Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Крузање у државни коли, со државно гориво. Мицко беше у Кочани?

Све је тако добро кад се возимо.

со магаре требале да одат? За тоа е автопатот.

Опиши на кој начин религиозните учења „...се бајки...„ и дека времето од религиите е „...одамна поминато...„.
Добро де се работи за ДОГМА и тоа ли е минато? (зарем веќе не е догма?)
Првата поделба беше на дух и тело се потоа е историја која секој ја пишува како сака.
Ако си верник , те натерале , ако си неверник - никој не те натерал , сам си одлучил..
Ами шу праиме ако си агностик?
(во една прилика група ѓупци Јеховини сведоци -следбеници на Јахве- ми се најде на пат и почнаа со нивната добро смислена приказна, демек што си му велам агностик -да видам дали знае што е тоа- вели а што е тоа Христијанин Православен или католик или... му велам не тоа е нешто ново ама дајнетичарите сега земаат сила слушам и храм си направиле во Скопието велат даваат пари многу пари зошто не одите таму и Томот Крузот бил таму :pos: )
Инаку ФАКТ е дека слабо едуцирана личност најлесно се манипулира и се прави добар верник.
Грците ништо неможат да асимилираат, времето ќе покаже колку асимилирале, тоа ти ако мислиш дека завршиле работа е твое мислење.
Од каде ли ти се информациите да ми е да знам.
Грците имаат многу Македонци погрчено не колку Бугарите (избугарено) ама бројките се тука некаде.
Не пишувај паушално за нешто што не си добро информиран има помлади кои читаат и мислат дека е тоа вистина.
Znaci ti kazav kako e oficijalno, Albanija kako drzava nikogas ne ja negirala nasata samobitnost kako poseben narod. Si ima zdruzenija, paralelki na uciliste, oficijalno paralelno se koristi i makedonskiot kade sme mnozinstvo i taka. Ova se lesno dostapni fakti , ne e nekoja tajna toa.
Владе да не забега малку со бранење на албанска , во случајов антимакедонска, политика.
Како си тргнал ќе ја браниш и тиранската пљатформа ;)
Инаку да официелна албнаска политика е тоа што го пласираш.

Ве трола ротинскиот, како ви се дава после 120 години да се опраате со него : )

со магаре требале да одат? За тоа е автопатот.
Извини ама премиер е.
Си праи поткасти.
Буквално кој стигне више е на поткаст. Носител на јавна функција е. И тоа една од поголемите.
А и може со дрон да го снимаат пример. Место да се раскурцаваат.
за 40-50 км асфалт се праи драма ко мислиш сегде е автопат. Ко оној сељакон шо викаше трубачи на тунелот.
Тоа што ние се радуваме на вакви ОСНОВНИ работи е наша мизерија.

Доста манипулираш, албанците и бугарите секогаш работеле на поделба на Македонија и од нас правеле бугари спротивно на нашето изјаснување, хасан приштина, тодор александров и ванчо михајлов се добри примери за тоа.
Нема врска, ова е неточно!
Ако се реферираш на WW2 тогаш Албанците односно Бугарите биле овде администратори, едноставно фашистите/Италијаните ги “зеле“ Арнаутите да администрираат со западна Македонија, а нацистите/Германците ги “зеле“ Тутабугарите да администрираат со останатиот дел од Македонија, ако не ми верваш прашај го Црпе едно време премиер на Македонија или може да го прашаш Љубчета Балгарчета и тој ќе ти потврди. :)

Добро де се работи за ДОГМА и тоа ли е минато? (зарем веќе не е догма?)
Првата поделба беше на дух и тело се потоа е историја која секој ја пишува како сака.

Ами шу праиме ако си агностик?
(во една прилика група ѓупци Јеховини сведоци -следбеници на Јахве- ми се најде на пат и почнаа со нивната добро смислена приказна, демек што си му велам агностик -да видам дали знае што е тоа- вели а што е тоа Христијанин Православен или католик или... му велам не тоа е нешто ново ама дајнетичарите сега земаат сила слушам и храм си направиле во Скопието велат даваат пари многу пари зошто не одите таму и Томот Крузот бил таму :pos: )
Инаку ФАКТ е дека слабо едуцирана личност најлесно се манипулира и се прави добар верник.

Од каде ли ти се информациите да ми е да знам.
Грците имаат многу Македонци погрчено не колку Бугарите (избугарено) ама бројките се тука некаде.
Не пишувај паушално за нешто што не си добро информиран има помлади кои читаат и мислат дека е тоа вистина.

Владе да не забега малку со бранење на албанска , во случајов антимакедонска, политика.
Za Kicanovic i Tanzanci kje se pisat ako treba mnogumina :)

Јак MIndset da ima Taksist као неговото мислење и аргумент има најапсолутна вистина и приннцип на универзумо
uzmi shaomi brate sta neces

Za Kicanovic i Tanzanci kje se pisat ako treba mnogumina :)

Јак MIndset ima Taksist као неговото мислење и аргумент има најапсолутна вистина и приннцип на универзумо
не скокај веднага на задните нозе, “казвај“ што те е погодило во коментрот?!

Извини ама премиер е.
Си праи поткасти.
Буквално кој стигне више е на поткаст. Носител на јавна функција е. И тоа една од поголемите.
А и може со дрон да го снимаат пример. Место да се раскурцаваат.
за 40-50 км асфалт се праи драма ко мислиш сегде е автопат. Ко оној сељакон шо викаше трубачи на тунелот.
Тоа што ние се радуваме на вакви ОСНОВНИ работи е наша мизерија.

Џабе пиштите ко змии, многу ствари ќе бидат отворени во наредниве години.

Џабе пиштите ко змии, многу ствари ќе бидат отворени во наредниве години.
Јас сум една.
Пет букви име. Се осеќам како единка. Може да ми се обраќаш така, а не у множина? Мислам дека ти кажав више еднаш?

не скокај веднага на задните нозе, “казвај“ што те е погодило во коментрот?!
ова некако против грците античките братја i и религите ,.а баш сакав да покрениме инцијатива да подигниме храм на грчката божица аннанке судбината и трите наречници мораите ,да ни поможи за иднината на Македонија,.чунки од не а се плашат сите богови и земат изим.. :)

инаку агностик и ја се пишав на пописо ко бил гејц ,.да не неавлечам ногу неприатели ,.,као поблага варијанта
1752523964675.png

Ве трола ротинскиот, како ви се дава после 120 години да се опраате со него : )
So gi trolam konkretno?
Jas zboram so fakti, lesno pristapni i dokazlivi, koj saka da proveri. Drugite od doma neizlezeni prodavaat madinja za bubrezi. Ima razlika, ali ok ete ti popriucen si, poprosetan so bi rekle.
Imas fakti, poveli pobij me so niv, dokazi deka trolam.
Автоматски споено мислење:

Vo niti eden moment ne branam albanska kosovarska kauza, kade go vide toa. Faktite se tie okolu oficijalnata politika na Albanija. Samo tamu i vo Srbija od nasite sosedi sme priznati kako poseben narod i se sto ni sleduva po nivnite zakoni okolu toa. Sega na nekoj sto ne mu e po kef toa e drugo, ama cisto informativno za razlika od kosovarite koi se defakto pleme, Albanija ti e sekularna drzava kade soodnosot pomegju hristijani i muslimani e nekade 50 : 50. Ama odi dokazi mu go toa na zatucanite vernici tuka.
Inaku ne znam dali pratese ama muabetot pocna ne za albanskata kauza tuku deka samo pravoslavnite Makedonci se pravi Makedonci, se drugo e gragjanin od vtor red i ne zasluzuva da se deklarira kako Makedonec po nacionalnost. Rabotata ojde dottamu da pazi sega, spored random zatucan vernik koj ocigledno baagji vireat tuka, podobro bilo novokomponiran bugar( toa ti se dovcerasni makedoncinja koi za licna korist i beneficii se pisale bugari ) otkolku Makedonec so islamska veroispovest samo zatoa sto bugarite ni bile pravoslavni brakja. Neka se ljutat kolku sakaat ama poglupo nesto od zatucan vernik od bilo koja religija ednostavno ne postoi. Uste se ubedeni deka svetot e star tamu 6000 godini i site sme plod na inces pomegju Adam i Eva koj ziveele 300 godini. Od tamu trgni i ne mora podaleku da se odi, tolku im e kapacitetot za zal. Pozalno od toa e sto samo deka i den denes postojat ljuge so takvi ubeduvanja.

Последно уредено:
So gi trolam konkretno?
Jas zboram so fakti, lesno pristapni i dokazlivi, koj saka da proveri. Drugite od doma neizlezeni prodavaat madinja za bubrezi. Ima razlika, ali ok ete ti popriucen si, poprosetan so bi rekle.
Imas fakti, poveli pobij me so niv, dokazi deka trolam.
i ja sum setan ednas ne odnesoja vmrovcite od sredno na rilski manastir kaj car Boris III so e zakopan a neam videno niedna delegacija makedonska da go poseti ,dali toa me praj от великите блгари @брмбрм

A uste na titov grop ne sum bil

i ja sum setan ednas ne odnesoja vmrovcite od sredno na rilski manastir kaj car Boris III so e zakopan a neam videno niedna delegacija makedonska da go poseti ,dali toa me praj от великите блгари @брмбрм

A uste na titov grop ne sum bil
Ti si generalno retko glup forumski lik. I toa se lesno dostapni fakti koj saka i ima zelba da proveri. Ne im preporacuvam, komotno mozat da me drzat za zbor za ova.

Не мора да имаш архитект за да изградиш дивоградба. Некои градежни мајстори не ни знаат да прочитаат архитектонски план. Планот им е во главата.

Значи вака, да ти појаснам: за да можеш легално да градиш треба да имаш одобрение за градење кое се добива од општината, треба да имаш фирма изведувач и надзорен инженер. И ко што знам, а може да сум грешка за ова, тие четири работи треба да се одвоени, не смее за иста градба инвеститорот (тој што гради), проектантот, изведувачот и надзорот да се исто физичко или правно лице. Е сега, за да добиеш одобрение за градење од општината, потребни се многу документи, како: архитектонски проект, проект за статика со сеизмика (и позитино мислење од Институт за земјотресно и сеизмичко инженерство дека градбата ги исполнува условите), електротехнички проект, проект за приклучок на водоводна мрежа и веројатно и други проекти во зависност од категоризацијата на градбата; потоа потребни се документи од катастар како имотен лист, маркица и сл. Сега не се ни сеќавам на се, помина многу од времето кога јас градев, само сакав попластично да ти објаснам што се е потребно за човек да може легално да гради. Значи архитектот е најмал проблем. Он секако го плаќаш на почетокот, ти ги прави проектите и нема што понатаму. После општината е таа која го дава одобрението за градење. Градбата која е изградена без одобрение за градење е дивоградба.
Архитектот ка брка работата додека да се даде одобрението за градба и он се замара всушност во твое име, исто така како од општина можат забелешки и од ИЗИС да има па он си го преправа на крај останува само да ги платиш комуналиите и да почнеш со градба

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom