Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Добро е, ја не знам каде бев на одмор ти со слика од википедија повеќе знаеш за правата на македонците во албанија.
Toa se fakti, oficijalni.
Nastrana toa sto imam prijateli od Prespa od taa strana na granicata, ama ok ti si pravel muabet so nekoj na odmor.
Автоматски споено мислење:

Забегани верници барај во исламот не тука.
Zabegan vernik mu se smee na drug zabegan vernik kolku e zabegan.
Ne be stvarno, so cel um mislis ke odis vo rajot od ko ke umris i kako e toa razlicno so toa deka tamu ke te cekaat 40 devici kaj ovie drugite ?

So bi naucil od zatucan vernik ziti se ? Koga se posti i kako.
Ete bas me interesira so ti konkretno mozes da me prosvetlis.

Grcite si ja zavrsija taa rabota posovreme. Prasaj nekoj egeec kolku grcite ic ne se asimilatorski nastroeni. Vsusnost so treba uste grcija da napravi za da tebe ti svetni asimilatorskata sijalicka.
Грците ништо неможат да асимилираат, времето ќе покаже колку асимилирале, тоа ти ако мислиш дека завршиле работа е твое мислење.

Ако треба да бирам со нив најдобро, албанците го загрозуваат мојот животен простор а србите и бугарите се асимилираторски елементи.
Ако треба да бираме , сами против сите е најубаво

Од трите , најдолгото го избра брмчо..

Србите се исклучок , барем тие што ја признаваат нашата автохтоност.
Останатите исперени мозоци ги подржуваат нивните православни браќа - Грците
Грците , на кој западните земји им измислија историја на наш грб.

Последно уредено:
Nastrana toa sto imam prijateli od Prespa od taa strana na granicata, ama ok ti si pravel muabet so nekoj na odmor.

Zabegan vernik mu se smee na drug zabegan vernik kolku e zabegan.
Да брат православни 5 века колеле и беселе во Македонија и Македонци се денес најголем проблем во европа :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Грците ништо неможат да асимилираат, времето ќе покаже колку асимилирале, тоа ти ако мислиш дека завршиле работа е твое мислење.
Koe vreme ke pokaze be. Si bil sega skoro vo Lerin, Voden itn itn. Mladite retko koj znae da gugni na makedonski. Iminjata im se totalno grcki.
Vremeto ke pokazelo :facepalm:

Со жена ми си правевме муабет на македонски, човекот ни пријде кога слушнал дека збориме на македонски, се исплача.
Само кажувам како беше.

Со жена ми си правевме муабет на македонски, човекот ни пријде кога слушнал дека збориме на македонски, се исплача.
Само кажувам како беше.
Znaci ti kazav kako e oficijalno, Albanija kako drzava nikogas ne ja negirala nasata samobitnost kako poseben narod. Si ima zdruzenija, paralelki na uciliste, oficijalno paralelno se koristi i makedonskiot kade sme mnozinstvo i taka. Ova se lesno dostapni fakti , ne e nekoja tajna toa.

Владе невиден циник и контраш си, знаеш ли дека и цинизмот е резултат на некоја мината траума? На се ли вака размислуваш, еднаш не си пишал нешто позитивно, фати еднаш пофали не, не само кукање, Македонец си? што кука стално? Или нарочно не дупиш тука

Znaci ti kazav kako e oficijalno, Albanija kako drzava nikogas ne ja negirala nasata samobitnost kako poseben narod. Si ima zdruzenija, paralelki na uciliste, oficijalno paralelno se koristi i makedonskiot kade sme mnozinstvo i taka. Ova se lesno dostapni fakti , ne e nekoja tajna toa.
Албанија си го покажа лицето со Бугарија, толку од нив.

Владе невиден циник и контраш си, знаеш ли дека и цинизмот е резултат на некоја мината траума? На се ли вака размислуваш, еднаш не си пишал нешто позитивно, фати еднаш пофали не, не само кукање, Македонец си? што кука стално? Или нарочно не дупиш тука

Албанија си го покажа лицето со Бугарија, толку од нив.
Sto ne e tocno od toa sto go napisav. Da ti go prevedam ustavot na Albanija da ne sakas slucajno.
De potsetime sto ti tolku pozitivno napisa osven toa deka grcite ne bile asimilatorski nastroeni kon nas ?

Владе, да му се одмили на човек и форум и тема кај што ќе се појавиш. Дефиниција за ОТРОВ!

Sto ne e tocno od toa sto go napisav. Da ti go prevedam ustavot na Albanija da ne sakas slucajno.
De potsetime sto ti tolku pozitivno napisa osven toa deka grcite ne bile asimilatorski nastroeni kon nas ?
Доста манипулираш, албанците и бугарите секогаш работеле на поделба на Македонија и од нас правеле бугари спротивно на нашето изјаснување, хасан приштина, тодор александров и ванчо михајлов се добри примери за тоа.

So bi naucil od zatucan vernik ziti se ? Koga se posti i kako.
Ete bas me interesira so ti konkretno mozes da me prosvetlis.

Владе , можевме да си напраиме домаќински муабет и ти да си кажеше твои контра-аргументи.

А не вака тука да се препукуваме

Прашај во темата религија ако имаш нешто да прашаш, јас не гледам на карти и врска немам тебе колку ти собрало мозочето околу тие работи.

Нема простор со тебе да се разговара, толку си влезен во твој ров што е џабе, исто како на Дете Лошо на твитер да му објаснувам зошто бугарите се гомна, што не ти е јасно владе, што те нервира, пиши си, а не одма со етикети.

Znaci ti kazav kako e oficijalno
Владе, официјално, толку и толку посто се албанци во Македонија а стварно колку се никој не знае, си веат нивни знамиња, македонското никаде го нема - официјалното и стварно се 2 различни поими.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom