Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Е па ајде тогаш нека иде О Биле Билјано од мене, а ти можеш да си ја ставиш од Октавијан ако сакаш.Можат третата и четвртата. Првата во 10 скопски локали да влеземе во 12 ќе ја чуеме. Таа на Ефто не е од познатите, ама е Ефто. Третата ми беше мене во потесен избор ако никој друг не ја стави. Ама и сто песни да се постираат, пак ќе најдам некоја затоа оставив предност за другите.
Е па ајде тогаш нека иде О Биле Билјано од мене, а ти можеш да си ја ставиш од Октавијан ако сакаш.
Автоматски споено мислење:
Инаку и оваа ја заборавив, и оваа веројатно можеше да влезе во конкуренција, ама ај, да не менувам сега, ќе останам со О Биле, Билјано.
![]()
KOKTEL - SLUGA I CAR
Spotot vo koj glumese Marija Radulovic. Grupata Koktel napravi odlicna kariera, prekrasni pesni.www.youtube.com
Не е ништо тоа во споредба со ова злодело:Очигледно треба посебно такмичење на тема "прва половина на 90'те, туѓ срам ме јаде"!
И кога ќе се сетам на ликови како Ристо Бомбата, сега ме фаќа срам, ми иде да се поттурам со пепел
Па Куку Леле (pun intended)
а-ууу кои с*ања се снимале и пуштале по ТВ и радио...
Дното на поп-музиката во Македонија, кое мислам никој и никогаш нема да го достигне!
Хмммм , незнам дали оваа песна ги исполнува условите на тремава , оти сепак Интервали беа прилично популарни пред 30+ години кај одредена група на слушатели ама мислам дека генерацијава шо има под 30 години појма нема кои се .
П.С. @Sussaro , алал да ти е шо ти текна за словенката од Пинаколада , ко бев тинејџер ми беше ептен секси
Не, не, ќе останам со О Биле Билјано, сепак. Таа песна ме потсеќа на убави денови и многу ми е позитивен типот со маица со Гарфилд на сред Макфест.
Почнаа сами да излегуваат на YT, инаку. Еве и оваа се појави, многу ја сакав кога излезе, некаде крај на 90-ти беше чинам:
![]()
А на темата - не знам колку сте упатени, ама имаме ние и прилично активна инди поп сцена (иако кај нас речиси се е инди, нема некои изведувачи зад кои стојат големи продукции, освен можеби Каролина денес и Тоше некогаш, ама сепак, ова ептен се разликува и по звук од mainstream поп-от денес кај нас). Пример за некои изведувачи вака на кои ми текнува од прва: Дина Јашари, Миа Перевска (на Пере од Нокаут малата), Тамара Стојковска, Yon Idy, плус во таа категорија можат да влезат и Дупер, Пијан Славеј, па дури и Funk Shui до некаде. Од изведувачите кои не живеат во Македонија и пејат на англиски, ама пак во некој indie pop правец ми текнува на Јова Радеска и Боби Андонов - и двајцата релативно познати надвор, а ретко кој ги знае тука.
Дина е златно девојче! Многу талентирана и прекрасен вокал. Штета што не е попозната, но кога ќе размислам, може и подобро што не е. Ако не си ги слушал другите што ги спомнав погоре, ѕирни ги. Мене и Јон ми е врв! Дечкото стварно има талент и ако му се поклопат коцките, мислам дека може да догура далеку и во светски рамки. Годинава беше еден од тимот композитори на песната што ја претставуваше Грузија на Евровизија. Оваа ми е омилена мене:Дина Јашари ми е срцка и ја обожавам, ја имам гледано може 10 пати што како самостојни концерти што во рамки на некои фестивали.
Дина е златно девојче! Многу талентирана и прекрасен вокал. Штета што не е попозната, но кога ќе размислам, може и подобро што не е. Ако не си ги слушал другите што ги спомнав погоре, ѕирни ги. Мене и Јон ми е врв! Дечкото стварно има талент и ако му се поклопат коцките, мислам дека може да догура далеку и во светски рамки. Годинава беше еден од тимот композитори на песната што ја претставуваше Грузија на Евровизија. Оваа ми е омилена мене:
А што е најинтересно, тие поим немаат дека имаат нешто добро. А и да го слушнат, нема ни да сфатат колку е добар, така што - останува тоа дека Јон си е наш.А да, го боцнав еднаш puno дека не се само тоа нивниот арапски турбофолк туку дека имаат и добро, јас Blood Red му ја сакам.
So mu falese be na Risto Bombata. Ako ne se lazam najpovekje kaseti ima prodaeno i toa legalno. Za napraeni kopiii i presnimvanja ic da ne zborame.Очигледно треба посебно такмичење на тема "прва половина на 90'те, туѓ срам ме јаде"!
И кога ќе се сетам на ликови како Ристо Бомбата, сега ме фаќа срам, ми иде да се поттурам со пепел
Па Куку Леле (pun intended)
а-ууу кои с*ања се снимале и пуштале по ТВ и радио...
Дното на поп-музиката во Македонија, кое мислам никој и никогаш нема да го достигне!
Подоцна имаше Кристијан и нормални песни:
Тука па баш му отиде надоле кариерата. Толку беше јако устсновен како Ристо Бомбата, што публиката не прифаќаше ниедна друга верзија од него.
Добар и продуктивен музичар во секој случај.