Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Nema da te odbijat. So noviot premier malku se poblagonakloneti. Ali jbg. Sve je moguce..
Да исто мислам, не ми текнува кога последен пат сум видел некој да одбијат после положителна, иако знам е можно теоретски

Бугарија е дел од шенген зона од оваа година што значи укинати се граничните контроли од и до соседните земји Грција и Романија како и аеродромски гранични контроли нема кон другите ЕУ држави. Па Бугарите можат само со личната да се движат каде иколку сакаат.
Затоа и напливот на нови апликации меѓутоа без потекло нема патни исправи.
Државјанството не е патна исправа и носи и многу одговорности во некои случаи и трошоци во месецот.
За да се дојде до него тие што имаат документи од предци значи по добивањето исто како да се родени во Бугарија.
Тие што немаат можат да добијат виза тип Д и можат да работат во Република Бугарија по одреден период на години се натурализираат како странци и во овој случај треба да го задржат само натурализираното државјанство.
По законот за предци државјанството по потекло е исто како и раѓање во матична држава.
Ниедна држава не издава патни исправи без државјанство до кое не може да се стигне ниту со огромни инвестиции освен преку потекло или натурализација

1875x од задолжителна на финална, вчера. Интервју средината на Ноември 2022 (инфо од групата) Јас сум 199××, интервју 29.11.2022, па да видиме кога ќе ми се смени статусот.

Dali nekoj ima iskustvo so vadenje bugarski dokument so stranata na fb
Бугарско потекло.
Автоматски споено мислење:

Od denes na finalna 194**/2022 intervju septemvri vo Skopje

Attachments

• IMG_20250418_220331.jpg
    IMG_20250418_220331.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 34
Последно уредено:
Dali nekoj ima iskustvo so vadenje bugarski dokument so stranata na fb
Бугарско потекло.
Автоматски споено мислење:

Od denes na finalna 194**/2022 intervju septemvri vo Skopje
Dali im dostavi dopolnitelno kopija od noviot pasos ili samo so stariot ako ne e tajna?

Dobar den

Imam prashanje vo vrska so preminuvanje na sleden status momentalno sum na zadolzitelna postapka intervju 1 Nov 2022 vo Skopje koga odprilika bi trebalo da ne rabotat nas sto sme bile vo sk na intervju

Dobar den

Imam prashanje vo vrska so preminuvanje na sleden status momentalno sum na zadolzitelna postapka intervju 1 Nov 2022 vo Skopje koga odprilika bi trebalo da ne rabotat nas sto sme bile vo sk na intervju
Momentalno e 19400 od 2022. Spored ova so go imas pisano ti imas brojce od 2023 i ke preminis finalna najdocna kraj na leto negde juli ili avgust. Odzemi kolku ima do tebe, rabotat pon do sabota minus praznici vo prosek okolu 100 presmetki na den. I ke imas gruba presmetka, po moe na leto si verojatno, zavisi koj broj si. So srekja

Zdravo,
imam MK i BG pasos, ako odam vo EU,
pri izleguvanje i pri vrakjanje vo MK koj pasos da go pokazuvam na MK granica?
Makedonskiot pasosh ili lichna karta na makedonska granica (eventualno i zapaden balkan), a bugarskiot pasosh ili lichna karta na EU granica. Za ostatokot od svetot ili makedonski pasosh ili bugarski pasosh.

Momentalno e 19400 od 2022. Spored ova so go imas pisano ti imas brojce od 2023 i ke preminis finalna najdocna kraj na leto negde juli ili avgust. Odzemi kolku ima do tebe, rabotat pon do sabota minus praznici vo prosek okolu 100 presmetki na den. I ke imas gruba presmetka, po moe na leto si verojatno, zavisi koj broj si. So srekja

Fala ti , da imam brojce od N:28*/2023/ , rekov cisto da prasam da ne ima nekoja greska i slicno

Zdravo, brojo na prepiska mi e 51xx/2023 , interview vo Sofija 13.3.2023 , Toa sto me interesira e dokumentite sto gi bev podnesuval za drzavjanstvo moj pasos i bg licna karta od na dedo mi za vreme na podnesuvanjeto si bea validni no i na dvajcata pred 4-5 meseci ni se isteceni ali i dvajcata imame vise podignato novi dokumenti (jas nov pasos i dedo mi nova bg licna karta) mozno li e voa da naprave problem ili se si e ok?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom