Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Ти рече твоето лице, ама ти имаш многу лица...персони, маски.
Така "те сакам":D тоа е тоа..Ја не носам маски,ускладена ми е мислата,срцето и говорот све си функционира беспрекорно..Кога сум љут изгледам љуто,кога сум радосен изгледам радосно...не ковам планови како да заебам некој кога ќе станам од спиење,лукавоста ми е непознат поим..така да..

Така "те сакам":D тоа е тоа..Ја не носам маски,ускладена ми е мислата,срцето и говорот све си функционира беспрекорно..Кога сум љут изгледам љуто,кога сум радосен изгледам радосно...не ковам планови како да заебам некој кога ќе станам од спиење,лукавоста ми е непознат поим..така да..
Верувам ама и оваа оригинал маска е сепак маска а позади маската е Тао, Браман...речи го како сакаш.

Верувам ама и оваа оригинал маска е сепак маска а позади маската е Тао, Браман...речи го како сакаш.
Значи и ја и ти сме на слична бранова должина дека сепак има некој Креатор и не сме создадени од некаква небулозна експлозија од која случајно настанал животот во која веруваат луѓе со доста низок IQ иако трубат дека се опасно образовани..

Значи и ја и ти сме на слична бранова должина дека сепак има некој Креатор и не сме создадени од некаква небулозна експлозија од која случајно настанал животот во која веруваат луѓе со доста низок IQ иако трубат дека се опасно образовани..
Креаторот може да биде како сликар и неговата креација да биде сликата односно светов и може да биде како балерина и нејзината креација да биде играта. Ние сме Бог кој ги игра сите можни улоги од мравка и човек на Планетава до некој квазар милијарди светлосни години одалечен.

I ti veruvas deka te cekaat 70 devici ko ke umris ako gi ispolnuvas uslovite? Kaj nas so sme taka so relativno nisko IQ ne vrvi toj muabet, kaj vas so visoko IQ ne znam.
Автоматски споено мислење:

Фали уште бјонс да стави сликички од сите пагански богови и тотеми за обожавање и може да ја затворат.
Kakvi se i koj se tie paganski bogovi ? Pomalce bogovi se od ovie nepaganskite ili kako odi toa rangiranjeto ?

Mи значи што без да ме прашаш знаеш дека не сум ја читал, а поише се разбирам у христијанство од тебе

Мисли си :icon_mrgr:

Словенску митологију да, али на тему Христијанстфо за тебе сам папа.
Еве онтопик.
Прашаја би га кој поише знае од нас хаха.

Ја би га прашаја Зевса колко ватни су му громови. Хоруса би га прашаја која боја му е око. Тора би га прашаја колко кила му е чекан.

Јахве/Алах/Исусоф татко, е њега би га прашаја зшто е троличан и нема сфое ја.
Зшто не поделија на толко различни религие и секте,а кд устфари е едн.

Ни во најлудите соништа не би можел да се замислам мене со Творецот лице во "лице" пошто би паднал мртов моментално и не би успеал уста да отворам а камоли да го прашам нешто..
Путе.
Или по најново не биди пичка како Костиќ.

Ја би го прашал за обликот на земјата се двоумам помеѓу круша и цуцла...

Путе.
Или по најново не биди пичка како Костиќ.
Парва ја не сам пичка него реално ги сагледавам работе а и Ескалибур не е и куде и да е ќе направи нов акаунт и ќе те отера у курац за да ти докаже п.с. ХЕХЕ:D

Он топик:Кога веќе правиме имагинарни конструкции и се дешава ситуација да сме фејс ту фејс би го прашал кога мисли да ја убрза депопулацијата пошо овие без мозок зомби луѓе доминираат во светски рамки и пуздер направија во секоја пора на општеството..Едноставно не може секоја будала да има право на мислење(уклучувајќи ме и мене) и да има некојси став и од таквите мудриот да не може да дојде на ред да се искаже што памет носи и како да го реши гордиевиот јазол..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom