Пророкот
Ќе ме биде...
Левица е единствената светла точка.
Неш‘о као „светла будуќност?...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Левица е единствената светла точка.
Дух који хода црни бомбардерНеш‘о као „светла будуќност?...![]()
Неш‘о као „светла будуќност?...![]()
Толку ли немаш други занимации во животот?Точно, ама ај некоја светла точка?
Хаахах да добиеме зрак оптимизам
Сакаш да се смениме на еден ден?Толку ли немаш други занимации во животот?
Секаде низ светот особено во Источна Европа и тие екс-комунистички земји, се качува трендот на анти-комунизам движењата, и се повеќе земји носат закони каде што комунизмот го изедначуваат со нацизмот(фашизмот), т.е забрануваат симболи и организации кои поддржуваат тоталитарни режими. Така да, еден ден ќе дојде и тоа кај нас, па Димче Палестина глупакот велешки ќе биде на истата страна со овие што денес ги плука, затоа што се сликал или почитувал исти такви фаци само од левата страна на политичкиот спектар. Така да, нека не рипа многу овој нестрижен популист кој јава на патриотскиот бран веќе неколку години и собира гласови од разочарани вмровци бидејќи еден ден ќе му се удри од глава ова.
ne bi se menuvala so tebe, no sakam da gi gledas i ubavite strani na zivotot, svetla tocka vo politika ne se bara, toa e mnogu tercijalna rabota vo koja treba da baras uteha.Сакаш да се смениме на еден ден?
Па добро. Ама за мене е убава промена што не се молчи на вакви работи.ne bi se menuvala so tebe, no sakam da gi gledas i ubavite strani na zivotot, svetla tocka vo politika ne se bara, toa e mnogu tercijalna rabota vo koja treba da baras uteha.
Корупција постои насекаде и во цел свет, и тоа постоело и ќе постои и ќе мора сите да се помириме со тоа, каде и да одиме, не само во Македонија.Па добро. Ама за мене е убава промена што не се молчи на вакви работи.
Јас во природа сум жив оптимист, секогсш се трудам да наоѓам светли точки, тоа ме движи. Знам дека сме ептен утепани, ама баш вакви промени ми даваат надеж дека не сите се корумпирани.
И покрај сите минуси на државава реалноста е дека со местоположба и со општ квалитет на живот ние сме во топ 10% од светот.
тоа дека можеш безбедно да се движиш насекаде, чиста вода, добра храна, социјален живот.Кои се мерилата за „општ квалитет на живот„ во држава која е персонален и институционален гнилеж?...
тоа дека можеш безбедно да се движиш насекаде, чиста вода, добра храна, социјален живот.
Корупција постои насекаде и во цел свет, и тоа постоело и ќе постои и ќе мора сите да се помириме со тоа, каде и да одиме, не само во Македонија.
Види ја Америка, бившиот претседател си го амнестира криминалецот син, а сегашниот не дава да се објави листа на педофили и спинува. Слика од Макрон со бели линии пред него.
Малку по на исток секојдневно се убиваат цивили.
И покрај сите минуси на државава реалноста е дека со местоположба и со општ квалитет на живот ние сме во топ 10% од светот.
Си имала 20% шанси да се родиш во Индија па сега, ти види си.
Ако тоа не ти е светла точка не знам што е.