Ако не испаднете сега, следното коло - сигурно.
Го сакам Њу Јорк, генерале, али не ми се чини дека нема да можете повеќе од следно коло, ако уопште стигнете до таму. За жал.
Денвер, не верував дека ќе поминат - како што прогнозирав.
И ваљда нема да поминат. Моја прогноза е дека оваа ќе ја изгубат, следната ќе ја тепаат, али на крај ќе попушат.
Највише од све на свет сакам да не сум у право и никад не сум мешал кладење и навивање.
Не се кладам туку пасионирано следам баскет.
Инаку, да, ако некој има највеќе пцуено по Њујорк на темава тоа сум јас, особено за трејдот на КАТ.
Тоа е единствената причина зошто ќе отпаднеме било кога против било кој посериозен тим (едноставно немаме одбрана под кош).
Беше трејдано за ОЏ и се ослободивме од канцерите во тимот (лепрозниот Берет и себичниот Рендал), тоа беше супер, Торонто ни направи услуга.
ОЏ зацврсти одбрана на периметар, гасеше дечкото крилни играчи - шо му е и работа.
Проблемот е шо си ги дадовме шутерите (Квикли, па потоа и трејданиот Ди Виченцо), а го донесивме Бриџис за сите пикови шо ги имавме,
пикови шо требаше да ги искористиме за салам центар.
Јас дури за момент се понадевав дека или ќе земат салам центар или нема да трејдаат веќе за да измине и оваа сезона, па од следна ќе бркаат имиња како Јанис, Ембиид, ете и Џокерот можеби. Ќе имаа и пикови и пари во салари кап, асети еден куп.
Вака салари го затворивме со КАТ, најдобриот играч во тимот (Брансон) зеде помалку пари за да добие ОЏ мрсно продолжување на договор и за да го донесат и платат другар му Бриџис, арно ама Бриџис до курот не ми стига за под кош, а надворешни крилни позиции против играчи како Каваи и слични кои се поголеми по конституција од него не можи да ги брани = дупло голо.
Тимот е правен да игра офанзивно против Бостон, тоа го тврдев на почеток на сезона, ама дефанзивно без играчи на периметар шо ти бранат и без центар кој може да ти собери дефанзива и офанзива и да ти одбрани колку толку пик енд рол НЕ МОЖИ ВО ПЛЕЈОФ. Мич беше истурен од повреди и лажеа како кучиња дека ќе се врати Јануари после операциите. Се врати средина на февруари, средина на март можеше да изигра 10 минути на терен и тоа малку од малку да личи на нешто, далеку од оној Мич шо го знаеме пред повредите.
Силата, со овие трејдови ни е толку.
Ќе биди чудо, али буквално, да играме финале на исток, уште повеќе да освоиме - Кливленд е едноставно моментално подобриот тим. Бостон едино повредата на Тејтум шо би го реметела, инаку и тие се подобриот тим заради јуникорнот Порзингас.
Штетата е направена, КАТ му е кучка на Тибодо, Бриџис другарче на Брансон и Харт, нивно кученце, а тренерот е неписмено копито шо си ја даде клупата за да го донеси КАТ и притоа ги гори 40+ минути цела сезона стартерите - затоа Брансон е сега партали.
А можеше да биди поинаку...
Можевме до година, исто без клупа и пикови (како сега) да имаме постава:
Јанис
ОЏ
Ди Виченцо
Брансон
и рандом не толку скап шутер, како шо ги имаат успешни екипи од типот на сегашни Клиперси (Пауел/Богданович), сегашни Детриот () и ред други.
Или ако одевме со еден шутер во името на Ди Виченцо, да го задржевме Хартештајн пошто истите пари отприлика одеа за плата и на едниот и на другиот на кој треаше да му се продолжи договор.
Вака, како шо тргнало, Хартештајн ќе игра ваљда финале во далеку поквалитетен тим. Ди Виченцо, можеби, ќе помини во втора рунда, Јанис/Ембиид/Јокич ќе останат само сон, а не можна реалност.
Јас сум повеќе од сигурен дека Јанис ќе потпишеше за тим во кој играат Брансон и ОЏ ама НЕ, го имаме КАТ и ќе не буши кој ќе стигни во одбрана на таа позиција пошто лигушот не е способен 1 на 1 да покрие во одбрана, камо да брани зона или да брани пик енд рол, мисловна именка е тоа за него да му ебам тоа двогрбата камила да му ебам.
Али да, тоа е тимот со кој пораснав и кој со цело срце го бодрам каква год да е екипата по состав и кој год да е тренер. Не дека заслужило раководството да има овој тим воопшто навивачи, а тврдам дека ги има едни од најлојалните и најдобрите во цела лига, ама ете... го цениме тимот и години си патиме.