Што би го прашале Бог?

• Креатор на темата Креатор на темата THE_CHOSEN_ONE
  • Време на започнување Време на започнување
Кој од Вас ја читал Библијата?
Ја, Берик, Каљехон, Хепта, Пророк, Зурла, Генерал, Датум ЛФ, Драгонски, Курајбер,Ио, Сусаро, Злате на рате...

А од женски Дарлинг, Вруќа само корицу, Бијонс на Википедију, Очајна у талог од кафе...

И така.

Би го прашал какво е чуството да се биде тој што сум јас од една точка у времето изолирана од овој просторно временски континуум.

,,,jas,,,ne tolku dlabinski,,,tuku za spoznavanje na tekstot vo nea,,,
Бог е реален на две нивоа, целиот универзум е негова креација, а Библијата е негов збор.
Автоматски споено мислење:

Јас сакам ама некако не можам да разберам некои делови.
Верувам во Бог, верувам дека се се случува со причина
Верувам и во тој задгробен живот и дека тие што не оставиле, не гледаат од таму.
Библијата е историја, пророштво и закон.Тешка е за разбирање. Имаш магаре што збори. Војни без престан, воскреснување на луѓе, ангели, демони, нефелими, голема поплава, вечноста и бесконечност на Креаторот…

Би го прашала зашто немам среќа, зашто толку млада останав без родители и дали некад нешто убаво ќе ми се деси.

Еве што созерцува(л) еден светогорски монах; зашто е Светов ваков каков е, зашто во него има и добро и зло, зашто некои луѓе се зли а добро им „иде„ а некои се добри и ништо не им „иде„, зашто некои се здрави а некои болни, зашто некои се богати а некои се клошари...и така натаму.

На монахот му доаѓа глас „од озгора„ и му дава одговор на неговите/монаховите „дилеми„ па му вели: „Не испитувај ги патиштата Божји!„.

Hristijanstvoto ne vika taka.
Moja greska, izgleda prefrliv na druga religiozna kniga ;) . Bitna e poentata vo slucajot, a taa e deka kako sto za vas e apsolutna vistina toa sto pisi vo biblijata, za nekoj drug e apsolutna vistina toa sto pisi vo nekoja druga religiozna kniga. Cista slucajnost e sto toa ne e nekoj izvadok od biblijata, i toa ke go zemevte zdravo za gotovo kako nekoj drug sto go zema kako fakt samo zatoa sto taka pisi kade sto pisi i tuka ke ne ubeduvavte deka e taka. Ete zamisli se na moment deka si pripadnik na druga religija, sto i ke bese dosta verojatno da se rodese tamu 100 km poseverozapadno. Dali togas ona so 70 devici ke ti izgledase dosta vistinito kako sto sega ti izgleda vistinito se sto pisi vo biblijata. Ne e do knigata, do ljugeto e :toe:

Ја, Берик, Каљехон, Хепта, Пророк, Зурла, Генерал, Датум ЛФ, Драгонски, Курајбер,Ио, Сусаро, Злате на рате...

А од женски Дарлинг, Вруќа само корицу, Бијонс на Википедију, Очајна у талог од кафе...

И така.
Mи значи што без да ме прашаш знаеш дека не сум ја читал, а поише се разбирам у христијанство од тебе. :love:

Moja greska, izgleda prefrliv na druga religiozna kniga ;) . Bitna e poentata vo slucajot, a taa e deka kako sto za vas e apsolutna vistina toa sto pisi vo biblijata, za nekoj drug e apsolutna vistina toa sto pisi vo nekoja druga religiozna kniga. Cista slucajnost e sto toa ne e nekoj izvadok od biblijata, i toa ke go zemevte zdravo za gotovo kako nekoj drug sto go zema kako fakt samo zatoa sto taka pisi kade sto pisi i tuka ke ne ubeduvavte deka e taka. Ete zamisli se na moment deka si pripadnik na druga religija, sto i ke bese dosta verojatno da se rodese tamu 100 km poseverozapadno. Dali togas ona so 70 devici ke ti izgledase dosta vistinito kako sto sega ti izgleda vistinito se sto pisi vo biblijata. Ne e do knigata, do ljugeto e :toe:

владе разбираш,

ај кажи ми како е можно да во различни книги, од различни религии, со различни доктрини, можат да бидат наведени исто толку различни вистини, кои се ем различни ем вистинити истовремено.

Благодарам...

Ни во најлудите соништа не би можел да се замислам мене со Творецот лице во "лице" пошто би паднал мртов моментално и не би успеал уста да отворам а камоли да го прашам нешто..

Ни во најлудите соништа не би можел да се замислам мене со Творецот лице во "лице" пошто би паднал мртов моментално и не би успеал уста да отворам а камоли да го прашам нешто..
Кое од твоите многу лица?

владе разбираш,

ај кажи ми како е можно да во различни книги, од различни религии, со различни доктрини, можат да бидат наведени исто толку различни вистини, кои се ем различни ем вистинити истовремено.

Благодарам...
Magija :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom