Пожар во Кочани, диско Пулс.

• Креатор на темата Креатор на темата Syn
  • Време на започнување Време на започнување
30 дена од несреќата во Кочани. Никој од власта не поднесе оставка.

Ни срам,ни перде... :facepalm:

Тоа не е ништо што ме изненадува.
И сегашната опозициска партија да беше на власт истото ќе беше, немаше да има оставки. Исти се и двете партии кои ја водат државата 34 години во плурализмот.

Во Србија барем Горан Весиќ министерот за градежништво поднесе оставка после падот на настрешницата во Нови Сад, кај нас никому ништо не му фали од главашите.

Да дојде ѓаволот по душите на нашите политичари ќе остане со празни раце, дури и нашите политичари би му ја земале душата на ѓаволот. Ете таков морал имаат политичарите.

Нека му е лесна земјата на дечково.

Оваа трагедија ме погоди толку многу,што се осеќам како да сум изгубил близок човек.

98 годиште,дете... Животот бил пред него. Катастрофа

Нека му е лесна земјата на дечково.

Оваа трагедија ме погоди толку многу,што се осеќам како да сум изгубил близок човек.

98 годиште,дете... Животот бил пред него. Катастрофа
2001 година роден..

Нека почива во мир детево, дај Боже да се излечат останатите и да нема повеќе жртви... Без зборови сум, еден месец сум веќе потресена - не смееше и не требаше до ова да дојде.. Мислам на родителите на децава, на нивните пријатели, на Кочани..
Ова не е трагедија, ова е хорор, катастрофа од невидени размери за која уште ни самите не сме свесни.. Кулминација на 30годишно системско уништување на државата.

Гледав на Тв,гостуваа дечко и девојка од Супорт Кочани,гневни се поради тоа што на некој начин се се заборави.

Не дека треба животов за застане после ова,меѓутоа сеуште има деца кои се во болница,кои ќе бидат со ампутирани екстремитети,тек допрва може следат тие операции.

Мораме сите ние да помагаме сеуште на некој начин.

Почнаа да се кљукаат лешинариве од политичари меѓу себе,еве ги пуштаат во домашен овие побитниве фаци,ќе има политички договори и за ова. На крајот у затвор ќе остане обезбедувањето.

И она лигавана вошка ВД Градоначалник се намести битно,а он беше првата хиена што сакаше ова да го искористи. А истата гнида беше советник и знаел што се случувало,ама ќутел.

За ништо добро не не бива нас како народ.

И она лигавана вошка ВД Градоначалник се намести битно,а он беше првата хиена што сакаше ова да го искористи. А истата гнида беше советник и знаел што се случувало,ама ќутел.

Се е во ред тоа што си напишал погоре. Но за Венко си голема грешка. Ако си од Кочани веројатно имаш некаков личен проблем со него,ако си од друго место информирај се подобро за дечкото.

Се е во ред тоа што си напишал погоре. Но за Венко си голема грешка. Ако си од Кочани веројатно имаш некаков личен проблем со него,ако си од друго место информирај се подобро за дечкото.
Овој што си го цитирал е ко френдли Флеш на даст2 долго. Заслепувачки глуп и непотребен.

Гледав на Тв,гостуваа дечко и девојка од Супорт Кочани,гневни се поради тоа што на некој начин се се заборави.

Не дека треба животов за застане после ова,меѓутоа сеуште има деца кои се во болница,кои ќе бидат со ампутирани екстремитети,тек допрва може следат тие операции.

Мораме сите ние да помагаме сеуште на некој начин.

Почнаа да се кљукаат лешинариве од политичари меѓу себе,еве ги пуштаат во домашен овие побитниве фаци,ќе има политички договори и за ова. На крајот у затвор ќе остане обезбедувањето.

За што точно се љути тие и за што точно собираат пари ? Нели државата ги покрива лекувањата, за што се потребни пари ?

Е ми...власта токму тоа го сака. Кочанската беља да се забошоти, а во меѓувреме ќе се „забављаме„ со бројот од новоуапсени, иако некои од нив сигурно немаат никаква вина за пожарот.

Е ми...власта токму тоа го сака. Кочанската беља да се забошоти, а во меѓувреме ќе се „забављаме„ со бројот од новоуапсени, иако некои од нив сигурно немаат никаква вина за пожарот.
Kako da se zaboshoti? 60tina familii poprazni, a 200 luge so trajni posledici?
Ova nema ni da se zaboravi a ni da se zaboshoti, kako nacija nema da se oporavime, nevozmozno e.
Se sto ima nekakva povrzanost neka odgovara.

Kako da se zaboshoti? 60tina familii poprazni, a 200 luge so trajni posledici?
Ova nema ni da se zaboravi a ni da se zaboshoti, kako nacija nema da se oporavime, nevozmozno e.
Se sto ima nekakva povrzanost neka odgovara.

Можно е...еве како: со бесконечни апсења, со бесконечни судски процеси, со бесконечно одложување на пресудите, носење пресуди за лица кои се најмалку виновни, со медиумски молк за настанот, со медиумско пренасочување на јавното внимание кон небитни теми....и томе слично.

А семејствата од настраданите ќе си бараат правдина и понатаму...

Можно е...еве како: со бесконечни апсења, со бесконечни судски процеси, со бесконечно одложување на пресудите, носење пресуди за лица кои се најмалку виновни, со медиумски молк за настанот, со медиумско пренасочување на јавното внимание кон небитни теми....и томе слично.

А семејствата од настраданите ќе си бараат правдина и понатаму...
Mislam deka popametno e da se bara temelna istraga i pravno procesiranje na site osomniceni i dokazi. Nekako premnogu naviknavme kabelot da e kriv pa sega chudno ni e zosto tolku luge.
Tie luge ne se osudeni, mozebi se nevini, mozebi ne, ke vidime. Postoi nekoja somnez i zatoa se vo pritvor.
Mediumski molk nema, sekoj den ima vest povrzano so toa.

Mislam deka popametno e da se bara temelna istraga i pravno procesiranje na site osomniceni i dokazi. Nekako premnogu naviknavme kabelot da e kriv pa sega chudno ni e zosto tolku luge.
Tie luge ne se osudeni, mozebi se nevini, mozebi ne, ke vidime. Postoi nekoja somnez i zatoa se vo pritvor.
Mediumski molk nema, sekoj den ima vest povrzano so toa.

Нашето судство со доверба помала и од статистичка грешка, не е „од вчера„, туку има повеќедецениско искуство и цел „арсенал„ од „доскочици„ со кои може да донесе било каква пресуда, па дури и погрешна, и да ни ја подметне како правична и „по закон„, а притоа никој да не смее да им писне по начелото „судските одлуки не се коментираат„...небаре судиите се безгрешни богови.

Да се потсетиме за 27-ми април, за издавањето пасоши на белосветскиот олош и ним слични судски пресуди...а ако се вратиме во претходниот систем и на „среќна нова 1949-та„, работа‘а ќе биде уште полоша.

После Флеш, ти си вториот најглуп лик на Кајгана. Без навреда, ама стварно си онака глуп на атомско ниво. Како ти, црното под ноктот на Бог, знаеш каква е ситуацијата во Кочани и што се презема?

Ако мртви деца за тебе се беља, оди и види ги гробовите. Цел живот ќе го извадат од тебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom