тоа од следната или некоја друга година кога ќе му заврши концесијата на ѕиу од император но пак ќе речам тоа не знам колку е паметно и работата е сега со реновирањето на страна трибина да се види исплатливоста и посетеноста ако има доволен број на гледачи лесно можи да го истуркаме и добиеме тоа но ако чоек нема како шо нема не знам за шо би се барало да добиеме трибини зад гол уџум назад зад гол поарно да се напрат два три помошни терени прво оти нема кај да тренираме одиме црно буки шо ти знам кравари по селата оти нема еден ебан терен за тренинг години уназад да не зборам дека имаме преку 1000 деца во школите во градот заедно со клубот ако не се лажам беа преку 520 деца само во Пелистер и сите тренираат на ќумурното играчиште плус за салата дека не исполнува никакви услови дека треба нова но и таму грешат гледам сакаат да биди само со 5000 капацитет шо е многу малку но едно е добро шо ќе биди нова на нова локација нема да ја туркаат страна сала како за стадионот каде направија голема грешка шо не го оставија постоечкиот и од корен да направат нов на друго место па да имавме два оти вака години немавме ниту еден па одевме Новаци и Прилеп да играме дури се праеше новата трибина долга и широка е темата и едно е добро шо сите овие години уназад колку толку се има слух и се прај нешто со општински пари шо ќе остани за век и веков за децата наши друга работа поарно да има циради зад голови од колку ништо плус семафор нови седишта за резервите оти до вчера беа тополите зад гол ваму беше змијарник и кафе шо даваше на владица таткому сега ги гледав сликите уназад од ко се почна стадионот како изгледаше тоа на ништо не лиечеше сега колку толку се средува и ќе исполнува услови уште машини како овие од ффм да купиме за одржување ќе биди супер едино проблем е влагата и подземните води шо се на двете трибини за шо треба да се најди решение другото ќе се среди полека но сигурно само некој треба да бара и да сака после е на другите да го направат но пак ќе речам од тоа кај бевме каде сме сега има напредок а другото од сите нас зависи шо ќе остани во град0т

За фудбалот рековме дека фалат играчи има нешто муабети дека се бараат па ќе видиме но интересно е шо Новаци кој беше пред згаснување пред некој ден сега најверојатно ќе се консолидира и биди јак а со тоа се надевам и на соработка за да биди Пелистер Б тим па да одат таму децата на калење исто и во трета лига во Тумбе Кафе или некој друг клуб да не ги губиме еден куп дечиња за џабе но за тоа треба многу суети и его да паднат и да се напрај соработка да имаме филијала а не конкуренција и противници се надевам дека се ќе биди како шо треба и ќе видиме за брзо дали нешто ќе се договорат оти мора да се гледа интересот пред се на Пелистер после се друго !
Ne e rabotata dali jas se prasvam ili ti, dali jas sakam ili ti ne.
Rabotata e vo toa sto nieden zapocnat proekt ne e dosvrsen do kraj.
Pocnato, nedovrseno ...... ostaeno osakateno.... togas i severnata tribina so svojata zakrivenost ja gubi logikata, bez vrska so starata tribina
Sepak, ako se dogradi kje zalici na vistinski stadion, ne se raboti samo za brojot na sedista.... nemozi nekoj sega da odluci deka dosta e, nivnite funkcii minlivi se...
Jas ke glasam na site izbori za tie sto ke vetat deka ke go doizgradat i za site novi kapitalni proekti vo mojot grad.

Кога веќе го истуркаја проектот за стадион со олимписка патека, кој за мене е тотално промашување можеа да напрат барем таков да личи на нешто. Во време кога цел свет ги реновира стадионите од олимписки во фудбалски ние го прајме обратното.

Место да се градат тие трибини зад голојте многу подобро решение беше старата да се турни и да се изгради нова иста како оваја шо се изгради сега. Тие трибини зад гол ни ќе се вклопат во изгледот ни пак некогаш ке се користат.

Нешто како на сликата мислам е најдобро решение од ситуацијата во која се наоѓаме. Плус да се додај олимписката патека барем ке личи на нешто

Attachments

• 20221104_121203.jpg
    20221104_121203.jpg
    136,6 KB · Прегледи: 55
Interesni mi se site so kazvat deka starata tribina trebalo da se truni. Samo uste da kazea od kade pari. DA ja rusis kosta iljadnici evra, a za nova pak da izgradis kako severnata kosta minimum 8 milioni evra ako ne i poke. Malku letame so pameto. Znajme site kako e najubo i kako treba ama treba da si vidime i vo dzebo. Ne sme real ni barsa. Se fativme za estetika a prvo treba ednas da vidime dali sme spremini dvete tribni da gi napolnime? Skapi igracki se ovie, mnogu klubovi nemaat ni sopstven stadion a za klub kako nasiot i liga stadion so 10K kapacitet e premija. Mozi maksimir e poubav estetski....

Interesni mi se site so kazvat deka starata tribina trebalo da se truni. Samo uste da kazea od kade pari. DA ja rusis kosta iljadnici evra, a za nova pak da izgradis kako severnata kosta minimum 8 milioni evra ako ne i poke. Malku letame so pameto. Znajme site kako e najubo i kako treba ama treba da si vidime i vo dzebo. Ne sme real ni barsa. Se fativme za estetika a prvo treba ednas da vidime dali sme spremini dvete tribni da gi napolnime? Skapi igracki se ovie, mnogu klubovi nemaat ni sopstven stadion a za klub kako nasiot i liga stadion so 10K kapacitet e premija. Mozi maksimir e poubav estetski....
Ne se samo parite okolu turkaneto na starata I gradene ne nejzino mesto nova tribina,najgolem problem e prostorot odnosno za tribina kako so e novata treba da se dislocira I patot so vrvi pokraj nea I eden kup drugi promeni koi treba da se napravat ili so drugi zboroj,toa e naucna fantastika.
Nie ne mozime da ja nasminkame starata trubina kako so treba vie sakata da ja turnime I identicna da ja napravime.Vo pravo e JOE prvo ovaj kapacitet od 8000-9000 gledaci da go napolnome pa posle da se bara da se vitka zad golojte.

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE

Изградба на стадион е голем финансиски товар посебно ако го финансира општината. Но од друга страна е и инвестиција за долготрајна употреба, се разбира со редовно одржување.

Дека ќе кошта пари да се турни сега веќе старата и изгради нова, да ке кошта. Дали во проектот се предвидени трибини зад гол?да предвидени се. Ти гарантирам дека ако се напрат тие ем шо нема да се користат (освен ако Чкембари не се префрлат таму) ем стадионот нема да личи на ништо и после 20 годни ке бараме да се преправа исто како хрватите шо се зафркнаја со Максимир. Да не заборајме дека и тие ке коштат одредена сума на пари. Незнам колку точно кошташе новата, ама иста таква на спротивната страна би била поевтина спрема неа пошто нема да има потреба од соблекувални, канцелари, места за VIP и новинари....

Подобро е да се дај некој денар плус и нештото да биди напраено како шо треба.

1 - Copy.jpgУспеав да го најдам проектот и спрема ова шо го гледам и со зелени линии го означив има можност да се вклопи старата трибина само фалат уште 2 трибини на аглите (набоено е со зелено) само работата е шо траката за 100 метри спринт и 110 метри со пречки влегува баш во тие 2 трибинчиња на аглите шо ги нема. Има примери од тракви стадиони само ме мрзи да барамкај шо нема само мал дел од тие трибинчиња за да ја собери спринт патеката. Е сега ова не е класична атлетска патека за олимписки стадион (за среќа) туку со 6 ленти шо се доближани до трибините. Стандардниот атлетски стадион има 9 и плус многу место помеѓу последна лента и трибината па треба со двоглед да гледаш утакмица. Во однос на то помала е штетата спрема градски стадион во скопје ама огромна е штетата шо немаме чисто фудбалски и со монтажните трибини зад головите со донацијата од уефа ќе беше готов стадионот летово. Дали знај некој шо ќе се случи со просторот под старата трибина и со соблекувалните таму како и со гулабарникот од кај шо излегваја фудбалерите? и уште една работа мислам дека не е предвидена трибина зад гол према базенот, можи на сликите има ама на проектот не гледам...

Attachments

• 11.png
    11.png
    196,6 KB · Прегледи: 36
Целиот проект можеше и мораше подобро да се изведи, вака ќе остани пак незавршена дисфунклционална целина а се шо требаше да се напрај нова коцка трибина со вип,соблекувални,клубски простори итн. Капацитет 4000 и зад голој помали коцка трибини со капацитет од 1500 до 2000, ќе дојдевме до некој идеален капацитет од 12000 и старата ќе дојдеше во склоп со останатите.IMG_7993.jpegIMG_7992.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom