Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .

па последиците од твојата идеологија ќе се осеќаат уште долго. Ја натрпаа цела авијација со ДЕИ кадри кои се неспособни, од механичари, контролори, пилоти. Една деи пилотка скоро преврте авион со 100 патници. За среќа не загинаа. Друга со хеликоптер удре у авион и сите загинаа.

Трамп пробува да биде запаметен како претседател што ја проширил Америка, затоа мислам дека е опсесијава со Гренланд, не дека им треба нешто многу тоа замрзнато место.
So ogled deka severnata granica na Grenland e najblisku do Artikot, USA saka da se ima vlijanje tamu, baska mn prirodni resursi ima tamu za crpenje.. Ostaj go ti Tramp, znae sto saka i na sto celi..

So ogled deka severnata granica na Grenland e najblisku do Artikot, USA saka da se ima vlijanje tamu, baska mn prirodni resursi ima tamu za crpenje.. Ostaj go ti Tramp, znae sto saka i na sto celi..

Можеше со soft power да го добие тоа што сака. Со ова понашање може да го дува само.

Можеше со soft power да го добие тоа што сака. Со ова понашање може да го дува само.

Море нека и` објави војна на Русија, па ќе видиш како и Гренланд и Канада ќе му ги понудат на златна тацна.

А ако и` објави војна и на Кина, Австралија и Нов Зеланд доброволно ќе се понудат за да бидат 52-ра и 53-та сојузна американска држава, после Канада како 51-ва сојузна американска држава, се разбира.

Гренланд веројатно ќе си остане затуцана територија од типот на Порторико, Американска Самоа и слични места.

Да, вообичаено е.
Американците имаат премногу приватни авиони (мали авиони со 2 - 4 седишта) благодарение на огромната куповна моќ што ја имаат.
Од друга страна, вакви несреќи се постојани насекаде во светот, само помалку слушаме за нив заради огромното влијание на западните медиуми.

Бројот на авионски несреќи е во постојан пад последните 40 години.

Според мене светот се вртеше наопаку кога правеа да мажи може да бидат жени и обратно. Заврши тоа.

Суверена држава може да контролира како води трговија со останатиот свет. Незнам зошто толку се притресуваат луѓето. Или нема друга пропаганда што да пишат па ќе јадат лајна за САД.

Интересно, кога Трамп става тарифи за странски производи - тоа е лошо за Америка

Кога останатиот дел од светот става тарифи за американски производи - тоа да ти било добро за тие земји

Според мене светот се вртеше наопаку кога правеа да мажи може да бидат жени и обратно. Заврши тоа.

Суверена држава може да контролира како води трговија со останатиот свет. Незнам зошто толку се притресуваат луѓето. Или нема друга пропаганда што да пишат па ќе јадат лајна за САД.

Види сеуште не ми се верува дека е вистина иако е од Ротјтерс, ама ако е, тогаш соработка меѓу Јужна Кореа, Јапонија и Кина беше последно нешто што очекував дека ќе се случи.

Инаку за тарифите немам мислење, можеби ќе биде добро за САД, можеби ќе биде лошо за САД. Можеби ќе биде добро за остатокот на светот, можеби ќе биде полошо.
Не знам и не се ни замарам со тоа.

Се надевам само дека нема да испадне наивен да се закачи со Иран ради евреиве. Нема да останат покуси у тоа да му ги ракетираат базите по цел блиски исток.

Иначе околу тарифиве може на краток рок да донесат некој резултат но на долг рок ќе бидат многу лоши за Сад. Кога нема на кучето да му фрлиш коска ќе појде кај некој друг.

Последно уредено:
Види сеуште не ми се верува дека е вистина иако е од Ротјтерс, ама ако е, тогаш соработка меѓу Јужна Кореа, Јапонија и Кина беше последно нешто што очекував дека ќе се случи.
Го прочитав артиклот што го сподели и артикли со слично име, тој наслов е интерпретиран од Кинеска ТВ. Изјави од официјални владини агенции нема ни од Кина, ни од Кореја ни од Јапонија.

China, Japan and South Korea agreed to jointly respond to U.S. tariffs, a social media account affiliated with Chinese state broadcaster CCTV said on Monday.

Ова е Ројтерс лижење Кинески мадиња и извршување пропаганда. 90% од луѓето не ги читаат артиклите, читаат само наслов и носат заклучоци на грешна или манипулирана вест.
Инаку за тарифите немам мислење, можеби ќе биде добро за САД, можеби ќе биде лошо за САД. Можеби ќе биде добро за остатокот на светот, можеби ќе биде полошо.
Не знам и не се ни замарам со тоа.
Тарифата е цена за пристап кон Американскиот пазар. Ќе биде многу добро за САД, нема да биде добро за паразитите што живеат од САД.
Се надевам само дека нема да испадне наивен да се закачи со Иран ради евреиве. Нема да останат покуси у тоа да му ги ракетираат базите по цел блиски исток.
Трамп гледа најдобро за Американците.
Иначе околу тарифиве може на краток рок да донесат некој резултат но на долг рок ќе бидат многу лоши за Сад. Кога нема на кучето да му фрлиш коска ќе појде кај некој друг.
Комотно нека одат каде сакаат. Не можеш да замениш Американска куповна моќ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom