LCD телевизори

• Креатор на темата Креатор на темата VINO
  • Време на започнување Време на започнување
И двата се ниска класа ама фуегото ми се чини како подобар да е спрема спецификации. Голема веројатност е андроидот да е наменет за мобилни.

Последно уредено:
Што ќе кажете за овој телевизор?
Цената е добра плус 5 години гаранција, и вебсајтот им е профи, само не сум сигурен за ова
Panel response time: 8 ms Дали е доволно за обичен корисник пошто планирам да гледам претежно Youtube

Кога веќе зборите за овие ST телевизори, да не знаете дали може преку некоја марка да се одбере од апликацијата mi remote и да го препознае телевизорот за да може да се контролира твто дека логично ја нема оваа марка таму?
Истото ме интересира и мене
Најде која марка е ?

Што е подобро?
Телевизор со:
1. Google TV
2.
ТВ со смарт систем на производителот како на пр. VIDAA на Hisense кој е брз и со добар риспонс ама ако сакаш да симнуваш апликации како Stremio ќе мора отпосле да докупуваш андроид бокс а тоа ќе кошта плус 3-4 иљади ден.
Дилемава ми е околу точка 1 да не застари после неколку години пошто е андроид, нели кај мобилните застаруваат а и овде да не е сличен случај со телевизориве

Последно уредено:
Што е подобро?
Телевизор со:
1. Google TV
2.
ТВ со смарт систем на производителот како на пр. VIDAA на Hisense кој е брз и со добар риспонс ама ако сакаш да симнуваш апликации како Stremio ќе мора отпосле да докупуваш андроид бокс а тоа ќе кошта плус 3-4 иљади ден.
Дилемава ми е околу точка 1 да не застари после неколку години пошто е андроид, нели кај мобилните застаруваат а и овде да не е сличен случај со телевизориве
Tocka 1, ako e od nekoj poznat brend od povisok rang kako Sony, Samsung i slicno i koi imaat softverska poddrska togas mislam deka e vo red.
Inaku jas imam isto pod tocka 2 kako sto si pisuval, Hisense so Vidaa i Firestick.

Tocka 1, ako e od nekoj poznat brend od povisok rang kako Sony, Samsung i slicno i koi imaat softverska poddrska togas mislam deka e vo red.
Inaku jas imam isto pod tocka 2 kako sto si pisuval, Hisense so Vidaa i Firestick.
Sony е ок, има одлична софтверска подршка. Си вреди за дадените пари.
Таа комбинација - тв со андроид бокс некако е премногу (адаптери, кабли, сетинзи, хдми -мдхи..итн.) подобро е без андроид бокс- пример на Hisense си инсталираш апликација за иптв, внесеш листа и гледаш. Зошто ти е потребен и андроид бокс ?

Sony е ок, има одлична софтверска подршка. Си вреди за дадените пари.
Таа комбинација - тв со андроид бокс некако е премногу (адаптери, кабли, сетинзи, хдми -мдхи..итн.) подобро е без андроид бокс- пример на Hisense си инсталираш апликација за иптв, внесеш листа и гледаш. Зошто ти е потребен и андроид бокс ?
Pa ti napisal za stremio, firestick ili mi stick imaat pomalce kabli/adapteri poso moze da crpi struja preku usb port na tv konektirano.

Pa ti napisal za stremio, firestick ili mi stick imaat pomalce kabli/adapteri poso moze da crpi struja preku usb port na tv konektirano.
Ок. Стремио и такви слични апликации не користам. Филмови и серии исклучиво гледам на иптв.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom