Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Член од
11 октомври 2024
Мислења
530
Поени од реакции
981
Руските војници од теренот го демантираат лажовот и неспособниот кучешки привезок на Путин, Герасимов, дека Курската област е целосно ослободена.

Тоа вчерашно обраќање на Путин и Герасимов беше уште еден во низата обични театри за проста раја која им верува на нивните лаги и глупости “се оди според планот“.

Толку се корумпирани, некадарни, полтрони што среде Москва им убиваат генерали и научници, а да не зборувам дека 250 илјади народ има раселено во Курска област за која Герасимов тврдеше дека после 3 дена од инвазијата на украинската војска биле стопирани поразени :D

Дежурните полтрони на ботоксираниот Сталин ја исмеваа курската операција на Украинците, но и самиот Герасимов вчера меѓу редови си кажа дека поради курската инвазија сите руски воени ресурси биле пренасочени кон ослободување на Курск и руското напредување во Украина беше сведено на миниум.

Report from the border

Several clarifications regarding the "complete" liberation of the Kursk region from the Armed Forces of Ukraine.

The Kursk region has not been completely liberated from the Armed Forces of Ukraine .

There are still small pockets of resistance in the Sudzhansky district. The units of the Russian Ministry of Defense are conducting a final cleanup, with the goal of fully reaching the state border line.

The presence of the enemy is also recorded in the Glushkovsky district. The Otruba farm of the Popovo-Lezhachansky village council and the adjacent territories are under enemy control.

It is premature to talk about the complete exit of the Russian Ministry of Defense units to the state border line in the Kursk region.

Последно уредено:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
14.144
Поени од реакции
25.793
Руските војници од теренот го демантираат лажовот и неспособниот кучешки привезок на Путин, Герасимов, дека Курската област е целосно ослободена.

Тоа вчерашно обраќање на Путин и Герасимов беше уште еден во низата обични театри за проста раја која им верува на нивните лаги и глупости “се оди според планот“.

Толку се корумпирани, некадарни, полтрони што среде Москва им убиваат генерали и научници, а да не зборувам дека 250 илјади народ има раселено во Курска област за која Герасимов тврдеше дека после 3 дена од инвазијата на украинската војска биле стопирани поразени :D

Дежурните полтрони на ботоксираниот Сталин ја исмеваа курската операција на Украинците, но и самиот Герасимов вчера меѓу редови си кажа дека поради курската инвазија сите руски воени ресурси биле пренасочени кон ослободување на Курск и руското напредување во Украина беше сведено на миниум.

Report from the border

Several clarifications regarding the "complete" liberation of the Kursk region from the Armed Forces of Ukraine.

The Kursk region has not been completely liberated from the Armed Forces of Ukraine .

There are still small pockets of resistance in the Sudzhansky district. The units of the Russian Ministry of Defense are conducting a final cleanup, with the goal of fully reaching the state border line.

The presence of the enemy is also recorded in the Glushkovsky district. The Otruba farm of the Popovo-Lezhachansky village council and the adjacent territories are under enemy control.

It is premature to talk about the complete exit of the Russian Ministry of Defense units to the state border line in the Kursk region.
svaka cast na ukrainskite zrtveni jagnenca sto drzele 2 drvoreda u kursk....

Член од
6 ноември 2024
Мислења
918
Поени од реакции
1.725
Следи некој што се случува меѓу Пакистан и Индија? Ќе го прават големата?

Член од
4 ноември 2013
Мислења
1.112
Поени од реакции
1.732
погледни го филмов, не можам да го најдам оригиналот но некој го прикачил пак пред пар дена.
Кој преварант си ти

Можеш , можеш него се праиш на будала со вакви дебилни раскази.

Screenshot_20250426_234422_com.google.android.youtube_edit_616850261357958.jpg

Еве и бонус видео

Ова се медиуми на НАТО и се гледа одма кој шири/ширел пропаганди ..

Само пореметени мозоци може да подржуваат нацистички режим..
Што вика победеникот Зеленски на тоа што му отиде 20 % од територија?
Кога ке иде пак да проси ?

Член од
31 мај 2019
Мислења
439
Поени од реакции
1.365
Specifically, Ukraine provides a one-time financial assistance of 15 million hryvnias (approximately €370,000) to families of soldiers killed in action. This payment is primarily for the families of military personnel. Additionally, there are other forms of financial assistance and support for war widows and their children.

Da kazeme 100,000 zaginati, toa se jebeni 37 milijardi evra!!!???

Sega mi e jasno zasto ukraincive produzuvaat da davaat vakov otpor...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.648
Поени од реакции
85.460
Руските војници од теренот го демантираат лажовот и неспособниот кучешки привезок на Путин, Герасимов, дека ...

Толку се корумпирани, некадарни, полтрони што ...

Дежурните полтрони на ботоксираниот Сталин ја ...

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.406
Поени од реакции
7.195
Specifically, Ukraine provides a one-time financial assistance of 15 million hryvnias (approximately €370,000) to families of soldiers killed in action. This payment is primarily for the families of military personnel. Additionally, there are other forms of financial assistance and support for war widows and their children.

Da kazeme 100,000 zaginati, toa se jebeni 37 milijardi evra!!!???

Sega mi e jasno zasto ukraincive produzuvaat da davaat vakov otpor...
од каде му се на украина парите и зошто путин не ги исполни заканите ако некој се меша во конфликтот ќе биде вратен во камено доба

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.986
Поени од реакции
43.985
Од боунјардот од Аризона почнале да влечкаат оружје. Изгледа се потрошија европскиве ф-16.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.815
Поени од реакции
5.487
Зошто токму деновиве Москва објави дека во операциите за Куркс учествуваа и војници на Северна кореа?
Имајќи во предвид дека Москва секогаш испраќа некаква порака, која би била таа со ова вест?

Како и да е СК својата безбедност ја бетонира за долги години, ниту ЈК ниту Каубопи или некој трет не смее ни да помисли да ја нападне.
Автоматски споено мислење:

KURSK POST-MORTEM IN 10 SECONDS
Brit operational stupidity killed over 76,000 NATO troops.
NATO has zero strategic intel.
DPRK got invaluable battlefield experience.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.068
Поени од реакции
9.247
Russia’s military chief reports on complete liberation of Kursk Region

"I want specially to note the participation of servicemen of the Democratic People’s Republic of Korea in liberating border areas of the Kursk Region who in accordance with the Treaty on the Comprehensive Strategic Partnership between our countries rendered considerable assistance in crushing the Ukrainian army’s combat group that had launched an incursion," Gerasimov said.

Интересно.
Не е точно и Путин се залета со изјавата верувајќи му на празноглавиот Герасимов.
Во Горнаљ сеуште има Украинци.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.395
Поени од реакции
2.943
Не е точно и Путин се залета со изјавата верувајќи му на празноглавиот Герасимов.
Во Горнаљ сеуште има Украинци.
Војска или садачи на компири во нивите?

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.068
Поени од реакции
9.247
Војска или садачи на компири во нивите?
Ова е ситуацијата од денес, плус од извори на војската има инфо дека Горнаљ не е исчистен од заостанати групи на ВСУ.
РФ и Путин секогаш каснеа по 2-3 дена од блогерите, за инфото што го даваат да биде 99.9% точно.
Gornalj.jpg

Процени сам дали е исчистена и ослободена цела Курска област.

Зошто токму деновиве Москва објави дека во операциите за Куркс учествуваа и војници на Северна кореа?
Имајќи во предвид дека Москва секогаш испраќа некаква порака, која би била таа со ова вест?

Како и да е СК својата безбедност ја бетонира за долги години, ниту ЈК ниту Каубопи или некој трет не смее ни да помисли да ја нападне.

KURSK POST-MORTEM IN 10 SECONDS
Brit operational stupidity killed over 76,000 NATO troops.
NATO has zero strategic intel.
DPRK got invaluable battlefield experience.
Од вчера почнаа да ги спомнуваат Северно Корејците и блогерите, што кажува дека е планирано инфо. Макар што мое лично мислење е дека тие немаат никакво значење во операциите во Курск, па и на други места. Мислам дека инфото е, не сте вие сојуз против Русија, туку сега сте против сојуз од РФ и СК. Прашање на време е кога вториот сојуз и званично ќе добие трет, а може и четврт член. Иако реално и Белорусија може да се додаде во таа бројка.

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
22.359
Поени од реакции
38.474
taurus-1_X5b17ED.jpg

... со ракетите Таурус можат да ракуваат само Германците, доколку се случи Украина да погодат руски територии со Таурус тоа значи присуство на Германците во Украина кои ќе ракуваат со Таурус, зошто без асистенција нивна Украинците не можат да ги употребат тие ракети и тоа ќе се смета за директен напад од Германија врз Русија со директна војна, па ќе следи контра удар!

...очигледно ја чеша газот Германија, а и светот брзо заборава што направи Германија со човечанството и Светските војни кои токму Русите беа тие кои пожртвовано со своето људство го ослободи светот од Хитлеризмот од Германија, само колку жртви има дадено!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
27.286
Поени од реакции
36.440
Ги тролаат не-сум-ја и човекот. И остали нафовци. :D

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.526
Поени од реакции
5.209
Да се потсетиме на нешите легендарни аналисти (некој би ставил 3-4 букви во заграда од последниот збор):
Ќе си каже човек, ако навистина има Корејци на фронт... Па ќе имаше досега загинати, заробени, или макар фотографии/видеа од недисциплинирани руски војници (за С400 кој имал технички проблем пратиле сервис вчера и си блогирал некој билмез од сервисната екипа, па според постот ги геолоцирале).

Ама ништо нема. Нема заробени, убиени. Нема фотографии/видеа. Додека Британци, Колумбијци, и секакви други платеници малтене секојдневно се гледаат (и убиваат/заробуваат) од западна страна.

Нафовци бе, како не ви е мака од тоа најглупата можна пропагандата што ви ја сервираат а вие си ја сркате како да нема утре. :unsure:
Како не ви е мака бе навистина? :D

Kajgana Shop

На врв Bottom