Заедничко патување - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Заедничко патување? ммм.. доколку врската трае кратко има само една цел, да не кажувам која пошо на секој ке му текне која е, како и што би му текнало на секој кога би бил на одмор со партнер/ка со кој е пократко време, а кога би била подолга врска мислам дека тоа би било нешто екстра за да двајцата станат неразделни или засекогаш разделени, а тоа е се, заради 24 часовниот период проследен во неколку денови што ке го поминат заедно.

Dzings напиша:
Zavisi od periodot na zivotot i mestoto kade patuvash, ako idesh na planina ili na 'pust' ostrov se ide so devojka a ako idesh ibica, bodrum ili varna se ide solo zashto ke ti padne 'merakot' koga ke bidesh so vrzani race tamu. Imav edna losha situacija jas so devojka a do mene dve TOP-TOPLESS shveganki- kletva na godinata!!! A vo nashi uslovi bi izgledalo vaka: So devojka -dojran ili asamati ili pelister a solo- ohrid ili mavrovo ili krushevo...:smir:
Тие Швеганките значи , само за зијан се :)
Јас пак баш напротив сакам , со партнер на прометно забавно место , да се забавуваме , да се ужива и шмека а пак на рехабилитација на Пелистер дефинитво сакам сама со евентуално една добра книга .

не би прифатила,зашто не го познавам добро и незнам што може да очекувам од него.Ке почекам барем да помине некое време и да го заопзнаам подобро, па тогаш може пред тоа не :nenene:

jas ne bi...
nema shansi da go gledam 24 casa... moze da pojdeme razlicno pa da si izlagame kako tuka.. inaku zaedno dvajcata.. pa nedaj boze so parovi drugi...
ma ke se ubieme nie

Таман гледав за патување и ја пронајдов темава.Дали ќе тргнете на патување со човек за кој релативно малку знаете и кратко се познавате?

Без разлика колкава е врската, дали кратка или долга, ако самата чувствувам дека со таа личност можам да се опуштам, и се запознаеме добро(каков е тој каква сум јас), нормално дека ќе одам на патување, исто како да одам со сестра ми или другарка, ќе имам чуство дека го познавам цел живот и нема да има проблем :)

Не. И да се знаеме подолго. Одење на одмор и запознавање со фамилија - само кога ќе решам дека сакам со него сериозно да заглибам, не претходно. Сега сум посигурна од секогаш во тоа!

Не, патување би ја добило својата смисла кога ќе отидам со моите најомилени другарки, каде би сакала слобода и забава. А сигурно не би ме држел само за рака, и не би ми правел полжавчиња во косата на некое одморче. Треба да имаме подооолга врска, да се познаваме како дишиме и двајцата за да се согласам:smir:

Таман гледав за патување и ја пронајдов темава.Дали ќе тргнете на патување со човек за кој релативно малку знаете и кратко се познавате?

Да ако ни е компатибилен internary од едноставна причина за да поделам трошоци околу патувањето и да имаш кој да те слика наоколу :).

Да, ама само некаде во близина, за да можам да се вратам сама ако ме заебе :). Например, патување до Охрид е баш фин тест на компатибилност и согласување во почетокот на врската. Да видам каков е/колку ќе се согласуваме кога сме уморни, нервозни, небањати .. да се уверам дека човекот вреди да вложувам во врската понатаму.

Двајца новајлии на заедничко патување баш и не ми оди. Уште не знаат кој со што сака да патува повеќе, а да договорат таква поголема работа? Не.
А за малку подолгичка врска, каде и двајцата сакаат да имаат повеќе денови кои би си ги посветиле еден на друг, зошто да не. Така ќе се запознаат уште повеќе, ќе си ги видат своите предности и маани, па кога ќе се вратат од тоа патување или ќе се сакаат уште повеќе или па ќе раскинат. Добро е тоа секако ... сеедно што и да се случи на крај, тоа е едно искуство повеќе, кое барем додека трае е убаво:)

зависи од партнерот а тоа би било баш супер да го видиш како се буди покрај тебе саканата/саканиот со сите свои слабости и маани подобро се запознаваш и проучуваш како би одел заедничкиот живот доколку би се ожениле/омажиле

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom