Фан клуб - РК Вардар

Со Кирчолоидите кикснавме преклани.

Бина ставаа во 2022, кога не тепаа прво во Скопје, па Боре со апостолките ги реши во Битола на 1 мај :D
Бина кладовте во 2025, кога не тепавте прво во Битола, па ве решивме во Скопје на 7-ми Јуни :D

Вардар и Металург во најдобрите години таков курч не манифестирале кога уште пред да почнеше сезоната се знаеше кој ќе биде шампион, они сега доаѓаат и се смеат. Ама ако, све се враќа све се плаќа

Така е брат погоди:pos:
Автоматски споено мислење:

razlikata negu nas i niv e sto nemaat srce. klasicni pickici sto nekoj drug treba da im odraboti

:pos:

Идеална кореографија ќе беше ова за последната утакмица што ќе се игра во Скопје,ама веќе Делије ја имаат направено.Вчера во сала сите вакви беа на крај
Прегледај го приврзокот 449661
:tapp:

Со се јајца :sekcza:
Да, Со се јајца :sekcza:

Последно уредено:
Ај малку да ја живнеме темава.

После поразот од Пелистер, за нов тренер го поставивме Иван Чупиќ.
Како и сите секако дека и јас сакам што повеќе легенди од шампионската генерација да бидат пак дел од екипата, само според мене ова е и малку чудна одлука, го очекував Чупко можеби во некоја подалечна иднина дека пак ќе се врати во Вардар, вака не знам што да кажам, досега работел само неколку месеци во Метковиќ и немам некоја јасна слика за него како тренер.
Додека беше играч, посебно последните години често на тајмаути земаше збор, делуваше како добро тактички поткован и спремен за тренер, ќе видиме сега како ќе се покаже.

Мое мислење е дека Столе требаше да добие шанса, јас сум убеден дека со неговата харизма, авторитет и знаење ќе биде одличен тренер.

Од страна на Михајло беше потврден и ростерот за наредната сезона, кој брои 23 ИГРАЧИ.
За споредба актуелниот европскиот шампион Магдебург има состав од 18 играчи, шампионот на Бундеслигата Фуксе Берлин има состав од 17 играчи.
Магдебург и Фуксе оваа сезона одиграа 34 натпревари во домашно првенство, 20 натпревари во Лига на шампиони, плус куп и суперкуп на Германија, значи 50+ натпревари во сезона со 17-18 играчи.

Ние да собереме цела сезона ќе имаме максимум 15-20 натпревари што ќе ги играме со полна сила(прашање дали и толку), тие во домашно првенство кај што се шетаме до победа не ги бројам.
И претходните сезони сме пишувале дека ростерот е пренатрупан ама оваа сезона со оглед на амбициите и можностите на клубот мислам дека претеравме.

Составот за наредна сезона:

Голмани: Милош Валах, Мигел Еспиња, Васил Гогов, Марко Богдановски
Леви крила: Мамаду Кеита, Марио Стојановски
Леви бекови: Вуко Борозан, Филип Талески, Дмитро Хориха, Томче Стојановски
Средни бекови: Јака Малус, Марио Танкоски, Николас Боно, Харуки Кавада
Десни бекови: Урош Митровиќ, Марек Марчињак, Кристијан Стаменковиќ
Десни крила: Мигел Пинто, Гоце Георгиевски, Ален Ќосевски
Кружни напаѓачи: Милан Лазаревски, Виктор Јанковски, Кристијан Атанасовски

Не би се залетувал со изјави како Бутинот минатата сезона дека имаме за 30% подобар ростер.
Како вистински засилувања ги сметам Малус и голманот Валах, останатите се повеќе нови играчи отколку некои засилувања.
Мислам дека и овој Митровиќ ќе експлодира кај нас, го гледав сега на младинското првенство против Швајцарија и сосема добро играше, има предиспозиции да стане одличен десен бек, нешто налик на Борозан само од другата страна, игра во два правци, висок, цврст, добро движење и топ во раката, треба само уште малку да се изделка и ќе кине мрежи.

Останатите се главно непознати играчи за нас и тешко е да се процени каков квалитет имааат, овие Марчињак и Јанковски веројатно ни ги ували менаџерот нивни во пакет со голманот, прашање е колку ќе се покажат.
Двајцата досега немаат играно надвор од Полска, имаат по некој настап за репрезентација, овој десниот бек има солидна статистика и по видеата што ги гледав има одреден квалитет, пикерот е поголема енигма, висок, млад, со никаква статистика, повеќе време од кариерата уствари бил дефанзивец.
Боно беше договерен од страна на Милано, сепак прифати да биде дел од екипата.
Јапонецот незнам од кај го ископавме, на Азиското младинско бил прогласен за МВП, го најавуваат демек новиот Косуке, ај баш да видиме.
Талески си го враќаме назад, трансфер што баш ми е драго што се оствари, се надевам и на него ќе му дојде памет и нема да мрда веќе од Вардар, тука му е најдобро.

Со дел од играчите требаше да раскртиме, посебно со голманите после таква партија против Пелистер, цела сезона бранат топло - ладно, кога беше најбитно потфрлија.
Еспиња нема константност, такви голмани најмногу ме нервираат, една утакмица ќе одбрани 10-15 топки, наредните две ќе го нема нигде.
Гогов веќе 5-6 сезони е во Вардар, наполни 25 години, нема што веќе да го чекаме и да го чуваме како трет голман.
Богдановски не знам ни зошто воопшто беше потпишан, прашање е овој дали и го плаќаме воопшто.
Танкоски исто немаше потреба да се задржи, посебно кога потпишавме нови три средни бекови.
Со Ќосевски и Стаменковиќ треба клубот да одлучи што понатаму, ако планираат да им дадат шанса нека останат, ако не подобро е и за нив и за нас да си бараат нов клуб кај што ќе имаат минутажа.

Можеби вака кога пишувам делувам песимистичен или премногу критички настроен, сепак не ми е воопшто намерата да хејтам и да ширам некоја негатива, беш напротив сум задоволен од работата на управата, посебно во односот со публика и навивачи, за разлика од Фк Вардар тука се функционира на многу повисоко и професионално ниво.
Кога некој максимално се труди и го почитува тоа што некој одвоил свое слободно време, платил карта и дошол во сала да те поддржи, тој секогаш ќе ја има мојата поддршка.

И за крај да кажам, наредна сезона типувам дека ќе поминеме групна фаза во Евопската лига и на пролет титулата ќе се врати во Скопје.

Ај малку да ја живнеме темава.

После поразот од Пелистер, за нов тренер го поставивме Иван Чупиќ.
Како и сите секако дека и јас сакам што повеќе легенди од шампионската генерација да бидат пак дел од екипата, само според мене ова е и малку чудна одлука, го очекував Чупко можеби во некоја подалечна иднина дека пак ќе се врати во Вардар, вака не знам што да кажам, досега работел само неколку месеци во Метковиќ и немам некоја јасна слика за него како тренер.
Додека беше играч, посебно последните години често на тајмаути земаше збор, делуваше како добро тактички поткован и спремен за тренер, ќе видиме сега како ќе се покаже.

Мое мислење е дека Столе требаше да добие шанса, јас сум убеден дека со неговата харизма, авторитет и знаење ќе биде одличен тренер.

Од страна на Михајло беше потврден и ростерот за наредната сезона, кој брои 23 ИГРАЧИ.
За споредба актуелниот европскиот шампион Магдебург има состав од 18 играчи, шампионот на Бундеслигата Фуксе Берлин има состав од 17 играчи.
Магдебург и Фуксе оваа сезона одиграа 34 натпревари во домашно првенство, 20 натпревари во Лига на шампиони, плус куп и суперкуп на Германија, значи 50+ натпревари во сезона со 17-18 играчи.

Ние да собереме цела сезона ќе имаме максимум 15-20 натпревари што ќе ги играме со полна сила(прашање дали и толку), тие во домашно првенство кај што се шетаме до победа не ги бројам.
И претходните сезони сме пишувале дека ростерот е пренатрупан ама оваа сезона со оглед на амбициите и можностите на клубот мислам дека претеравме.

Составот за наредна сезона:

Голмани: Милош Валах, Мигел Еспиња, Васил Гогов, Марко Богдановски
Леви крила: Мамаду Кеита, Марио Стојановски
Леви бекови: Вуко Борозан, Филип Талески, Дмитро Хориха, Томче Стојановски
Средни бекови: Јака Малус, Марио Танкоски, Николас Боно, Харуки Кавада
Десни бекови: Урош Митровиќ, Марек Марчињак, Кристијан Стаменковиќ
Десни крила: Мигел Пинто, Гоце Георгиевски, Ален Ќосевски
Кружни напаѓачи: Милан Лазаревски, Виктор Јанковски, Кристијан Атанасовски

Не би се залетувал со изјави како Бутинот минатата сезона дека имаме за 30% подобар ростер.
Како вистински засилувања ги сметам Малус и голманот Валах, останатите се повеќе нови играчи отколку некои засилувања.
Мислам дека и овој Митровиќ ќе експлодира кај нас, го гледав сега на младинското првенство против Швајцарија и сосема добро играше, има предиспозиции да стане одличен десен бек, нешто налик на Борозан само од другата страна, игра во два правци, висок, цврст, добро движење и топ во раката, треба само уште малку да се изделка и ќе кине мрежи.

Останатите се главно непознати играчи за нас и тешко е да се процени каков квалитет имааат, овие Марчињак и Јанковски веројатно ни ги ували менаџерот нивни во пакет со голманот, прашање е колку ќе се покажат.
Двајцата досега немаат играно надвор од Полска, имаат по некој настап за репрезентација, овој десниот бек има солидна статистика и по видеата што ги гледав има одреден квалитет, пикерот е поголема енигма, висок, млад, со никаква статистика, повеќе време од кариерата уствари бил дефанзивец.
Боно беше договерен од страна на Милано, сепак прифати да биде дел од екипата.
Јапонецот незнам од кај го ископавме, на Азиското младинско бил прогласен за МВП, го најавуваат демек новиот Косуке, ај баш да видиме.
Талески си го враќаме назад, трансфер што баш ми е драго што се оствари, се надевам и на него ќе му дојде памет и нема да мрда веќе од Вардар, тука му е најдобро.

Со дел од играчите требаше да раскртиме, посебно со голманите после таква партија против Пелистер, цела сезона бранат топло - ладно, кога беше најбитно потфрлија.
Еспиња нема константност, такви голмани најмногу ме нервираат, една утакмица ќе одбрани 10-15 топки, наредните две ќе го нема нигде.
Гогов веќе 5-6 сезони е во Вардар, наполни 25 години, нема што веќе да го чекаме и да го чуваме како трет голман.
Богдановски не знам ни зошто воопшто беше потпишан, прашање е овој дали и го плаќаме воопшто.
Танкоски исто немаше потреба да се задржи, посебно кога потпишавме нови три средни бекови.
Со Ќосевски и Стаменковиќ треба клубот да одлучи што понатаму, ако планираат да им дадат шанса нека останат, ако не подобро е и за нив и за нас да си бараат нов клуб кај што ќе имаат минутажа.

Можеби вака кога пишувам делувам песимистичен или премногу критички настроен, сепак не ми е воопшто намерата да хејтам и да ширам некоја негатива, беш напротив сум задоволен од работата на управата, посебно во односот со публика и навивачи, за разлика од Фк Вардар тука се функционира на многу повисоко и професионално ниво.
Кога некој максимално се труди и го почитува тоа што некој одвоил свое слободно време, платил карта и дошол во сала да те поддржи, тој секогаш ќе ја има мојата поддршка.

И за крај да кажам, наредна сезона типувам дека ќе поминеме групна фаза во Евопската лига и на пролет титулата ќе се врати во Скопје.
Не за 30 него за 50% сме појаки од лани, на среден сме појаки на голман појаки на десен бек појаки … на лев бек каде лани бевме најдобри се појачавме дополнително со Талески, дури и на пикер сме појаки,сеа останува да видиме како Чупич ќе го води овој ростер и како ќе функционира.
Дефинитивно 50% појаки од лани на секоја позиција.

dupla kruna i football i rakomet sezonava Vardar na vrvot pet trofei total dvata sporta so superkupott u september

Пикерот е поголема енигма, висок, млад, со никаква статистика, повеќе време од кариерата уствари бил дефанзивец.
Статистиката на сајтот на полската Суперлига вели дека во минатава сезона постигнал 74 голови со речиси 75% успешност, меѓутоа никако не успевам да најдам колку мечеви има изиграно. Како и да е и за него и за Марчинијак ова ќе биде прво интернационално искуство и мислам дека можеме да ги ставивме во категоријата „мачка во вреќа“.

Пишував и неколкупати претходно, мислам дека пуштањето на Аларов да си оди од кај нас ќе се покаже како грешка. Губиме домашен играч кој игра во два правци, а носиме непознат и неискусен странец кој доаѓа од не баш атрактивно првенство и истиот не е стандарден во репрезентација која не е ни во топ 10.

Истото го мислам и за десниот бек. Јас лично, многу посреќен ќе бев со Николов од Бутел на десен бек место Марчинијак, барем ќе знаевме што можеме да очекуваме. Предноста кај Пољаков е тоа што може да игра и како десно крило (играњето на повеќе од една позиции е голема предност во денешниот ракомет), но ние веќе имаме 3 десни крила во составот, не сум сигурен колку тоа ќе ни овозможи некаква тактичка предност.

Мислев дека сме ги надминале овие моменти секоја сезона да доаѓаат 10 играчи и 10 да си заминуваат, но веројатно се додека е Михајло во клубот тоа ќе биде стандардна практика. Ростер од 23 играчи е тежок циркуз, не знам која е целта и кој е одговорен за овие работи, но евидентно е дека клубот во многу сегменти е без компас.

Šo igrač e novovo levo krilo, Keita? Nekoj slučajno da ne go gledal negde?

Не знам дали сум во право но мислам дека не би требало да ни се падне бундеслигашки клуб во групната фаза или Алкалоид доколку го елиминира Хановер поради правилото два клуба од иста земја во групна фаза.

Може да ни се падне германски тим, плус и Кил ќе биде у трет шешир, не само Хановер… дај боже да не ни се падне, ама има можност во секој случај.

Не очекував во третиот шешир да има толку јаки клубови, испаѓа дека е далеку поквалитетен од вториот, две сезони по ред немаме воопшто среќа со ждрепката и пак сега има големи големи шанси да добиеме тешка група.

Од првиот шешир четири од осум екипи се појјаки од нас и би било добро да се избегнат (Фленсбург, Мелсунген, Монпеље и Порто), со останатите четири(Гранољерс, Фредериција, Кадетен и Кристијанштад) може да се носиме, мислам дека сме и поквалитетни.

Најбитно е од третиот шешир да ги избегнеме Кил и Хановер(ако го поминат Алкалоид), проблематични се и Бенфика, Сент Рафаел и Тулуз, остануваат Адемар Леон, Скандерборг/Мадеира и Елверум/Торелавега.

Од четврти шешир би било добро само да ги избегнеме Криенс Лузерн или Бидасоа Ирун, тие што остануваат не би требало да претставуваат проблем.

За нас најдобра група би била: Гранољерс, Скандерборг/Мадеира и Дуго Село/Сасвете.

521118546_1849634579165546_917758385344557383_n.jpg

Далеку подобра група него прошлата година, доколку се влезе сериозно и не се потцени ниту една од екипите.
Тулуз и Кристијанштад не се воопшто наивни екипи, но и против двете екипи можеме да играме, особено на домашен терен.
Сесвете не би требало да претставува проблем ниту дома, ниту на гости.
Велам Сесвете затоа што се третата хрватска екипа по квалитет после Загреб и Нексе, не би му дал многу шанси на Дуго Село во двомечот.

Лига на Европа, групна фаза, распоред на натпревари:
14.10.2025 Вардар – Дуго село/Сесвете
21.10.2025 Тулуз – Вардар
11.11.2025 Вардар – Кристијанстад
18.11.2025 Кристјанстад – Вардар
25.11.2025 Дуго Село/Сесвете – Вардар
02.12.2025 Вардар – Тулуз

Последно уредено:
Многу подобра група во однос на лани. Кристијанштад и Тулуз не се наивни, ама не се Мелсунген и Порто. Ние на хартија треба да сме појаки од лани.
За да пројдеме група ќе мора да добиеме сѐ што играме дома, гостинската со Хрватите и ако успееме да штрбнеме бод со Кристијанштад или Тулуз - пуна капа.

Последно уредено:
Mislam deka osven so Tuluz na gosti ne bi trebalo da iame problem. Mada Svegjanive sw nezgodni doma koga igras protiv niv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom