Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Вори
  • Време на започнување Време на започнување
Густо ќе игра РБ против Квара, примаме 2 гола од таа страна лабаво, ликов не постои дефанзивно а и има проблем со концентрација.
Не ми се свиѓа Џејмс што игра пред Сантос во средина ама добро, иде на сигурица, сепак е финале.
Како и да е, бар да не бидеме Интер со 5-0, не очекувам многу.
Густо а?
Данас је било Мало Густо.

Колекционери сме, ги собравме сите можни трофеи. Секоја им чест. Се надевам веќе нема да читам жалопојки за Покетино на темава.

Види го портокаловиот, остана меѓу играчите за доделување на трофејот.

Аии браво за цел колектив. Посебно за Мареска и тие што го донесоа Педро. Опак играч. За разлика од Џексон кој само е физикус овја има има техника и чуство за фудбал.
Какво мочање им напрсвија на Псж. Овие па каква циганара. Дури и Луси Енрике дно проби а пред два месеци ЛШ зеде, малце треба класа да покаже. Ебати пацерите.

И само за поздрав што го шитнаа Мадуеке. Може ќе биде класа. Ама минатата сезона освен хет трикот, буквално ништо не изигра. Стерлинг му е идол. А такви токсични играчи не ни се потреби. Посебо уште кои не сакаат дс бидат во тимот.

Палмер класа. Веч кажано. Играч на генерација. Ако паметно го градат тимот околу него и костурот што го имаме. Моеже многу успех да имаме. Лелеле уште Естевао. Аууу какво шоу ќе биде тоа. Свршување. Педро позади Нето- Палмер и Естевао.

10/10 каква маестрална партија од цела екипа.
Јавно да се извинам на господата Мареска, Санчез и Густо, последен пат да сумњам и јадам гомна пред утакмица. Буквално денес покажаа зошто се во Челзи.

За се остало што да кажам, си остануваме класа од Англија, нема што не сме освоиле, дајте ново турнирче да оставиме белег, кур да ми се напушат сите што се смееја, бантер ерата заврши, потенцијалот е јасен идеме само напред, ова беше доминантно и мадафакерски одиграно од цела екипа, страшен менталитет покажаа. Маме им ебаа на ПСЖ, тотално изгубија глава на крај и Енрике појде да се тепа со Педро бем ти све, ау, шатор имам у гаќивe.

Све е кажано у сликава, мајсторов од редит е буквално Фројд.
Screenshot 2025-07-13 235839.png

Кое движење Палмер направи за вторит гол. Каков лажњак, тоа е тоа фудбалското. Мајсторија.

Победава многу ке им значи на Челси од психолошки аспект, за многу од овие играчи што немаат освоено голем трофеј и се доста млади, настрана трофејот денес. Штом онака го угасија во прво полувреме ПСЖ, ке им даде верба дека буквално секој тим може да го победат.

10/10 каква маестрална партија од цела екипа.
Јавно да се извинам на господата Мареска, Санчез и Густо, последен пат да сумњам и јадам гомна пред утакмица. Буквално денес покажаа зошто се во Челзи.

За се остало што да кажам, си остануваме класа од Англија, нема што не сме освоиле, дајте ново турнирче да оставиме белег, кур да ми се напушат сите што се смееја, бантер ерата заврши, потенцијалот е јасен идеме само напред, ова беше доминантно и мадафакерски одиграно од цела екипа, страшен менталитет покажаа. Маме им ебаа на ПСЖ, тотално изгубија глава на крај и Енрике појде да се тепа со Педро бем ти све, ау, шатор имам у гаќивe.

Све е кажано у сликава, мајсторов од редит е буквално Фројд.
Прегледај го приврзокот 450746
Со cock confidence се знаеше победата хахаха

Уште не ми се верува како изиграа вчера. Од прва минута влегоа со умисла дека ќе победат и не им дозволија на ПСЖ да дишат. Не знам зошто очекував да влезат претпазливо и да чекаат некоја контра. Мареска и Џејмс уште на пресот најавија дека одат да победат. Колку и да се смени се во клубов, пак останува тоа нешто што сите го знаеме и осеќаме. Кога и да е се против нив, кога и да мислиш дека немаат шанси, Челзи некако ќе најде начин да победи. Против тимови кои изгледале непобедливо. Барса, Баерн, Сити, ПСЖ. Football heritage, што би рекол Мурињо. Овој ПСЖ е најдоминантниот тим што сум го гледал од Барса на Пеп па наваму. Дури и јас, што секогаш сум оптимист немав многу надеж.
  • тактички издоминирани
  • физички издоминирани
  • психички издоминирани
Секоја чест за сите, тренерски тим, играчи, сите до еден. Нема потреба никој поединечно да се издвојува затоа што вистински тимски изиграа. Доста играчи имаа по 3-4 улоги во натпреварот, сите дадоа се што имаа во себе.

Последниве два месеци отвараат многу врати за клубот и мора максимално да се искористи тоа на секое поле. Многу цврсти темели се поставени во тимот, и покрај тоа што тешко беше да се види и прифати тоа. Но, полека излага на виделина. За најголемиот дел од играчиве ова не е ни највисокото ниво што можат да го достигнат. Имаат уште простор за подобрување индивидуално и како тим. Што и да прави управата од сега па натаму, заслужуваат целосна доверба бар одреден период. Уште пред повеќе од година се збореше дека ептен сериозно го сфаќаат натпреварувањево и сакаат да си дадат најдобра можна шанса да го освојат. И еве сме сега, со трофејот.

Како фанови на Челзи сме привилегирани да гледаме вакви успеси. Го имаат освоено буквално секое натпреарување во кое ги имаме гледано. Знаеме какво е чувството да освоиш секаков трофеј, од Лига Куп, до Лига на Шампиони, а сега и Светско Клупско во ваков нов и многу полегитимен формат. Чувството вчера ми беше многу блиску до чувството кога освоија ЛШ. Мислам дека може стварно да прерасне во натпреварување кое секој клуб ќе сака да го освои. А Челзи се први. Четири години со златен беџ, Светски Шампиони.

И да не се заборави...
IT'S NOT A YOUNG AND EXCITING TEAM!!!

GvxoPpDW8AAvPH6

Честитки и те како битен трофеј за самодоверба.
Уште од прва минута се виде дека на играчите им е битен трофејот, влегоа со мисла да го освојат.
Мареска мора да признам дека одлично ги има простудирано Псж, тактички надигран Енрике на секој дел од теренот.

Тимот има костур, Каиседо последнава година ипол игра светска класа фудбал.
Кукуреља, Енцо, Палмер, Нето се играчи што би ги издвоил како стандардно добри на секоја утакмица.

Соработката Палмер и Педро колку придонесува за друг изглед на Челзи, многу потешко е да се прати Палмер за дефанзива на противниците кога има напаѓач што претставува опасност за одбраната.
Колку Џексон да е физикус братот не знае да игра фудбал и крај приче, како бонус плус е и себичен.
Исто како Мадуеке можеби ќе биде дека Челзи погрешил но во моментот на Челзи и двајцата повеќе му носат штета од што добивка.

Никој не го пофали Чалоба, кој од како се врати изигра многу стабилно.

Санчез за линиски голман е топ тука нема збор ама игра со нога му е катастрофа, ете го пак влезе во дриблинг каде за малку не ја изгуби топката.

Туку дали само мене ми изгледа дека Палмер е многу поопасен и продуктивен како десно крило?

Санчез за линиски голман е топ тука нема збор ама игра со нога му е катастрофа, ете го пак влезе во дриблинг каде за малку не ја изгуби топката.
Во голем дел од утакмиците, но против ПСЖ имаше одлична дистибуција на топки и феноменални одбрани. На страна тоа што мораше да си ја испуни квотата и да направи барем едн лош потег/кикс на утакмица :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom