Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Нели било слободно да се отиде...
По таа логика во било која држава и да отидеш, колку и да е слободна за движење, ќе наидеш на гето што ни полиција не стапнува.

Балканските Земји релативно се најбезопасните држави за живот, колку и да го негираме тоа. Што ќе биде за 10 години не знам, ама во било кој главен град од ЕксЈу државите, Бугарија, Грција, да отидеш на полноќ ќе имаш 0% опасност да бидеш нападнат.

По таа логика во било која држава и да отидеш, колку и да е слободна за движење, ќе наидеш на гето што ни полиција не стапнува.

Значи....не ќе е слободно....

И да можеш слободно да отидеш, што ќе прајш у Арачиново еве објасни?

ne e toa poentata...

prilep ima cista voda?

kolku cesto imame restrikcii/popravki na elektricnata mreza ili vodovod? na zapad toa e ednas u 10tina godini ako nesto popravaat kaj tebe na ulica i ne nasle nacin kako da povrzat nesto na kratkorocno za ni toj period da ne si bez servis, plus go pravat u nekoj bosh saati od 2 do 6 sabajle koga ne smetaat i imas najavi so nedeli unapred... daleku sme od top 10%

Каде е слободно според тебе? Кажи една држава.

Кои се мерилата за „општ квалитет на живот„ во држава која е персонален и институционален гнилеж?...

И како се најдовме во „топ 10%„....нешто како 4-та економија во Европа, според умот од Мицика?
Ваљда дека не сереме по улици ко индијцине. 20% веројатност да се родиш во Индија, заебано пичкамуматер.

Тоа што умираат бебиња, родилики, деца по болници, багра корумпирани и криминогени значки глумат чувари на ред и поредок, труење со загаден воздух, правосудство со корумпирани судии и обвинители, гној здравство, никако не влегува во „општ квалитетен живот“.

Учејќи ја Мацка на оптимизам, Дарлинг заборави да се сети на горчливите проблеми во македонското општество кои секоја влада ги решава и никако да ги реши. А нам граѓаните ни го кратат животот ден по ден, некои и години губат па не дочекуваат ни пензија.

Учејќи ја Мацка на оптимизам, Дарлинг заборави да се сети на горчливите проблеми во македонското општество кои секоја влада ги решава и никако да ги реши. А нам граѓаните ни го кратат животот ден по ден, некои и години губат па не дочекуваат ни пензија.
Кога реков дека не постојат? Прочитај уште еднаш, напишано е, "покрај сите минуси"

Класика рамноземјаш тактика. Ќе започне дискусија и ќе вергла у круг, без да даде конкретен одговор. Што ми цитираш пост од Дарлинг?
Те прашав да кажеш една држава во која си 100 посто безбеден и можеш да движиш каде сакаш.
Абе и ја глуп, арно ми беше на игнор..

Класика рамноземјаш тактика. Ќе започне дискусија и ќе вергла у круг, без да даде конкретен одговор. Што ми цитираш пост од Дарлинг?
Те прашав да кажеш една држава во која си 100 посто безбеден и можеш да движиш каде сакаш.

Дискусијата ја почнав/наметнав со Дарлинг, не со тебе...а ставот од Дарлинг вели дека сме биле страотна држава...влезена во врвот од земји по квалитетот од живеењето.

Дискусијата ја почнав/наметнав со Дарлинг, не со тебе...а ставот од Дарлинг вели дека сме биле страотна држава...влезена во врвот од земји по квалитетот од живеењето.
Не сме страотна држава, сигурно. Ама има разлика меѓу државите кои ги спомнав погоре и некоја земја од Блискиот Исток, ВБ, Западна Европа, Јужна Америка, од гледна точка на безбедност и слобода на движење.

А ти ако сакаш да дискутираш со еден член без никој да ти се меша, пиши му порака.

Не сме страотна држава, сигурно. Ама има разлика меѓу државите кои ги спомнав погоре и некоја земја од Блискиот Исток, ВБ, Западна Европа, Јужна Америка, од гледна точка на безбедност и слобода на движење.

А ти ако сакаш да дискутираш со еден член без никој да ти се меша, пиши му порака.

Значи: водата е мокра, небото е сино...

Во мој претходен допис посочив две места од „нашата земјата„ (има и други...) за кои сметам дека не се безбедни и слободни за движење.

Ти ми велиш дека има држави (има, несомнено...) во кои на одредени места полицијата не влегува.

И сега, што е разликата меѓу мојот и твојот став па да морам да ти одговарам дополнително?....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom