Staufer
Драган Богдановски
- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 16.729
- Поени од реакции
- 22.610
Како ќе ги реши АфД проблемите на Германија? Со кои мерки?Afd ќе не спаси сега од февруари, Германија мора да ја земе контрола во свои раце.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како ќе ги реши АфД проблемите на Германија? Со кои мерки?Afd ќе не спаси сега од февруари, Германија мора да ја земе контрола во свои раце.
Еве вака најгрубо од рукав - да престане да пуши амерички курови и да продужи да купуе руски гас за да ја спаси економијата која е направена да функционира на тој ефтин гас.Како ќе ги реши АфД проблемите на Германија? Со кои мерки?
Како ќе ги реши АфД проблемите на Германија? Со кои мерки?
Ти шо кажа у овие три години а искочило точно?Барем да кажевте нешто.
Gesendet von meinem SM-S926B mit Tapatalk
Ти кога ќе заглавиш у поле, ќе викаш тракторист од селото или ИТ стручњак од Скопје?Ajde snemuva struja Shpanija i Portugalija, blokada aerodromi metra atm internet svashtarii.
Brakjata od Ukraina ni edno ni dve, nie kje vi pomogneme so nashata ekspertiza
Прегледај го приврзокот 449920
Brakjata za PR zhiveat, ebate klovnovite retardirani, tugj sram me jade![]()
Аха, Трамп баш тоа мисли сега!Еве вака најгрубо од рукав - да престане да пуши амерички курови и да продужи да купуе руски гас за да ја спаси економијата која е направена да функционира на тој ефтин гас.
Хаха само што во ситуацијава Украинциве не се ни трактористите (луѓето со опрема за да се среди работата) а не се ни стручњаците (теоретичарите).Ти кога ќе заглавиш у поле, ќе викаш тракторист од селото или ИТ стручњак од Скопје?
Подготовките за војната во Украина се отпочнати кон крајот на '90-тите.Мислам дека друг му беше муабетот на Харалд, прво дека овие исклучиво на јадење гoмнa функционираат, со луд јeбe збуњенога однос кон народот и небитно што сето тоа нема врска со реалноста. Додека тера - тера. Второ дека без војнава во Украина таму во Андалузија и општо во Европа, немаше да имаат енергетска криза.
Секако. Прво со Чеченците 2 миљона муџи се опипуваше пулсот. После со Грузијците 8 миљони и на крај заклучија дека треба некоиу 40 + милионски да се наговори да иде против Русија и тука 2 најблиски со волкава популација се Украина и Полска.Подготовките за војната во Украина се отпочнати кон крајот на '90-тите.
Отворено почна да се работи на подготовките во 2004-та
Во 2013/14 се финишираше г-ѓа фак-еу делеше последни задачи
И сега после такви обемни подготовки ти би ја откажал војната, ех тебе човек да не ти даде да одлучуваш за такви крупни работи.
@Harald
Интересна е целата нишка, проследете ги репликите.
The grid frequency across continental Europe plunged to 49.85 hertz — just a hair above the red-line collapse threshold.
The normal operating frequency for Europe’s power grid is 50.00 Hz, kept with an extremely tight margin of ±0.1 Hz. Anything outside ±0.2 Hz triggers major emergency actions.
If the frequency had fallen just another 0.3 Hz — below 49.5 Hz — Europe could have suffered a system-wide cascading blackout.
At that threshold, automatic protective relays disconnect major power plants, and collapse accelerates.
And it's disturbingly easy to imagine multiple scenarios where that could have occurred...
![]()