Заедничко патување - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Го преживеавте првиот состанок, првиот бакнеж и неколку заеднички ноќи, но дали е дојдено време да ги грабнете патничките торби и да тргнете на првото заедничко патување? Без разлика дали ќе се одлучите да отидете некаде на викенд, или пак да отидете на подолг годишен одмор, може да излезе дека вашата одлука е многу покомплицирана од што мислите. Но пред да ги резервирате картите .. поставете си го прашањето дали сте подготвени секој момент да го поминете заедно? Дали ве привлекуваат исти дестинации? И дали сте доволно блиски да одите на едно такво патување со партнерот, патување на кое знаете дека доколку тој не е со вас може да се деси свашта. Па .. заедничко патување да или не?:wink:

Двајца новајлии на заедничко патување баш и не ми оди. Уште не знаат кој со што сака да патува повеќе, а да договорат таква поголема работа? Не.
А за малку подолгичка врска, каде и двајцата сакаат да имаат повеќе денови кои би си ги посветиле еден на друг, зошто да не. Така ќе се запознаат уште повеќе, ќе си ги видат своите предности и маани, па кога ќе се вратат од тоа патување или ќе се сакаат уште повеќе или па ќе раскинат. Добро е тоа секако ... сеедно што и да се случи на крај, тоа е едно искуство повеќе, кое барем додека трае е убаво:)

Iskreno da ti kazam bi prifatil duri i so nekoja devojka potpolno nepoznata,nekoja koja bi ja nasol da kazeme ovdeka na kajgana a ne so nekoja so koja sum vec nekoe vreme.Bez razlika dali ne privlekuvaat isti raboti i bez razlika dali imame isi vkusovi,siguren sum deka bi si pominale odlicen odmor so ogled na toa deka se naodjame na mesto kade mozeme da se zapoznaeme mnogu dobro,a i nie maskite retko koga se pretstavuvame vo vistinsko svetlo,sto znaci deka nie sme navistina tolerantni so devojki so koi sme se stotuku zapoznale ili sme vo vrska kraatko vreme.

Ако е ептен кратка врската - не. Ќе се заморам од човекот уште пред да го запознаам. Сакам полека да ми течат работите.

Зависи. Најмногу од тоа што е целта на тие дестинации. Јас лично сум авантурист по дух и сакам патувања без оглед каде но секако со причина...зошто? Не би сакала никако да отидам некаде каде што ќе се излежавам на плажи на пример или поголем дел од времето да го поминам во соба:nenene: Сакам да шетам постојано, да апсорбирам се што е непознато, невидено а на патувањата тоа е скоро се.
Затоа баш и би се двоумела дали би отишла на такво патување со некој кој кратко време е со мене....можно е да имаме сосема различни гледишта на патувањата, викендите или одмори, па да испадне од готово вересија....Евентуално во предвид би дошло заедничко кратко патување во смисла, бегање од обврските, одмор и посветување на повеќе време еден на друг.

Па...ако е ептен тазе врската мислам дека не иде баш одма заедничко патување, али ако се угоде малце подугачко зашо да не...баш би сакала со дечкото да идам на патување мислам дека супер би ни било:wub::wub::wub:

:oftopic:А бе .. ќе ве е*ам сите. Што сте се фатиле со тоа ако е ептен кратка врската .. нека е два месеци. Би отишле?:pos:

Аааа....па ја по други памети идам...глеам другите шо напишале и така си го сфатив:pos::pos::pos:...Иначе за мене ја би идела...баш ТОП би си поминала:je:

Од мое искуство кое се случи минатото лето поминато во државата на љубовта Франција со тогашната пресно 1 месечна девојка е моето незаборавно и најлудно патување со девојка што многу малко ја знаев. Многу појако е тоа да си со некој што го знаеш многу малку од колку со некој што го знаеш доволно. На секој би му препорачал да оди на такво патување ако има шанса и никогаш да не се предомисли на тоа дека не ја познава личноста што е до него. Пробајте и никогаш нема да зажалите :)

Hmmm pa i da e dolga ne bi otisla,a pa ne kratka od 2 meseci.Nekako teret bi mi bilo,iam nemiren duh i ako sum so taa licnost koja treba da ja impresioniram sepak nesto mi znaci,ne bi mozela taka,poise sakam sloboda,komocija da uzivam i da praam so sakam,a ne da vnimavam kako jadam,kaj so sum ostavila.Taka ke mora u vistinsko svetlo da me zapoznae,a seuste ne sum podgotvena za takvo nesto.Mislam deka e prekratko vremeto za da stane zbor za poseriozna vrska pa za da se odi,togas premnogu rano bi me zapoznal kakva sum do srz i nema da ostane nisto misteriozno i interesno.Mozebi so nekoja licnost so koja ja gledam idninata,so e premnogu seriozno:)

Патување и во двете ситуации (кратка и долга врска) си има некоја предност.
1. Кратка врска - доволно време да се запознаат, да научат што сакаат, да ги дознаат заедничките и различните карактеристики. Значи, сето она кое на пример би се одвивало месец дена, малку забрзано би било во овој случај, затоа што имаат на располагање 24 часа.
2. Долга врска - доволно време да се одморат од сите луѓе, да си посветат внимание повеќе еден на друг, да се тргнат од секојдневните случувања (кои важат и за точка 1, само што разликата е во тоа што веќе се познаваат добро овие под 2).

Навиките на партнерот најдобро можеш да ги запознаеш доколку си 24 часа со него, па одморот може добро да послужи за тоа.

Еј заедно патување никако. Ќе ти се качи на глава... најозбилно. има граници... пр. ко мал сакаш некоја играчка толку многу ама ја немаш.. и после кога ќе ја добиеш нема да ја пуштиш од раце ама по недела дена ќе ти здосади и ќе ја оставиш и никогаш веќе нема да ја земеш.

исто и со патувањево. треба малку да се разделат партнерите, да живнат што се вели... особено ако е кратка врската. ако е ептен долга може (чим издржале толку време заедно можат и еден одмор).

osamen напиша:
Iskreno da ti kazam bi prifatil duri i so nekoja devojka potpolno nepoznata,nekoja koja bi ja nasol da kazeme ovdeka na kajgana a ne so nekoja so koja sum vec nekoe vreme.Bez razlika dali ne privlekuvaat isti raboti i bez razlika dali imame isi vkusovi,siguren sum deka bi si pominale odlicen odmor so ogled na toa deka se naodjame na mesto kade mozeme da se zapoznaeme mnogu dobro,a i nie maskite retko koga se pretstavuvame vo vistinsko svetlo,sto znaci deka nie sme navistina tolerantni so devojki so koi sme se stotuku zapoznale ili sme vo vrska kraatko vreme.
Дооообро..еве да речеме прв пат се глеаш со некоја типка од форумов а типкава е напаст жив...досадна,без смисла за хумор,не знае реченица да склопи,те напнува,ти иде на живци...сеа ќе си речеш ај барем сексуално ќе се задоволуваме..ама типката не сака да чуе за секс пред брачна ноќ...и?Сигурен си дека би имале одличен одмор?
Кратка врска и заедничко патување не!Можеби типот едно ми се претставил а без маската е тешко манијачиште да не се лажеме има секакви!
Долга врска и заедничко патување-можеби ако одам со таа помисла да се одморам и да му се препуштаам тие денови само на дечкото али ако идам да се изнажуркам сепак со добро познато друштво!
Не оставам ги работите на случајност,можеби ќе си поминам топ или пак можеби тој одмор долго ќе го паметам како моја најголема непромислена грешка,на тој ризик не би се ставила сепак!

RealGirL напиша:
Дооообро..еве да речеме прв пат се глеаш со некоја типка од форумов а типкава е напаст жив...досадна,без смисла за хумор,не знае реченица да склопи,те напнува,ти иде на живци...сеа ќе си речеш ај барем сексуално ќе се задоволуваме..ама типката не сака да чуе за секс пред брачна ноќ...и?Сигурен си дека би имале одличен одмор?
Кратка врска и заедничко патување не!Можеби типот едно ми се претставил а без маската е тешко манијачиште да не се лажеме има секакви!
Долга врска и заедничко патување-можеби ако одам со таа помисла да се одморам и да му се препуштаам тие денови само на дечкото али ако идам да се изнажуркам сепак со добро познато друштво!
Не оставам ги работите на случајност,можеби ќе си поминам топ или пак можеби тој одмор долго ќе го паметам како моја најголема непромислена грешка,на тој ризик не би се ставила сепак!

Eve tebe ne te znam,ama siguren sum deka bi si prosol ubavo so tebe.pa ako treba zborovite so klesti da i gi vadam,da nemas smisol za humor i neznam sto drugo,siguren sum deka ne bi se pokajal.Mislam deka sum dovolno sposoben da samiot ja napravam zabavata i da ni bide ubavo na obajcata.A baska sto sum gi istreniral zivcite,da mi se cini ne postoi rabota koja ke me iznervira a i pred toa sum dosta toleranten,taka da kolku i da ne mi se dopadja nesto proadjam preku toa.Dodeka za zenskite toa e vece drugo,sto velis ima manijacista i potpolno se slozuvam za toa za tebe.Ama ti si zensko a jas sum masko i toa e golema razlika.

Па одмор е да се одмориш, дефинитивно да за одење со некоја предоговорена девојка.
Онака легнуваш, пуцкаш со прст на кур ти седнува, после ја праќаш да оди да види што има за јадење, ако не е убаво, си планираш каде да одите да каснете. да не треба да се малтретираш со наоѓање на некоја и за тоа треба време, а човек сака на одмор да биде мрзлив, не да се претргнува.
И најубаво е д а е некоја тазе врска 3 месеца макс, бидејќи кога си долго со неа, тапа е бе, знаеш што фаци прави, како стенка, како меша, не те возбудува ич веќе. Ќе ти упропасти одмор.
Нешто ново кое може со нешто да те изненади и тоа нешто да не биде од барби или некој глуп женски магазин прочитано.
Разликата помеѓу тоа дали со девојка доаѓаш или таму ќе бараш исто ти е ко дали си резервирал во хотел или ќе бараш приватно кога ќе стигнеш и има голема шанса некоја вечер во кола да преспиеш.
Али се си зависи од човекот, колку е авантурист. Некој тоа го сака..На мене ми се доста авантури во секојдневието, сакам мир и средено да ми е се на одмор кога одам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom