Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
Барање за еднаквост во трговија, да, така се прави држава. Јапонија, Виетнам први дојдоа за договори. Глупи се тие, а? Ние сме попаметни од нив, а? Ајде Локване кажи ми како Македонија подобро разбира економија од Јапонија. Не мора многу, во кратки црти.
Касниш со пропагандата, ова беше демантирано пред 2 дена. Напрај му апдејт на ајфоно.

Ново е ова денешно. Од Трамп. За сите освен за Кина 90 дена грејс период. Ќе преговараат со сите. Целта е да се истисне Кина. Многу работи заебаа демократите. Прашање е колку кинезите се навлезени преку нив во Сад.

Уништи билион долари и пред се доверба па сега ќе прави дилови. :D
Автоматски споено мислење:

Зошто амерички фирми произведуваат во странство или воопшто индустрии прекинаа да произведуваат во САД и дали царини ќе го решат тој проблем или тие проблеми.
Царините или изедначување на трговијата ќе го решат проблемот. Компаниите почнаа да заминуваат од САД заради неписмените политичари и комплетно не разбирање како економијата работи. Претерување со регулативата беше една од најголемите проблеми и потпишување на билатерални договори каде што Америка испаќа како губитник, ама политичарите со полни џебови беа.

1744224243591.png

Магија, се врати назад S&P500.
Јузе остај ја ти Македонија. Кажи сеа дали ти го апдејтираше ајфоно или не? Ќе да е твојот у лаг.
Ти пред 2-3 дена истово го напиша, тогаш не беше точно. Сега да, пред саат време беше потврдено 90 дена пауза за сите што не ставија тарифи назад. Значи не на сите.
Nekoj gadno mnogu zaraboti od ovaa manipulacija so berzite. Za 90 dena izgleda repriza, pa koj ima pari....
Некој да :) Јас сум 12% ќар за сите акции што ги купив предходниве 2 дена.

E bravo, čestitki od srce, bez sarkazam. Toa cenam, anticipiranje na rabotite i dejstvuvanje. Voopšto ne e bitno što carinite ke postignat ili ne, važno e da se zaraboti

бензинот ти е ефтин зошто трамп фрли нуклеарка и ја запре светската економија. Не би бил многу горд на бензинот. Кога бензинот е ефтин, значи нешто не чини.
Kakva nebuloza od epski razmeri..

Kakva nebuloza od epski razmeri..

Што небулоза, барел падна на 50 долари од 68 после глупостиве. Цената на нафтата иде според побарувачката од пазарот. Кога нема побарувачка иде надоле и тоа освен што ќе наполниш еден резервоар поефтино нема никаков друг бенефит кога све друго ќе поскапи од инфлација.

Време е тие од фед да му ги истегнат ушите додека не ги направил ствариве уште полоши.

Царините или изедначување на трговијата ќе го решат проблемот. Компаниите почнаа да заминуваат од САД заради неписмените политичари и комплетно не разбирање како економијата работи. Претерување со регулативата беше една од најголемите проблеми и потпишување на билатерални договори каде што Америка испаќа како губитник, ама политичарите со полни џебови беа.

Прегледај го приврзокот 448350

Магија, се врати назад S&P500.
Ти пред 2-3 дена истово го напиша, тогаш не беше точно. Сега да, пред саат време беше потврдено 90 дена пауза за сите што не ставија тарифи назад. Значи не на сите.

Не е тоа магија, туку толку писмен си да сфатиш зошто s&p почна магично да оди нагоре.

Оди отвори поединечно компании и види денес кога почнаа акциите да растат, па може ќе сфатиш зошто е така :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Не е тоа магија, туку толку писмен си да сфатиш зошто s&p почна магично да оди нагоре.

Оди отвори поединечно компании и види денес кога почнаа акциите да растат, па може ќе сфатиш зошто е така :)

Ајде ќе ти прогледам низ прсти за коментаров затоа што беше точен донекаде во иницијалната порака. Разликата во однос помеѓу мене и тебе е тоа што кога грешам си признавам.

1744227388629.png

Има некој денеска свикано „Аки, вади спортске реквизите“ откако најави царина и за Оземпикот :pos: :pos:

Што небулоза, барел падна на 50 долари од 68 после глупостиве. Цената на нафтата иде според побарувачката од пазарот. Кога нема побарувачка иде надоле и тоа освен што ќе наполниш еден резервоар поефтино нема никаков друг бенефит кога све друго ќе поскапи од инфлација.

Време е тие од фед да му ги истегнат ушите додека не ги направил ствариве уште полоши.
Supply and Demand. Колку има на маркет и колку се бара.

Ајде ќе ти прогледам низ прсти за коментаров затоа што беше точен донекаде во иницијалната порака. Разликата во однос помеѓу мене и тебе е тоа што кога грешам си признавам.

Јузе, смири доживљај друже, ја прегоре темава од глупости трескање. S&P500 е индекс, и еве зошто денес отиде нагоре сликовито да ти објаснам.

d6697cac1beaddcc25f58dce46d34bcb.jpg

84ec40481c99f150f87434eac6aed445.jpg

c1bcec4d1aa4bdf84582c97d3d05da0d.jpg

И Јузе, уште ли се возиме на бајката за враќање на производството во ЈуЕсЕј?

Сега со тарифиве ко ќе се разработаат овие џанкериве ела запри ги.
Глобалистите уште оддамна знаат како се прави геноцид, дрогата е една од тие ствари. После опиумските војни на Кина и требаа неколку децении да го очисти тоа зло. Во моментов тој метод го користат и врз своите народи ЕУ и САД. Така да за почеток да намали 'увоз' на дрога, да нема експанзија, дури и стварно да сакаат да се борат со сурови мерки, доста време ќе им треба. Вие либералчињата што предлагате, да дрогират старо младо...
Колку до економијата, повеќето не ја сфаќаат замислата на Трамп, Ленгли целата таа група.
Враќање голем дел на производството, а дел пониско технолошки производство од АУКУС. Претпоставувам дека ќе ја исклучи Англија, задолжително му требаат Јужна Кореја, Виетнам, Индонезија, Бирма.
За разлика од пазарна економија и слободна трговија, тие либерални мантри кој што видовме до каде го донесоа светот,има и нелиберални системи. Железна завеса меѓу макро регионите.
Нема Кина произведува евтино, ќе купам од таму, ќе купиш американски ајфон, затоа ќе ти дозволи ти да извезуваш патики во САД....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom