Покачување пензии, пензиски фонд итн

• Креатор на темата Креатор на темата Imtechiquemk
  • Време на започнување Време на започнување
Лол, се заебаваш или само си глупа?

Што мислиш, зошто на балканов се живее најмалце? И зошто мажите живеат помалку од жените?

Покрај стресот, се трујат со алхохол, цигари и брза храна.

Ама и јас најдов со кој да се објаснуам...
Прегледај го приврзокот 450850
Лепи, ај погледни у тоа картата што си ја ставил и види у Франција кај е најтемно. Тие таму чорбите им се со вино, не со вода!
Вака лајфкоучи од 25 години кога ќе се упрчат со јаки ставови, леле мајко.
Дедо ми пиеше, пушеше качак, недојаден пола живот, ама стрес ИЧ. Скоро 90 догура. Баба ми не пиеше, не се дрогираше, супер готвач беше, помалку од него поживеа! Шуќеажеш на еден куп такви примери?
Стрес, прејадување и недоволна физичка активност ти се трите најзезнати фактори во западниот сФет, па и кај нас во последно време!

Лепи, ај погледни у тоа картата што си ја ставил и види у Франција кај е најтемно. Тие таму чорбите им се со вино, не со вода!
Вака лајфкоучи од 25 години кога ќе се упрчат со јаки ставови, леле мајко.
Дедо ми пиеше, пушеше качак, недојаден пола живот, ама стрес ИЧ. Скоро 90 догура. Баба ми не пиеше, не се дрогираше, супер готвач беше, помалку од него поживеа! Шуќеажеш на еден куп такви примери?
Стрес, прејадување и недоволна физичка активност ти се трите најзезнати фактори во западниот сФет, па и кај нас во последно време!
Примери ке најдеш сто. Тие се само исклучоци. Реалната слика е малце поинаква.

Дедо ми пиеше секој ден ракија, на секои 15-20 минути земаше голтка. Цигари не пушеше на старост, но во младоста пушел по 2-3 кутиии денот.
Истера до 70, од кои последните 5 години ги помина со рак на грлото. Тогаш нит пиеше нит пушеше, ама џабе му беше веќе.

А за останатато, живееше на планинско село, чист воздух, бавча, чуваше кози, сам береше дрва, печурки и сл. Храната беше домашна, месо, млеко и сирење од дома, зеленчук од бавча.

Бабами не пушеше, не пиеше, го живееше истиот живот, сега има 80 години и е уште жива.

Ете ова е пример од моето блиско семејство, скроз спротивен од твојот.

На гла застани, нема никој да ме убеди дека алхохолот и цигарите не прават голема штета.

Примери ке најдеш сто. Тие се само исклучоци. Реалната слика е малце поинаква.

Дедо ми пиеше секој ден ракија, на секои 15-20 минути земаше голтка. Цигари не пушеше на старост, но во младоста пушел по 2-3 кутиии денот.
Истера до 70, од кои последните 5 години ги помина со рак на грлото. Тогаш нит пиеше нит пушеше, ама џабе му беше веќе.

А за останатато, живееше на планинско село, чист воздух, бавча, чуваше кози, сам береше дрва, печурки и сл. Храната беше домашна, месо, млеко и сирење од дома, зеленчук од бавча.

Бабами не пушеше, не пиеше, го живееше истиот живот, сега има 80 години и е уште жива.

Ете ова е пример од моето блиско семејство, скроз спротивен од твојот.

На гла застани, нема никој да ме убеди дека алхохолот и цигарите не прават голема штета.
Темава не е за вашите баби и дедовци, дали пушеле, пиеле и колку долго живееле.

Темава не е за вашите баби и дедовци, дали пушеле, пиеле и колку долго живееле.
Ако помислиш малку, има итекаква врска! Доброто здравје на возрасните е смрт за пензискиот фонд. Тие (државата) би сакале кога ќе ги подадеш документите за пензија, за месец највеќе да скинеш конци. А и темата не е пензијата на Топла, туку на крај има и едно итн, што значи дека здравјето на возрасната група на граѓани е тесно поврзано со темава! А примерите се само фолклор.

Ако помислиш малку, има итекаква врска! Доброто здравје на возрасните е смрт за пензискиот фонд. Тие (државата) би сакале кога ќе ги подадеш документите за пензија, за месец највеќе да скинеш конци. А и темата не е пензијата на Топла, туку на крај има и едно итн, што значи дека здравјето на возрасната група на граѓани е тесно поврзано со темава! А примерите се само фолклор.
Така ли...е добро.
Баба ми и дедо ми ниту пушеа, ниту пиеја, но имале редовен секојдневен секс, вероватно затоа живееја до 99 год.

Пензискиот фонд откако паметам за себе е во була, има огромна дупка, но некако се снаоѓаат да дадат пензии на време.
Интересно ке биде догодина ако се усвои законот за пензионирање на 67 год.за мажи и жени и покачување на придонесот за пио за 0,7% или можни 21% зависи што ке биде со вториот пенз.столб.
Ке има ли линеарно покачување на пензиите во септември или процентуслно или шипак у боја?

Го гледав на ТВ овој мизеријата од човек Мицко како бесрамно дава изјава дека размислувале за линеарно покачување од 1000 ден.линеарно на пензиите во октомври и уште една пишлива 1000 ка во април 2026 год.
Абе му се скрши патлакот, ептем покачување, но пред избори пензионерите душички и на ова покачување се радуваат.
Жално.

Го гледав на ТВ овој мизеријата од човек Мицко како бесрамно дава изјава дека размислувале за линеарно покачување од 1000 ден.линеарно на пензиите во октомври и уште една пишлива 1000 ка во април 2026 год.
Абе му се скрши патлакот, ептем покачување, но пред избори пензионерите душички и на ова покачување се радуваат.
Жално.

заев ти ја покачи 170 денари пензијата. Мицко 5000 плус еве 2000 у најава.

заев ти ја покачи 170 денари пензијата. Мицко 5000 плус еве 2000 у најава.
Батали го Заев, гледај овој идиотов што прави.
Трошки фрла, трошки, а цените секојдневно растат.

Лол, се заебаваш или само си глупа?

Што мислиш, зошто на балканов се живее најмалце? И зошто мажите живеат помалку од жените?

Покрај стресот, се трујат со алхохол, цигари и брза храна.

Ама и јас најдов со кој да се објаснуам...
Прегледај го приврзокот 450850
Ај малку подпорасни па ќе праиме муабет.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom