Русија - смена во надворешната политика?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
У главата на портокаловиот :rolleyes:
Буквално тоа го кажал. Преседникот на САД... Путин нормално не се замара со циркузи наменети за јавност. За тоа е задолжен Медведев. :)

Според руската телевизија, сè оди совршено. Киев е освоен, НАТО плаче, а Путин лично вози тенк низ Champs-Élysées. Во реалноста ? Армија што бега со пушкомитралези од 1960, мобилизирани дедовци со астма и ‘херои’ што гаѓаат училишта за да спасат деца од учење англиски. Светска сила ? Да, ако светска сила значи да молиш Северна Кореја за платени војници и муниција. Браво за царот, уште малку и ќе освои нова мета сопствената економија. На крајот ќе јадат леб и сол.

Според руската телевизија, сè оди совршено. Киев е освоен, НАТО плаче, а Путин лично вози тенк низ Champs-Élysées. Во реалноста ? Армија што бега со пушкомитралези од 1960, мобилизирани дедовци со астма и ‘херои’ што гаѓаат училишта за да спасат деца од учење англиски. Светска сила ? Да, ако светска сила значи да молиш Северна Кореја за платени војници и муниција. Браво за царот, уште малку и ќе освои нова мета сопствената економија. На крајот ќе јадат леб и сол.
Абе ботови уште паѓате на пропагандава од пред 3 год дека Русија војува со оружје од прва светска војна ?!
Уште мислиш дека русите немаат што да јадат ?
Па имаш луѓе на форумов што се у Русија и што го тврдат спротивното, а ја имам 3-4 украинци што ги запознав што ми кажаа отворено колку Украина победува.
Не биди глупчо. Укључи го мозокот.м Главата не служи само за носење капа и праење фризура.

Абе ботови уште паѓате на пропагандава од пред 3 год дека Русија војува со оружје од прва светска војна ?!
Уште мислиш дека русите немаат што да јадат ?
Па имаш луѓе на форумов што се у Русија и што го тврдат спротивното, а ја имам 3-4 украинци што ги запознав што ми кажаа отворено колку Украина победува.
Не биди глупчо. Укључи го мозокот.м Главата не служи само за носење капа и праење фризура.
Опа, експерт за геополитика од прва клупа! Се гледа дека си го положил предметот Војна според Вибер сведоци. Браво! Сигурно и Путин се консултира со твоите извори од форумов пред да испрати нова колона дедовци со астма на фронт. А тоа дека ‘Русија цветa’, да, баш затоа молат Северна Кореја за муниција и ги плаќаат војниците со бонуси колку една гарсоњера во Саратов. Ако ова е победа, тогаш замисли како изгледа поразот. Ајде, продолжи, многу е забавно да слушаме анализа од човек што мисли дека економија се мери по должината на редот за вотка.

Опа, експерт за геополитика од прва клупа! Се гледа дека си го положил предметот Војна според Вибер сведоци. Браво! Сигурно и Путин се консултира со твоите извори од форумов пред да испрати нова колона дедовци со астма на фронт. А тоа дека ‘Русија цветa’, да, баш затоа молат Северна Кореја за муниција и ги плаќаат војниците со бонуси колку една гарсоњера во Саратов. Ако ова е победа, тогаш замисли како изгледа поразот. Ајде, продолжи, многу е забавно да слушаме анализа од човек што мисли дека економија се мери по должината на редот за вотка.

Јаја овој со промтовите од chatGpt. Ооооо турчин глупав, сите ai агенти собери ги. Пак копук во тоа тиквата ќе со бидеш

Па имаш луѓе на форумов што се у Русија
Кас живеам у Русија 16 години, и одговорнп тврдам дека стандардот на живот сега е многу боље одколку пред војнава

Кас живеам у Русија 16 години, и одговорнп тврдам дека стандардот на живот сега е многу боље одколку пред војнава
pa poleka projde toj prvicen shok i poleka veke za se treba da ima domasni ili drugi zameni koj vo golema mera se i poeftini i podobri produkti. rusija posle vojnata ke bide znacitelno pojaka drzava.

Требаше Украина да се случи и да им ги блокираат сметките на елитата во Русија на Запад. За да им текне колку е сатот. Убаво беше профитот од Русија кога го трошеа на Запад. Малце е. Треба се да им го испичкаат западњациве. Поради таков мајнд сет, Русија сеуште неможе да се развива во насоката во која треба да се движи. Многу работа имаат Русите.

Јаја овој со промтовите од chatGpt. Ооооо турчин глупав, сите ai агенти собери ги. Пак копук во тоа тиквата ќе со бидеш
Ејјјј си знаел и ти за промтови. Браво. А иначе добро така нека биде..

Упссс… имаш барем основно завршено ? Или средно ? Ме интересира онака...

Последно уредено:
Знам. Затоа и му спомнав на чат гпт ботов што се потпишал Организација на Обединети Нации.

Знам. Затоа и му спомнав на чат гпт ботов што се потпишал Организација на Обединети Нации.
Од 2008'ма година сум на Кајгана и секој член го знам каква сорта е и тебе вклучително. Не ме фасцинира што си научил зборчиња како ChatGPT, промптови и слично,тоа не е доказ за знаење. Ако мислиш ти и таквите како тебе дека знаете нешто, еве јавна понуда: ајде TikTok лајв, која сакаш тема. Таму ќе се види кој знае, а кој само глуми паметен зад тастатура.

Plati vo Rusija
Izvor Stanimir Dobrev via Twitter

Last data we have is for April when Rosstat lists it as 97 375 . The median salary is 67 000. However it's very uneven between regions as in some the average is over 170-180 000 rubles and in some it's below 50 000. Chukotka has the highest at over 190 000 and Ingushetia the lowest at over 40 000.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom