Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Стрелчо, ова е убаво во теорија..Eve kako izgleda Filterot koga e gore, nikakva novina go ima so godini kaj razlicnni marki i modeli. Ova e pred 3godini staveno na YT.
Прегледај го приврзокот 448981
Прегледај го приврзокот 448980

I ovoj serviserov ima tuka negde 5-6cm pa si go izvadi filterot najnormalno, sto pojse od toa sekako e podobro.Стрелчо, ова е убаво во теорија..
Кога површината не би играла улога, а пластиките на внатрешната би дихтувале херметички!
Арно ама...
Плус, од практична гледна точка, ја со 5-6цм размак, би се мачел да го извадам и вратам.
Постави прашање, даде некои информации ама искрено сосема небитни за твоето прашањеПланирам да реновирам т.е. да ставам термоизолациона фасада, пвц прозори - за греење што би било најдобро(4 простории) ?

Надворешна термоизолациона фасада ќе ставам со 5мм стиропор, подот имам ламинат , врз него ќе ставам нов, прозорите ми беа од дрво сега ќе ставам пвц, 4 соби сакам да греам, до сега се греев со инвертер клима една соба , другата на дрва. Сакам и останатите 2 да ги затоплувам...Лаик сум во овие работи - пумпи, подни греења итн...Постави прашање, даде некои информации ама искрено сосема небитни за твоето прашање
Прво се е сведено на тоа колку планираш да инвестираш, па следи што точно сакаш да реновираш.
Ако реновираш подот, кога веќе вадиш што и да имаш и ставаш ново тогаш е одлична шанса да ставиш подно греење. Истото ќе ти даде најдобар комфор и на месечна сметка за струја ќе ти биде најекономично, ама па купување на топлотна пумпа, инсталација, бафер ... е доста скапо како почетна инвестиција.
Ако менуваш само дограма и ставаш фасада, тогаш најлесно решение ти е да ставиш инвертер уреди. Трошат малку повеќе струја од горе наведеното, ама се значително поефтини како почетна инвестиција.
Веројатно ставаш 5цм стиропор а не мм ама пак ќе ти речам небитно е се тоа. Промена на фасада и ставање на ПВЦ дограма ќе ти ги намали топлинските загуби, значи ќе ти треба помалку топлотна енергија за да го загрееш истиот простор.Тоа влијае греењето но не мора да значи дека влијае на тоа како сакаш да се загреваш.Надворешна термоизолациона фасада ќе ставам со 5мм стиропор, подот имам ламинат , врз него ќе ставам нов, прозорите ми беа од дрво сега ќе ставам пвц, 4 соби сакам да греам, до сега се греев со инвертер клима една соба , другата на дрва. Сакам и останатите 2 да ги затоплувам...Лаик сум во овие работи - пумпи, подни греења итн...
Па не можеме баш да кажеме со сигурност пошто никој го нема гледано хаха.Snow White има оставен белег.
Негативен.
Look at this:
Прегледај го приврзокот 449064
Прегледај го приврзокот 449065
За тие кои не знаат кои се ликовиве, тука се: @wot , @grande-juve , @Комита Ултрас , @Gazpapir , @Krk1 , @Goodfella и други со 9/10 и 10/10 оценки.![]()

кој е wot од овие?Јас само wot го препознав...![]()