Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
ДПМНЕ и СДСМ се секта.

секта
мн. секти
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 12488
1. Религиозна група што се отцепила од својата црква.
Англиски: sect Албански: sektë
Употреба: Религија
Примери:
Верска секта.
2. Затворена група лица што се одликува со догматски погледи и убедувања.
Англиски: sect Албански: sektë
Употреба: Политика , Преносно значење
Примери:
Имаше неколку секти во партијата.

Богохулие на наративите и хумаријаната на Црквата.

Секаде низ светот особено во Источна Европа и тие екс-комунистички земји, се качува трендот на анти-комунизам движењата, и се повеќе земји носат закони каде што комунизмот го изедначуваат со нацизмот(фашизмот), т.е забрануваат симболи и организации кои поддржуваат тоталитарни режими. Така да, еден ден ќе дојде и тоа кај нас, па Димче Палестина глупакот велешки ќе биде на истата страна со овие што денес ги плука, затоа што се сликал или почитувал исти такви фаци само од левата страна на политичкиот спектар. Така да, нека не рипа многу овој нестрижен популист кој јава на патриотскиот бран веќе неколку години и собира гласови од разочарани вмровци бидејќи еден ден ќе му се удри од глава ова.

Сакаш да се смениме на еден ден?
ne bi se menuvala so tebe, no sakam da gi gledas i ubavite strani na zivotot, svetla tocka vo politika ne se bara, toa e mnogu tercijalna rabota vo koja treba da baras uteha.

ne bi se menuvala so tebe, no sakam da gi gledas i ubavite strani na zivotot, svetla tocka vo politika ne se bara, toa e mnogu tercijalna rabota vo koja treba da baras uteha.
Па добро. Ама за мене е убава промена што не се молчи на вакви работи.
Јас во природа сум жив оптимист, секогсш се трудам да наоѓам светли точки, тоа ме движи. Знам дека сме ептен утепани, ама баш вакви промени ми даваат надеж дека не сите се корумпирани.

Па добро. Ама за мене е убава промена што не се молчи на вакви работи.
Јас во природа сум жив оптимист, секогсш се трудам да наоѓам светли точки, тоа ме движи. Знам дека сме ептен утепани, ама баш вакви промени ми даваат надеж дека не сите се корумпирани.
Корупција постои насекаде и во цел свет, и тоа постоело и ќе постои и ќе мора сите да се помириме со тоа, каде и да одиме, не само во Македонија.
Види ја Америка, бившиот претседател си го амнестира криминалецот син, а сегашниот не дава да се објави листа на педофили и спинува. Слика од Макрон со бели линии пред него.
Малку по на исток секојдневно се убиваат цивили.
И покрај сите минуси на државава реалноста е дека со местоположба и со општ квалитет на живот ние сме во топ 10% од светот.
Си имала 20% шанси да се родиш во Индија па сега, ти види си.
Ако тоа не ти е светла точка не знам што е.

И покрај сите минуси на државава реалноста е дека со местоположба и со општ квалитет на живот ние сме во топ 10% од светот.

Кои се мерилата за „општ квалитет на живот„ во држава која е персонален и институционален гнилеж?...

И како се најдовме во „топ 10%„....нешто како 4-та економија во Европа, според умот од Мицика?

Кои се мерилата за „општ квалитет на живот„ во држава која е персонален и институционален гнилеж?...
тоа дека можеш безбедно да се движиш насекаде, чиста вода, добра храна, социјален живот.

тоа дека можеш безбедно да се движиш насекаде, чиста вода, добра храна, социјален живот.

Кога последен пат имаш отидено во Арачиново или во Грчец?...

Корупција постои насекаде и во цел свет, и тоа постоело и ќе постои и ќе мора сите да се помириме со тоа, каде и да одиме, не само во Македонија.
Види ја Америка, бившиот претседател си го амнестира криминалецот син, а сегашниот не дава да се објави листа на педофили и спинува. Слика од Макрон со бели линии пред него.
Малку по на исток секојдневно се убиваат цивили.
Си имала 20% шанси да се родиш во Индија па сега, ти види си.
Ако тоа не ти е светла точка не знам што е.

ne preturuvaj vo top 10 ne sme, to top 30% nekade da... :)

vo top 10% bevme kraj na 90tite, od togas sme vo sloboden pad i toa e najgolem problem. jas ne bi rekol deka korupcijata ni e glaven problem iako e biten, vo mk imas sistematski raspad na drzava i site vrednosti megu narodot taka da ne e samo korupcija problem.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom